Ekşi sözlük troll nedir?

TDK trollemek ne demek?

Trollemek, sosyal medyada kullanılan bir kavramdır. Sosyal medyada açılan bazı hesaplardan insanları etkilemeye çalışmak şeklinde açıklanabilir. Bazı konularda insanları tartışmaya sevk etmek, insanları birbirine düşürmeye çalışmak trollemektir.

Trol insan ne demek?

Trol, İskandinavya folklorunda genellikle dev ya da cüce olarak resmedilen, mağaralarda yaşayan efsanevî, çirkin bir yaratıktır. Modern çocuk hikâyelerinde genellikle köprülerin altında bekleyen, yolcuları çeşitli işlerle oyalayan veya haraç kesen karakterler olarak resmedilir.

Troll kelimesinin Türkçe anlamı nedir?

İngilizce orijinali “troll” olan kelimenin Türkçe karşılığı “muzip cüce” ya da “balık yemi”dir.

Troller nasıl anlaşılır?

Trol nedir, kime denir? Anlayalım, öğrenelim, saptayalım, ayıklayalım ve tabii ki kurtulalım. Peki nasıl? İşte rehberiniz…

  1. 1- TROL SİZİ ÇİLEDEN ÇIKARIR.
  2. 2- KESİNTİSİZ OLARAK NEFRET EDER.
  3. 3- MESELEYİ KİŞİSELLEŞTİRİR.
  4. 4- ‘BUNU DEMEK İSTEDİM AMA?’ DEDİRTİR.
  5. 5- KÖTÜ NİYETLİDİR.
  6. 6- ‘DUR’DAN ANLAMAZ.

Troll nasıl yazılır TDK?

doğrusu “troll” olan kelimedir.

Tereleli ne demek?

Terelelli kelimesinin Türk dil kurumuna göre hafif ve hoppa, delişmen (kimse) manasına gelen bir kelime olduğunu söylemek mümkündür. Terelelli kelimesi aynı zamanda bir sıfat niteliğinde kullanılmakta olan bir kelime olarak da ifade edilebilir.

Troll hesap ne demek?

Trolle hesap, sosyal medya platformları Twitter, Facebook ve İnstagram olmak üzere sıkça karşımıza çıkan, insanları kışkırtmayı, kargaşa çıkarmayı amaçlayan, kendini gizleyerek (profil fotoğrafı eklemeyerek veya fake bir profil fotoğrafı ekleyerek, kişisel bilgilerini, adını, soyadını vs gizleyerek veya fake bilgilerle …

Trolle balık avlamak ne demek?

Trol gemileriyle balık avlamaya ise “Trollemek” ismi verilir. Kapılı trollerde ağın yatay açılımı kapılar aracılığıyla sağlanırken iki tekneyle çekilen trol ağlarında ağı her iki yandan çeken tekneler tarafından sağlanır.

Twitter trolü ne demek?

Sosyal ağlarda gezen daha iyi bir işi olmadığı için milleti rahatsız etmeyi görev edinmiş bireylere verilen isme sosyal medya trolü denir.

Paralı troller ne demek?

paralı askerin klavyeci versiyonları. çok çeşitli oldukları gibi, para ödeyenleri de çeşitlidir. örneğin belirli bir kişiyi veya partiyi reklam amacıyla savunan çeşitleri vardır.

Troll insan nasıl olur?

Trollemek ciddi olunması gereken bir konuda, ortamda veya herhangi bir platformda olayı ciddiye almadan alaycı bir tavırla şakalaşmak manasına gelmektedir. Troll yapmak da trollemek ile aynı anlamı taşımaktadır. Sosyal medyadaki kullanım amacı ise bazı insanları hesaplardan etkilemektir.

Tröllemek ne demek?

Sosyal medyanın hayatımıza hızlı bir şekilde girmesiyle birlikte bir çok konu hakkında alaycı, mizahi bir dil ile ortalığı karıştıran kişilere Troll deniyor. Sosyal medyada genelde fake hesaplar ile trolleme yapılırken aynı zamanda gerçek hesaplarla da trolleme yapılmaktadır.

Delişmen ne demektir?

12. yüzyılda literatüre giren delişmen kelimesi öz Türkçedir ve ”deli” kelimesinden türetilmiştir. Toplum içerisinde uçuk kaçık davranışlarıyla dikkat çeken kişiler delişmen olarak nitelendirilir. Elindekilerle yetinmesini bilmeyen ve hep daha fazlasını isteyen kişiler için de aynı kelime kullanılır.

Terelelli Temcik ne demek?

bir kurtarma yazılısı, infiali önleme amaçlı icat edilmiş teselli cümlesidir.

Troll mü troll mü?

doğrusu “troll” olan kelimedir. trol diye kullananlar yanlış kullanıyorlar. çift “l” olması gerekiyor. bu kelime ile kast edilen, hani hobbit’te falan da geçen “dev” anlamındaki troll‘ler, çünkü bu kişiler kendi medyalarında çok popüler olmuş kişiler.