Şakiro neden öldü?

Şakiro ölüm nedeni nedir?

KanserŞakiro / Ölüm nedeniKanserler, genellikle sürekli ve hızlı büyüyen tümörlerdir. Kapsülleri yoktur, büyürken sınır tanımazlar, çevresindeki dokuların ve damarların içine girerler. Sıklıkla metastaz yaparlar. Tedavi edilmeyen ya da tedavisi gecikmiş kanserler öldürücüdür. Vikipedi

Şakir Deniz mezarı nerede?

ŞAKİRO’NUN MEZARI NEREDEDİR? Şakiro, 1996’da İzmir’de hayatını kaybettikten sonra İzmir Çamlıkule Mezarlığı’na defnedilmiştir.

Şakiro yaşıyor mu?

1996Şakiro / Ölüm tarihi

Şakiro kaç doğumlu?

1936Şakiro / Doğum tarihi

Şakiro nerede doğdu?

Ağrı, TürkiyeŞakiro / Doğum yeriAğrı Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde Yukarı Murat-Van Bölümü’nde bulunan bir ildir. Adını kısmen sınırları içerisinde bulunan Ağrı Dağı’ndan almıştır. 1834 yılında bucak, 1869 yılında ilçe olan Ağrı, 1927 yılında il olmuştur. Vikipedi

Kürt şarkıcı Şakiro kimdir?

Şakir Deniz ya da bilinen adıyla Dengbej Şakiro, 1936 yılında Ağrı’da doğdu. Kürtler arasında güzel sesinden dolayı ‘Kewê Ribat’ (Rabat Kekliği) ve ‘Şahê Dengbêjan’ (dengbejlerin şahı) olarak anılmaktadır. Şakiro (Şakir Deniz) kendisi gibi usta bir dengbêj olan ‘Resoyê Gopala’nın öğrencilerindendir.

Şakiro nerede öldü?

1996Şakiro / Ölüm tarihi

Resoyê Gopala kimdir?

Reso (Resoye Gopalan), Ferzê’nin şagirtı (öğrencisi), Evdalê Zeynikê geleneğinden bir dengbej. Reso 1890 yılında Karaçoban’nın Gopalan (Türkçe: Kopal) köyünde dünyaya gelmiştir. Aile’si Erivan muhacırlarındandır. Reso okul yüzü görmemiştir.

Şakiro kaç yaşında oldu?

60 yaşında (1936–1996)Şakiro / Öldüğü zamanki yaşı

Dengbej Reso aslen nereli?

Reso (Resoye Gopalan), Ferzê’nin şagirtı (öğrencisi), Evdalê Zeynikê geleneğinden bir dengbej. Reso 1890 yılında Karaçoban’nın Gopalan (Türkçe: Kopal) köyünde dünyaya gelmiştir. Aile’si Erivan muhacırlarındandır.

Şakiro kimdir nerelidir?

Ağrı, TürkiyeŞakiro / Doğum yeri

Özcan Deniz Babası aslen nereli?

Aslen Ağrılı ve Kürt kökenli olan Deniz, 1977 yılında ailesinin Aydın’a göç etmesiyle çocukluğunu ve gençliğinin ilk dönemini Aydın’da geçirdi.

Dengbêj Resul nerelidir?

Reso 1890 yılında Karaçoban’nın Gopalan (Türkçe: Kopal) köyünde dünyaya gelmiştir. Aile’si Erivan muhacırlarındandır. Reso’nun nereli olduğuna dair bir diğer rivayet işe şöyledir; Redki aşiretinin Kumki kolundan olan Reso, 1902 yılında Iğdır’ın Kerimbeyli köyünde dünyaya gelir.

Özcan Deniz Memleketi neresi?

Yaşamı 19 Mayıs 1972 tarihinde Ankara’da doğdu ve beş yaşına kadar Ankara’da yaşadı. Aslen Ağrılı ve Kürt kökenli olan Deniz, 1977 yılında ailesinin Aydın’a göç etmesiyle çocukluğunu ve gençliğinin ilk dönemini Aydın’da geçirdi.

Hozan RESO evli mi?

Üç defa evlenmiştir ve ondan fazla çocuğu vardır. Hayatının büyük bir bölümünü Erzurum-Muş ekseninde geçiren Reso, sonradan Adapazarı’na, oradan da Denizli’ye göçer. Buralarda açlık ve sefalet içinde yaşar. 1977’de köyüne geri döner ve üç yıl sonra da hayatını kaybeder.