Şakiro kimin amcası?

Şakiro hangi sanatçının akrabası?

1996 yılında İzmir’de, hayatını keybeden usta dengbêj, türkücü Özcan Deniz’in öz amcasıdır. Şakıro‘nun iki hanımından toplam 6 çocuğu olmuştur.

Şakiro nerede doğdu?

Ağrı, TürkiyeŞakiro / Doğum yeriAğrı Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde Yukarı Murat-Van Bölümü’nde bulunan bir ildir. Adını kısmen sınırları içerisinde bulunan Ağrı Dağı’ndan almıştır. 1834 yılında bucak, 1869 yılında ilçe olan Ağrı, 1927 yılında il olmuştur. Vikipedi

Şakiro neden öldü?

KanserŞakiro / Ölüm nedeniKanserler, genellikle sürekli ve hızlı büyüyen tümörlerdir. Kapsülleri yoktur, büyürken sınır tanımazlar, çevresindeki dokuların ve damarların içine girerler. Sıklıkla metastaz yaparlar. Tedavi edilmeyen ya da tedavisi gecikmiş kanserler öldürücüdür. Vikipedi

Şakiro’nun mezarı nerede?

ŞAKİRONUN MEZARI NEREDEDİR? Şakiro, 1996’da İzmir’de hayatını kaybettikten sonra İzmir Çamlıkule Mezarlığı’na defnedilmiştir.

Şakiro kimdir nerelidir?

Ağrı, TürkiyeŞakiro / Doğum yeri

Dengbêj Ahmet nereli?

Asıl adı Ahmet Tuncel olan Ehmedê Bêrti;1930 yılında Bingöl’de doğar. Babasının adı Mamê’dir. Bundan dolayı Ehmedê Mamê olarak da bilinir. Ehmed, doğduktan sonra kendisi gibi bir dengbêj olan dedesi tarafından kulağına müzikal bir tonda adı zikredilir.

Dengbej Reso aslen nereli?

Reso (Resoye Gopalan), Ferzê’nin şagirtı (öğrencisi), Evdalê Zeynikê geleneğinden bir dengbej. Reso 1890 yılında Karaçoban’nın Gopalan (Türkçe: Kopal) köyünde dünyaya gelmiştir. Aile’si Erivan muhacırlarındandır.

Şakiro yaşıyor mu?

1996Şakiro / Ölüm tarihi

Resoyê Gopala kimdir?

Reso (Resoye Gopalan), Ferzê’nin şagirtı (öğrencisi), Evdalê Zeynikê geleneğinden bir dengbej. Reso 1890 yılında Karaçoban’nın Gopalan (Türkçe: Kopal) köyünde dünyaya gelmiştir. Aile’si Erivan muhacırlarındandır. Reso okul yüzü görmemiştir.

Şakiro nerede öldü?

1996Şakiro / Ölüm tarihi

Özcan Deniz Memleketi neresi?

Yaşamı 19 Mayıs 1972 tarihinde Ankara’da doğdu ve beş yaşına kadar Ankara’da yaşadı. Aslen Ağrılı ve Kürt kökenli olan Deniz, 1977 yılında ailesinin Aydın’a göç etmesiyle çocukluğunu ve gençliğinin ilk dönemini Aydın’da geçirdi.

Kürt Şakiro kimdir?

1959 yılında ailesi ile birlikte Adana’ya sürgüne gönderilmiştir. 1959-1966 yılları arasında toplam 7 yıllık sürgün hayatından sonra 1966 yılında Muş’a dönen aile, 2 sene sonra yani 1968 yılında Erzurum Karayazı’ya yerleşir. Günlerce durmaksızın kelam söylemesiyle nam salan en büyük Kürt dengbêjlerinden birisi.

Keke Gıyasettin kimdir?

dengbejlerin şahı, şahê dengbêjan şakiro’dan dinlemelere doyum olmayan klam. sanırım şapka devrimi yüzünden dağlara, yollara düşüp öldürülenleri anlatıyor.

Ahmede Berti nereli?

Asıl adı Ahmet Tuncel olan Ehmedê Bêrti;1930 yılında Bingöl’de doğar. Babasının adı Mamê’dir. Bundan dolayı Ehmedê Mamê olarak da bilinir. Ehmed, doğduktan sonra kendisi gibi bir dengbêj olan dedesi tarafından kulağına müzikal bir tonda adı zikredilir.

Dengbej Ahmet Taşkın nereli?

Ahmet Taşkın, 5 Nisan 1961 tarihinde Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinin Karacakaya köyünde doğmuştur. 1986’da aynı köyden Nurdan Hanım’la evlenmiştir ve 4 çocuk babasıdır.