Evde mısır patlatma nasıl yapılır?

Sinemalardaki patlamış mısır nasıl yapılır?

Sinema Salonlarındaki Gibi Mısır Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yağımızı tencereye alalım, tuzumuzu ve mısırımızı ekleyip, iyice karıştıralım.
  2. Tenceremizin kapağını kapatıp, patlatalım.
  3. Bir kaba alalım ve patlamış mısırımızın üzerine bir tatlı kaşığı yağ ekleyip, karıştıralım. Afiyet olsun.

11 Şub 2018

En iyi mısır nasıl patlatılır?

İnce tabanlı teflon ya da çelik bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Ardından üzerine kişi sayısına göre değişecek miktarda belirleyeceğiniz cin mısırları koyun. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kapağını kapatın. Kısa bir süre sonra mısırlardan patlama sesleri gelecektir.

Patlamış mısıra tuz ne zaman atılır?

Mısırların tuzu iyice yemesi için tuzu kavurma yani karıştırma aşamasında eklemelisiniz. Mısırların rengi değişmeye başladığı zaman tencerenin kapağı kapatılmalıdır. Patlama aşamasında mutlaka tencere kapak açılmadan arada bir sallanarak karıştırılmalıdır.

Evde Soslu patlamış mısır nasıl yapılır?

Yağı, mısırı ve tuzu tencereye alıp altını açıyoruz. Küçük bir kaba istenilen miktarda baharatları koyup hazır ediyoruz. Mısırların rengi değişene kadar karıştırıyoruz. Patlamaya çok yakın hazırladığımız baharat karışımını ekleyip karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp patlamasını bekliyoruz.

Sinemadaki mısır neden lezzetli?

Sinema salonu patlamış mısır diğer türlerden çok daha lezzetli çünkü tiyatrolar onu özel bir tereyağı aromasıyla yapıyor.

1 kişilik patlamış mısır nasıl yapılır?

Mısır Nasıl Patlatılır ? Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ocak yüksek ateşte açılır, tencere üzerine konulur.
  2. Sıvı yağ katılır, tuz ilave edilir.
  3. Mısır taneleri de konulur tencere biraz sallanır.
  4. 1 dk bekleyin ve tencereyi sallamayı devam edin.(kaşık kullanmayın)
  5. Bir iki tane mısır patlayınca, tencerenin kapağını kapatın.

Mısır patlatmak için ne kadar yağ?

Öncelikle ihtiyacınız olanlar derin ve ince tabanlı bir tencere, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı da mısır. Derin, ince tabanlı bir tencereyi orta ısıda açtığınız ocağın üstüne koyun. Tencerenizin teflon veya çelik olması fark etmez.

Patlamış mısır baharatli nasil yapilir?

Baharatlı patlamış mısır yapmak için; aldığınız mısırın taze olmasına ve tencerenin taban kalınlığının ince olmasına dikkat edin. Küçük bir kase içine damak tadınıza göre karabiber, kimyon, kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı silme tuz koyup, karıştırın. İsteğe göre biraz da kekik ekleyebilirsiniz.

Mısır yaparken tuz ne zaman atılır?

Mısırlar şişmeye başladığında, rengi değişmeye başlayacak bu evreye kadar tencerenin kapağını açık tutun. Tuzunu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını biraz daha açın. Tencereyi arada bir sallayarak karıştırın.

Mısır patlatırken tuz ne kadar atılır?

Patlamış Mısır (Yağ, Tuz, Mısır Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  1. 1 çay bardağı mısır.
  2. 1,5 çay kaşığı tuz.
  3. 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ

3 Kas 2016

Patlamis misir baharatli nasil yapilir?

Baharatlı patlamış mısır yapmak için; aldığınız mısırın taze olmasına ve tencerenin taban kalınlığının ince olmasına dikkat edin. Küçük bir kase içine damak tadınıza göre karabiber, kimyon, kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı silme tuz koyup, karıştırın. İsteğe göre biraz da kekik ekleyebilirsiniz.

Kakaolu Patlamış mısır nasıl yapılır?

Bol Çikolatalı Patlamış Mısır (Nefis) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yağ ve mısır tencereye alıp mısırların rengi değişene kadar kavuruyoruz.
  2. Patlamaya başladığı andan itibaren kapağını kapatıyoruz. …
  3. Patlayan mısırları derin bir kaba alıp erittiğimiz çikolatayı üzerine döküyoruz.
  4. En az 1-2 saat dolapta donmasını bekliyoruz.

27 Nis 2015

Baharatlı mısır nasıl yapılır?

Baharatlı Patlamış Mısır Tarifi Mısırları tencerede patlatın. Ardından ince tabanlı derin bir tencere içerisine yağ ve baharatları ekleyin. Kısık ateşte 2-3 dakika ısıtın ve ocaktan alın. İçine patlattığınız mısırları koyun ve kapağını kapatarak iyice sallayın.

Sinema mısırı ne kadar?

Örneğin, sadece sinema biletinin 16 TL olduğunu söyleyen bir tüketici, 24 TL’ye mısır promosyonlu bilet aldığını, ancak verilen fişte mısır fiyatının 14.75 TL olduğunu söylüyor. Yani mısır olmadan sinemi bileti 16 TL iken, promosyonlu alındığında bilet fiyatı 9.25 TL görünüyor.

1 çay bardağı mısır kaç gram?

1 Yemek Kaşığında 52.2 kcal ve 15 gr vardır. 1 Su Bardağında 1044 kcal ve 300 gr vardır. 1 Çay Bardağında 522 kcal ve 150 gr vardır. 1 Kahve Fincanında 330.6 kcal ve 95 gr vardır.