Televizyon kumandası EPG nedir?

TV Kumanda EPG tuşu ne işe yarar?

televizyon ekraninda tv programini gorebilmemizi saglayan uygulamadir. kumandadan bir tusa basilir, ekrana gunluk/haftalik program gelir. digiturkde bulunan guide buna bir ornektir.

EPG tuşu hangisi?

Herhangi bir menü açık değilken uzaktan kumanda üzerindeki “EPGtuşuna basınız. EPG menüsü ekrana gelecektir. EPG menüsünde kanalların listesini, zaman çizelgesini üst tarafta yayının başlangıç ve bitiş saatini, ismini ve özetini görürsünüz.

EPG hizmeti nedir?

İzleyiciler, uydu alıcısının EPG veya INFO tuşları ile Elektronik Program Rehberine bakabilecek, uygun cihazlar ile istiyorsa alarm kurabilecek veya programı kaydedebilecek. Türksat tarafından başlatılan Elektronik Program Rehberi hizmeti ile özellikle yerel kanalların izlenme oranlarının artması bekleniyor.

IP TV EPG nedir?

IPTV‘de EPG nedir EPG (Elektronik Program Rehberi’nin kısaltması) kısaltması “Elektronik TV Rehberi” veya basitçe ifade etmek gerekirse TV programı rehberi anlamına gelir.

Türksat EPG nedir?

Elektronik Program Rehberi hizmetine sahip televizyon kanalları, 7 güne kadar program adı, yayın saati ve içerik özetini izleyicilere sunabilecek. … İzleyiciler, uydu alıcısının EPG veya INFO tuşları ile Elektronik Program Rehberine bakabilecek, uygun cihazlar ile istiyorsa alarm kurabilecek veya programı kaydedebilecek.

Kumanda daki sat ne demek?

DIGITURK PLUS’ı kontrol ederken kumandanızda “SAT/TV” tuşuna bastıktan sonra TV setinizi kontrol edebilirsiniz. 6. Kumandanız üzerindeki LED SAT modunda (DIGITURK PLUS’ınızın kontrolü için) yeşil, TV modunda (TV kontrolü için) kırmızı yanacaktır.

Turksat EPG nedir?

Elektronik Program Rehberi hizmetine sahip televizyon kanalları, 7 güne kadar program adı, yayın saati ve içerik özetini izleyicilere sunabilecek. … İzleyiciler, uydu alıcısının EPG veya INFO tuşları ile Elektronik Program Rehberine bakabilecek, uygun cihazlar ile istiyorsa alarm kurabilecek veya programı kaydedebilecek.

Televizyon kanalları neden göstermiyor?

Uydu alıcısının arkasında ki anten kablosunu kontrol ediniz. Gevşemiş veya tamamen yerinden çıkmış olabilir. Kanal listesi bile görünmüyorsa o zaman uydu alıcısı ile televizyonu birbirine bağlayan kabloyu kontrol ediniz. Televizyonun ya da receiver kanal listesine bakarak kanalların güncel olup olmadığına bakınız.

EPG dili ne demek?

EPG (İngilizce: Electronic Program Guide, Türkçe: Elektronik Program Rehberi), televizyon programlarına, radyo programlarına ve yazılı basına dijital yolla ulaşılmasını sağlamaktadır. EPG sayesinde radyo ve televizyonlarda gelecek program ve yayındaki program bilgileri öğrenebilmektedir.

Kablolu TV nasıl açılır?

✓ Televizyonunuz iki kez kısa basma ile açılır/kapanır. ✓ Televizyon açıkken kısa bir basma ile TV moduna geçilerek; o Ses artır/azalt tuşları kullanılabilir, o Giriş seçimi (HDMI1, HDMI2 vb.)

Uydu Kumandası kaç lira?

Uydu Alıcısı Kumandası Sıkça Sorulan Sorular %13 indirimle WEKO KR TİVİBU SEÇ İZLE UYDU KUMANDA YAZISIZ Uydu Alıcısı Kumandası 25 TL’ye, %21 indirimle KR TİVİBU HD ORJİNAL BLİSTERLİ UYDU KUMANDA (2 PİLLİ AAA) Uydu Alıcısı Kumandası 23 TL’ye sahip olabilirsiniz.

Akıllı kumanda kodları nasıl girilir?

Akıllı kumanda kod nasıl girilir? 2 saniye boyunca CODE tuşuna parmağınızı basılı tutun. Kırmızı renkli ışık yanık kalana kadar. Şimdide kumanda denemek için fonksiyon tuşları ve açma kapatma tuşlarını deneyiniz.

TV kanalları gitti ne yapmalıyım?

Yeni kanal araması yaparak silinen kanalları geri getirme

  1. Silinen tv kanalları geri getirme işlemine başlamak için kumandanızdan > MENÜ tuşuna basınız.
  2. Sonra > YAYIN > KURULUM veya > UYDU AYARLARI kısmına giriş yapın.
  3. Çıkan menüde > MANUEL ARAMA, > ŞEBEKE ARAMA ya da > TP ARAMA seçeneğine girin.

Televizyon yayınları neden kesildi?

Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş, bazı bölgelerdeki Kablo TV yayınlarındaki kesintinin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından teçhizat ve sistemlerin sökülmesinden kaynaklandığını, kamu maliyesinin zarar görmemesi için bu bölgelerde yeni cihazların takılmayacağını bildirdi.

Kablolu TV bağlantısı nasıl yapılır?

2. Ayarları belirleme

  1. Uzaktan kumandadaki HOME (Ana Menü) düğmesine basın.
  2. Ayarlar öğesini seçin.
  3. Ağ ve Aksesuarlar kategorisinde Ağ seçeneğini belirleyin.
  4. Ağ ayarı öğesini seçin.
  5. Kolay seçeneğini belirleyin.
  6. Kablolu LAN öğesini seçin ve kurulumu tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin.