Nasus nedir anatomi?

Tıpta Nasus ne demek?

(1.): Burun; nasus.

Tympanotomy nedir tıp?

Kulak zarına kesit yapma. Tympanotomy.

Cavum nasi ne demek?

Boşluk, boş yer, kovuk, oyuk, çukur.

Depression ne demek Anatomi?

Depression teriminin tıbbi anlamı; n. Ruhi veya bedeni düşkünlük hali, dermansızlık, depresyon (ezilmiş bir kemik üzerindeki iz için de kullanılır).

Conchi ta ne demek?

Burun Eti yani Konkalar (concha / turbinate) burnun içinde, burun dış duvarından orta merkez hattında bulunan septuma doğru yarım C şeklinde uzayan, kemik ve yumuşak dokudan oluşan yapılardır. Sağ ve sol bölmenin her birinde genelde 3, bazen 4 tane bulunur. Alt, orta ve üst konka olarak isimlendirilirler.

RHIN ne demek?

Rhin (O) teriminin tıbbi anlamı; pref. Burun, burun şeklinde organ.

Dorsum nasi ne demek?

Burun sırtı, burnun en üst kısmı. Dorsum nasi.

Cavitas nasi ne demek tıp?

CAVITAS NASI (BURUN BOŞLUĞU) Sağ ve sol olmak üzere iki bölümden oluşan burun boşluğu solunum sisteminin başlangıç bölümünü oluşturur. Burun boşluğunun iki bölümü septum nasi denilen burun bölmesi ile birbirinden ayrılır.

Depression nedir tıp?

Depresyon, sürekli bir üzüntü ve ilgi kaybına neden olan bir duygu durum bozukluğudur. Depresyon aynı zamanda majör depresif bozukluk veya klinik depresyon olarak da adlandırılır.

Depression nedir Latince?

Depresyon kelimesi köken olarak “aşağı bastırmak” anlamına gelen Latince deprimere fiilinden gelmektedir. 14 yüzyıldan itibaren, “depresif kılmak” (“to depress”) fiili, “ruhen boyun eğdirmek; ruhen çökertmek” (“to subjugate or to bring down in spirits”) anlamında kullanılmaya başlanmıştır.

Splen ne demek tıp?

1- Dalak; splen. Bk. spleen. (G.) 2- Dalak anlamına önek (splen-).

Pulmo ne demek?

Akciğer büyüklüğünü ölçmeye yarayan alet. Akciğer solunum yeteneğini ölçen alet.

Dorsum ne demek?

İnsanlarda boyundan bele kadar uzanan üst bölüm, göğüs karşıtı. Kesici araçların kesmeyen kenarı. Bir şeyin üstü, üst bölümü.

Choana ne demek?

Burun boşluğuyla yutağı birleştiren delik. İç burun deliği. Choana, internal nostril. Choana.

Cavitas nasi ne işe yarar?

3-Solunum temel olarak solunum sisteminin giriş açıklığı olan burun boşluğunun (cavum nasi) görevidir. Ancak burun boşluğu tıkanıklıkları veya hava açlığı duyulan durumlarda ağız yardımcı bir solunum aygıtıdır.