Sarallara ne oldu?

Saralların başı kim?

Sarallar; Trabzon Of ilçesi kökenli, aile bağı ile mensup ve taraftarları olan, İstanbul’da etkin olan bir organize suç örgütüdür. Emniyetin 2021 verilerine göre Burhanettin Saral ve Ümit Saral liderliğinde, 347 silahlı mensubu olup, Türkiye’de Alaettin Çakıcı’dan sonra en büyük ikinci organize suç örgütüdür.

Saral yakalandı mı?

KISKIVRAK YAKALANDI Barış Saral‘ın gidebileceği Büyükçekmece’deki bir adresi izlemeye alan polis ekipleri, 27 Aralık’ta operasyon düğmesine bastı. Baskında 2016’dan beri aranan Barış Saral gözaltına alındı.

Tırpan operasyonunda kimler alındı?

“Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “örgütün faaliyetleri kapsamında yağma”, “kasten öldürme”, “tefecilik” ile “tehdit” suçlarını gerçekleştirdiği iddia edilen zanlılardan Barış S. Ergin B. ve Levent Ö. tutuklanırken diğer 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ferhat Solmaz kimdir?

İstanbul Büyükçekmece’de Saral çetesinin alt grubu olarak faaliyet gösteren ‘Buji Ferhat‘ takma isimli Ferhat Solmaz ve çetesine pizzacı kılığında operasyon düzenlendi. Sedat Şahin grubu üyesi M.Ş.’ye suikast hazırlığında olan Solmaz‘ın da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Sedat Şahin i kim öldürdü?

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanıklar Hurşit Aydın, Nesim Denizci ve Özkan Korkut’u, maktuller Vedat Şahin ile Ferdi Topal’a karşı “tasarlayarak ve kan gütme saikiyle kasten öldürme” suçundan ikişer kez müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Saral aşireti kaç kişi?

Sayıları bugün için 30.000 kişi civarındadır. Aile, Karadeniz’in pek çok yöresine (Of, Arsin, Trabzon, Giresun, Artvin, Rize) yayılmakla beraber, çoğunluk olarak İstanbul’da yaşamaktadır. Soyadı Kanununa istinaden Sarıalioğlu soyadı önce genel olarak Saral soyadıyla değiştirilmiştir.

Sarallar kim yakalandı?

Sarallar suç örgütünün lideri Zafer Saral, Türkiye’ye teslim edildi. İstanbul Beşiktaş’ta bir kafede 3 kişinin öldürüldüğü 3 kişinin de yaralandığı saldırıya ilişkin aranan Sarallar suç örgütünün lideri Zafer Saral, Kuzey Makedonya’nda İnterpol tarafından yakalanarak Türkiye’ye teslim edildi.

Oktay Saral aslen nereli?

Trabzon, TürkiyeOktay Saral / Doğum yeri

Organize suçlar ne demek?

Organize suç, maddi çıkar veya güç elde etmek üzere çeteleşmeyi ifade eder. Ulusal ve uluslararası bağlantılı, belli bir teşkilatlanmaya giderek gerçekleştirilen özellikle uyuşturucu ve psikotrop maddeler, mali suçlar ile silah kaçakçılığı başta olmak üzere, yüksek kazanç sağlayan türden suçların genel adıdır.

Tırpan Operasyonu hangi illerde?

Adana, Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Mersin, Muğla, Aydın, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Çanakkale, Denizli, Düzce, Elazığ, Gaziantep, Karabük, Konya, Malatya, Mardin, Rize, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ olmak üzere 27 ilde Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Örgütün Faaliyetleri …

Şirinler cetesi nerelidir?

Adana merkezli 4 ilde Şirinler çetesi olarak bilinen silahlı suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 39 şüpheliden 18’i tutuklandı.

Kamber Ocaklı kim?

Tefecilik yapan Kamber Ocaklı, borcu olduğu Sedat Şahin tarafından tehdit edilince Hüseyin Saral’dan yardım istedi. 4 Ekim 2004’de Şahin’in sağ kolu Zekeriya Kocaman ve 4 adamı ile Saral’ın adamları arasında çatışma çıktı. Çatışmada vurulan Kocaman felç olunca Şahin, intikam yemini etti.

Sedat Şahin şuan hangi cezaevinde?

Silivri Cezaevi‘nde tahliye olan Sedat Şahin hakkındaki başka bir soruşturma dosyasından mevcut gözaltı ve yakalama kararı uyarınca yeniden gözaltına alındı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince alınan Şahin, Vatan Caddesi’ndeki emniyet yerleşkesine götürülüyor.

Vedat Şahin niye öldü?

Suç örgütü elebaşı Sedat Şahin‘in kardeşi Vedat Şahin ile şoförü ve koruması 24 Aralık 2014’te Nişantaşı’nda araçlarında uzun namlulu silahlarla saldırıya uğramıştı. Saldırıda Vedat Şahin ve şoförü Ferdi Topal hayatını kaybederken, Evren Aydın yaralanmıştı.

Şirinler çetesi nereli?

Adana merkezli 4 ilde Şirinler çetesi olarak bilinen silahlı suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 39 şüpheliden 18’i tutuklandı.