Apikal tıpta ne demek?

Tıpta apikal nedir?

1 – Organ veya oluşumun uç (apex) kısmıyla ilgili.2- Uç kısımda yerleşmiş; uç kısma yakın; apikal.

Apikal hücre nedir?

Apikal hücre ne demek? Spermlerin aktif hale gelmemesi için epididymis lumenine asit salgılayan hücre.

Radial ne demek Anatomi?

Radial teriminin tıbbi anlamı; a. Radyusa ait, radyal, radialis.

Tıpta bazal ne demek?

Bazal: bir organın vücuda bağlandığı kısım. Distal: uç kısmı.

Apikal yön ne demek?

Apikal: yüzeye bakan uç kısmı.

Apikal nedir Diş?

Dişin kemikte bulunan kök ucundaki iltihaplı bölgenin cerrahi şekilde alınması işlemine Apikal Rezeksiyon denir. Bazı durumlarda dişe yapılmakta olan kanal tedavisi, iltihabın giderilmesinde tek başına yeterli olmamaktadır. Kök uçlarında olan apse ve kemik yıkımı büyümeye devam eder.

Apikal nedir biyoloji?

Uç (apikal) meristem: Kök, gövde veya bunların yan organlarının uçlarında bulunan ve bu organların boyca büyümesini sağlayan meristem dokudur.

Apikal alan neresi?

Apikal: yüzeye bakan uç kısmı.

Radyal ne demek tip?

Radyal, sözlük anlamı merkezden çevreye yayılan ışınlar ya da yarı çapı olan demektir.

Tıpta radyal ne demek?

(L.): Beyaz; alba.

Bazal durum ne demek?

Herhangi bir fizyolojik işlev için en alt düzey, gerekli düzey. Birinci derecede önemli, kurallaşmış, yapılması gereken.

Bazal değer ne demek?

İnsülin pompası taşıyan insanlar için ihtiyaç duyulan bu insülin değerleri önceden saatlik olarak programlanır ve böylece pompa yavaş bir şekilde küçük dozlarda insülini vücuda gönderir. Karaciğerinden salgılanan şeker için sürekli olarak gerekli olan bu insülinde bazal değer denilir.

Apikal lezyon nedir?

Çürük ya da başka sebeple iltihaplanmış dişlerde kanal tedavisi uygulanarak bu iltihap köklerden uzaklaştırılır. Kanal tedavisi işlemi çoğu zaman tek başına yeterli gelmektedir. Bununla birlikte, zamanında tedavisi yapılmamış bireylerde diş iltihabı kemiğe yerleşir ve kistleşir. Buna apikal lezyon (kist) denir.

Apikal neresi diş?

Çiğnemede görev alan yüzeyler ön dişler için insizal arka dişler için oklüzal olarak bilinir. Kuron ve kök sınırında yer alan yüzeylere servikal, dişin apeksinin yakınlarında yer alanlara ise apikal denir. Apeksi (dişin kökünün ucunu) saran dokuya periapikal doku denir.

Apikal rezeksiyon ne kadar sürede iyileşir?

Böyece apikal rezeksiyon işlemi sona erer. Operasyondan 7 gün sonra dikişler alınır. Apikal rezeksiyon operasyon sonrasında bu bölge genellikle bir hafta içinde tamamen iyileşir.