Yeni medya olarak adlandırılan ortamların özellikleri nelerdir?

Yeni medya ortamlarının riskleri nelerdir?

RİSKLER

  • “üretici” değil “tüketici” durumunda bulunmak;
  • Dijital oyun sınıflandırma sisteminin olmaması ve mevcut dijital oyunlara bilinçsiz erişim;
  • Ebeveynlerin ve eğiticilerin “dijital okuryazarlık” düzeylerinin düşük olmasından dolayı çocuklara ve gençlere etkili yönlendiricilik yapamamaları;

Yeni medya kavramı neleri kapsar?

İnternet bağlantısı olan çevrimiçi herhangi bir akıllı cihaz ile (Bilgisayar, Akıllı Telefon, Tablet) yer ve mekandan bağımsız olarak erişilebilen sanal ortama “Yeni Medya” diyoruz.

Yeni medyanın özellikleri nedir?

Yeni medya bir çok açıdan geleneksel medyadan farklılık göstermektedir ve bu farklılıklar yeni medyanın temel özellikleridir. Yeni medya sayısal ve ağ temellidir, sanal ve interaktif, hiper metinsel ve simülasyon özelliklerini bünyesinde barındırır.

Yeni medyanın avantajları nelerdir?

Yeni medyanın gücü sadece haber içerikli değildir….Yeni Medyanın Avantajları

  • Yeni medya‘da maliyet avantajı vardır. …
  • Yeni medya karşılıklı iletişim sağlar. …
  • Yeni medya‘da reklamların hedef kitleye ulaşması kolaydır.
  • Yeni medya‘da hatalar hızlıca düzeltilebilir. …
  • Her şey anlıktır.

Gazetecilik yeni medya nedir?

Yeni medya, dijital teknolojiyi kullanan medya türlerine verilen genel isimdir (örneğin sosyal medya ve internet kullanımı). Bu, basılı medya (örneğin gazete ve dergiler), televizyon ve radyo gibi geleneksel medya biçimlerini ifade eden “eski medya” nın aksine anlık dijital paylaşımları içerir.

Yeni Medyalar nelerdir?

Yeni medyaya örnek olarak internet, web siteleri, video oyunları, CD-ROM ve DVD’ler sayılabilir. Dijital etkileşimi etkin kılan teknoloji ile birleştirilmedilerse, yeni medya televizyon programlarını, dergileri, kitapları ya da kâğıt üzerine yayınları içermez.

Yeni medya okuryazarlığı nedir?

Yeni medya okuryazarlığı; yeni medya kullanımına ilişkin bilgi ve beceri sahibi olmayı, yeni medyanın potansiyelleri ile olası tehditlerine karşı farkındalık kazanmayı, yeni medyayı etik ve hak temelli kullanmak üzere tutum ve davranış geliştirmeyi içerir” (http://www.yenimedya.org.tr/).

Yeni medya aracları nelerdir?

Yeni Medya Araçları Nelerdir?

  • DVD ve CD’ler.
  • Web siteleri.
  • İnternet.
  • Sosyal Medya.
  • Mobil Uygulamalar.
  • Akıllı Cihazlar.

Yeni medya bölümü sözel mi?

Yeni Medya Bölümü, TYT ve AYT sınav türlerinden alacağınız sözel puan türüne göre öğrenci kabul ediyor.

Yeni medya iletişimi nedir?

Yeni Medya ve İletişim Bölümü dijital medya ve iletişim alanında içerik oluşturacak, görsel tasarımı yapacak, kitle iletişimi konusunda çalışacak ve bu alanda uzmanlaşacak öğrencilerin eğitildiği bölümdür.

Yeni medyayı geleneksel medyadan ayıran temel özellik nedir?

Geleneksel medya ile yeni medyanın farkı Geleneksel medya tek taraflıdır. Belli bir zümrenin üretttiği yayın herkese ulaşır. Yeni medya ise interaktiftir, içeriği, okuyan ya da izleyen kişi üretir, bu yönüyle yeni medya daha demokratik ve özgürlükçüdür. Bir diğer fark da yayının şekli ve özellikleri.

Yeni medya ne kadar maaş alır?

Yeni Medya ve İletişim mezunları maaş aralığı 4500 TL ile 6500 TL arasında değişmektedir. Bir senelik deneyime sahip görsel tasarımcı 4500 TL maaş alırken iki yıl deneyimli bir içerik uzmanı 5500 TL, üç yıl deneyimli bir sosyal medya uzmanı ise 6500 TL maaş almaktadır.

Yeni medya Bölümü mezunları ne iş yapar?

Yeni medya bölümü mezunları, dijital ajanslarda içerik üreticisi olarak çalışabilirler. Aynı zamanda markaların sosyal medya ve internet pazarlaması departmanlarında etkinlik gösterebilirler.

Medya ve iletişim ne kadar maaş alır?

Yeni Medya ve İletişim mezunları maaş aralığı 4500 TL ile 6500 TL arasında değişmektedir. Bir senelik deneyime sahip görsel tasarımcı 4500 TL maaş alırken iki yıl deneyimli bir içerik uzmanı 5500 TL, üç yıl deneyimli bir sosyal medya uzmanı ise 6500 TL maaş almaktadır.

Yeni medya ve Gazetecilik 2 yıllık ne iş yapar?

Reklam ajansları, sosyal medya ajansları, dergiler, diğer basın yayın kuruluşları ve yazılı, görsel, işitsel medya organlarında istihdam edilebileceklerdir. Yeni Medya ve Gazetecilik programı mezunları ayrıca gazeteci, yazar, eleştirmen olarak da medya da yerlerini alabileceklerdir.