Kireçle bal kabağı tatlısı nasıl yapılır?

Sönmüş kireçle kabak tatlısı olur mu?

Malzemeler: 1 çay bardağı (100 gr) sönmüş toz kireç 2,5 litre + 1 kg su. 1 kg soyulmuş kabak.

Balkabağı Kireçte neden bekletilir?

kireç kabağın yumuşayıp dağılmasını önlemek için kullanılır. kireçte bekletilen kabak dilimlerinin formu, tatlı pişirildikten sonra da yaklaşık olarak çiğ halindeki kadar diridir. aynı metod patlıcan reçeli yapımında da geçerlidir.

Kabak tatlısının sert olması için ne yapmalı?

Antakya mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan kireçte kabak tatlısı için kabaklarınızı pişirmeden önce şekere değil kireçli suya yatırmanız gerekir. Bu işlem kabakların dışlarının sertleşmesine neden olur. Kabaklar en az yarım gün boyunca kireçli suda tutulur. Süre uzadıkça kabakların sertliği de artar.

Kabak tatlısı kireç yerine ne kullanılır?

Şimdi işin püf noktasına geliyoruz ben kireç kullanmaktan çekindiğim için kabaklarımı büyük bir leğen içerisinde 2, 5 yemek kaşığı karbonatla üzerine gelecek kadar suyla birlikte bir gece boyunca buzdolabında beklettim. Ertesi sabah kabakları bol suyla yıkayarak 15 dakika kadar temiz suda beklettim.

Kabak tatlısı hangi kireçle yapılır?

Kireçte Kabak Tarifi İçin malzemeler

  1. 1 kg soyulmuş bal kabağı
  2. 1 çay bardağı sönmemiş kireç
  3. 2.5 litre su.
  4. 6 su bardağı toz şeker.
  5. 6 su bardağı soğuk su.
  6. Limon tuzu.
  7. Tahin.
  8. Ceviz içi.

18 Ağu 2021

Toz kireç sönmüş kireç midir?

Kireç, doğada kireçtaşı veya kalker (CaCO3) olarak bulunan kayaçların belli ebatlara indirgendikten sonra fırınlarda yakılmasıyla elde edilir. Elde edilen sönmemiş kireç, higroskopik özelliklere sahiptir ve suyla reaksiyona sokularak toz halindeki sönmüş kirece dönüştürülür.

Kabak tatlısı kireçte ne kadar beklemeli?

Kireçte Kabak Tatlısı Tarifinin Püf Noktası Kireçli suda en az 16 saat beklemeli, ideali 24 saat.

Kabak tatlısı kaç saat kireçte bekletilir?

Kireçli suyun üzerinde çok ince bir tabaka şeklinde duran kireç kaymağını suyuyla birlikte (suyu bulandırmamaya dikkat edin) alarak başka bir kaba aktarın. Kabak dilimlerini ekleyin. Kabakların suyun altında kalması için üzerine bir tabak yerleştirin. Bu şekilde 24 saat bekletin.

Kabak tatlısı nasıl yumuşak olur?

Hazırladığınız bal kabaklarını bir tencerenin içerisine dizin ve üzerine şeker gezdirerek 1 gece şekere yatırarak bekletin. Bu sayede kabaklarınız hem daha kolay pişecektir hem de lezzetleri enfes olacaktır.

Kabak tatlısı nasıl kıtır kıtır olur?

Kabakları çıtır olması için uzun ve ince doğruyoruz. Doğranmış kabaklar ile duru kireçli suyu birleştiriyoruz. Kabakların üzerine tabak kapatın iyice su ile temas etmesi için. Bu suda da 24 saat bekletin.

Dışı çıtır içi yumuşak kabak tatlısı nasıl yapılır?

Şerbet ılıyınca kabakların suyunu süzdürüp şerbete atın, ocağın altını yakın yaklaşık 2 saat kısık ateşte ağzı kapalı kaynatın. Ara ara kabakların üzerine bastırın ki şerbet değsin. 2 saatin sonunda dışı çıtır içi yumuşak kabak tatlımız hazır oluyor. Afiyet olsun.

Kireçsiz Kıtır kabak tatlısı nasil yapılır?

Balkabağı Reçeli (Kireçsiz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabağı soyalım yeşil kısmını tamamen keselim(bu kısmı çorba yapımında kullanabilirsiniz).
  2. Yıkayıp süzdürelim.
  3. İyice süzülen kabağımızı dilediğimiz şekilde doğrayalım.
  4. Pişireceğimiz tencereye kabağı alalım.
  5. Üzerine şekeri limontuzu tarçın ve karanfil ilave edelim.

Kabak tatlısı için kireç nerede bulunur?

*Kireçte kabak tatlısının özelliği kabaklarının dışının sert içinin yumuşak olması ve dağılmadan pişmesidir. *Sönmemiş kireci nalbur veya inşaat malzemesi satan yerlerden temin edebilirsiniz.

Kabak tatlısı için nasıl kireç kullanılır?

Kireçte Kabak Nasıl Yapılır?

  1. Sönmemiş kireci büyük bir kabın içine alın. …
  2. Kireçli suyun üzerinde çok ince bir tabaka şeklinde duran kireç kaymağını suyuyla birlikte (suyu bulandırmamaya dikkat edin) alarak başka bir kaba aktarın.
  3. Kabak dilimlerini ekleyin. …
  4. Kabakları sudan alıp iyice yıkayın.

Sönmüş kireç ve sönmemiş kireç nedir?

Sönmüş Kireç Nedir? Sönmemiş kireç su ile reaksiyona girdiğinde ortama ısı vererek toz halindeki sönmüş kirece ( Ca(OH)2 ) dönüşür buna sönmüş kireç denir. Sönmemiş Kireç Nedir? Yüksek sıcaklıktaki fırınlarda ısıtılarak çıkan kirece sönmemiş kireç denir.