Sönmez koyunu kaç kilo süt verir?

Sönmez koyunu günde kaç litre süt verir?

Sönmez kuzularının (28 günlük) canlı ağırlık ortalamasının 22 kg olduğu görülmüştür. Laktasyon süresi yaklaşık 180- 240 gündür….Sönmez tipi koyunlarda Elit ve Taban sürüde;

Günlük ortalama süt verimi 1.94 lt 1.50 lt
Laktasyon süresi 185.01 gün 152.20 gün
Laktasyon süt verim 395.92 lt 192.76 lt

1 koyun günde kaç litre süt verir?

Koyunlarda önemli bir verim özelli¤i olarak ele al›nan süt verimi ve özelliklerinden laktasyon süresi 136,8 gün, laktasyon süt verimi 33,09 lt, günlük ortalama süt verimi 0,273 lt, ya¤ oran› % 6,91, kuru madde oran› ise % 17,2 olarak belirlenmifltir.

Sönmez koyunu nasıl elde edilir?

SÖNMEZ KOYUNU Sönmez tipi elde etmek üzere Sakız koç ve Tahirova koyun melezleşmekte, elde edilen melez döller ikinci aşamada Tahirova koçlarıyla çiftleştirilmektedir. Bu şekilde oluşturulan tip, % Sakız + u Tahirova genotipi içermektedir.

En çok süt veren koyun hangisi?

Doğu Friz Koyunu Doğu Friesian, dünyada en iyi süt üreten koyun ırkıdır.

Doğu Friz koyunu kaç kilo süt verir?

Döl verimi yüksek olan bu ırkta ikizlik oranı çok yüksek olup üçüz, dördüz, hatta beşiz kuzulayan koyunlara da rastlanmaktadır. Doğuran 100 koyundan ortalama 200-230 kuzu alınır. Doğu Friz koyunlarının süt verimleri sağlanan koşullara bağlı olarak değişmekle birlikte ortalama 550-600 kg dır.

Sütü gelmeyen koyuna ne yapılır?

* Ananın sütü yetersizse o gün doğum yapmış başka koyunlardan süt sağılıp biberon ile kuzuya içirilmelidir. * Anası doğumda ölen veya anasının sütü olmayan kuzular ise ya kuzusu ölen hayvanlara alıştırılmalı yada diğer koyunlardan süt sağılarak biberonla beslenmelidir.

100 koyundan kaç kuzu alınır?

Burada önemli olan nokta koyunlar 2 yılda 3 kez doğum yapabilir. Yani bunu yıla vurduğumuzda 100 koyun yılda ortalama 150 doğum yapar, %50 ikizlik durumu ile bakıldığında 225 kuzu olarak hesaplayabiliriz.

Sönmez koyunu nerede bulunur?

Sönmez koyunu Marmara bölgesi (Trakya dahil) İç ege , İç Anadolu bölgesi , Batı Karadeniz Orta Karadeniz Dogu karadeniz bölgelerine kolay adapte olabilen bir ırktır .

En verimli koyun ırkı hangisi?

Türkiye içerisinde yetiştirilen koyun cinslerine kıyasla üç kat daha fazla et elde edilebilen, iki yılda üç defa üreyebilen Charollais bir diğer deyiş ile Şarole koyunu yetiştiriciliğine başlanmıştır.

Lacaune koyun ne kadar süt verir?

Canlı ağırlık yetişkin erkeklerde 90 – 110 kg, dişilerde ise 70 – 80 kilogramdır. Yapağı verimi, erişkin koyunlarda yıllık ortalaması 2 kilogramdır. Bir laktasyon döneminde iyi bakım yapılırsa 280 litre süt verimini yakalar.

Asaf koyunu günde kaç litre süt verir?

“220 günlük bir sağım sürecinde minimum 550 litre (altı ay boyunca günde ortalama 2.5 kilo) süt veriyorlar, bin litreye kadar çıkan hayvanlar var” diyen Kaya, yağ oranının da yüzde 7.2 olduğunu, bu oranın ülkede yetiştirilen koyunların sütünün çok üzerinde olduğunu kaydetti.

Doğu Friz koyun günde kaç litre süt verir?

Cidago yüksekliği: Erkek: 85 – 95 cm ; Dişi: 70 – 80 cm. Laktasyon süresi: 220 gün. Erişkin Süt verimi:400 – 600 Lt.

Doğu Friz koyunu nerede bulunur?

Bu koyun ırkına Marş koyunu adı da verilir. Almanya? nın kuzey kısımlarında Marş adı verilen kuvvetli toprak ve bol otlu kıyı bölgelerinde yetiştirilir ve bu bakımdan nemli serin deniz iklimine uymuş bir ırk olarak kabul edilir.

Koyun ne yerse süt yapar?

Laktasyonun 1,5-2 aylık döneminde koyunlar en fazla sütü verdikleri için, sürünün ortalama süt verimine, otun kalitesine ve miktarına göre üretilen her litre süt için 400-600 gr kesif yem verilmelidir. Kesif yem, sağım sırasında, öncesinde ve sağım sonrası da verilebilir.

Kuzuyu sütten nasıl kesilir?

Süt ikame yemi ile büyütülen kuzular ise 6-8 haftalık iken sütten kesilirler. Erken sütten kesim 14 günlük yaştan sonraki herhangi bir yaştan sıvı gıdadan tamamen katı gıdaya geçiş olarak tanımlanır. Yapay sütle büyütülen kuzular 9-12 kg iken sütten kesilebilir.