ŞÖNİM neler yapar?

ŞÖNİM de sunulan hizmetler nelerdir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olarak kurulan ŞÖNİM‘ler şiddetin önlenmesi ile koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin bir biçimde uygulanmasına yönelik güçlendirici ve destekleyici danışmanlık, rehberlik, yönlendirme ve izleme hizmetlerinin verildiği; yeterli ve gerekli personelin görev yaptığı; …

ŞÖNİM den kimler yararlanabilir?

ŞÖNİM‘İN HİZMETLERDEN YARARLANACAK KİŞİLER VE BAŞVURU ŞÖNİM bünyesindeki hizmetlerden ev içi şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınlar, çocuklar, aile bireyleri ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişiler yararlanabilmektedir.

Şönimin amacı nedir?

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri, kısaca ŞÖNİM, şiddete maruz kalan kadın ve çocuklara destek sağlamak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olarak 2012 yılında hayata geçirilmiş birimlerdir.

ŞÖNİM Hangi Bakanlığa Bağlı?

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı | Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM)

Mor Çatı ne yapar?

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı; kadınlara karşı şiddetin önlenmesi için çalışmalar yapan, aile içi şiddete uğramış kadınlara psikolojik ve hukukî destek veren ve barınak sağlayan bir sivil toplum örgütüdür.

Şömime kimler başvurur?

ŞÖNİM‘e ev içi şiddete uğrayan, şiddete uğrama riski bulunan kişiler başvurur. Ayrıca aile bireyleri tarafından ısrarlı takibe maruz kalan kişiler de başvuru yapar. Telefonla ulaşım ücretsizdir. ŞÖNİM‘e ALO 183 hattı üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Şönimde kimler çalışır?

MADDE 31 – (1) ŞÖNİM’lerde hizmet veren birimlerin hizmet sunumlarına yetecek sayı ve nitelikte, üniversitelerin psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sosyoloji ve sosyal hizmet bölümlerinden mezun olan meslek elemanları ile avukat, hemşire/sağlık memuru, veri hazırlama ve kontrol işletmeni/bilgisayar …

Kades uygulaması nasıl çalışır?

KADES uygulaması ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşabilecek. Emniyet tarafından yardım çağrısı yapıldığı anda olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanıyor.

Kadın sığınma evi nereye bağlı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı | T.C.

Mor Çatıya kimler gidebilir?

Şiddete uğradığınızda, size en yakın karakola, jandarma komutanlığına, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’ne (ŞÖNİM), Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğüne, cumhuriyet başsavcılığına, kaymakamlığa/valiliğe, aile mahkemesine, belediyelere ve kadın örgütlerine başvurabilirsiniz.

Mor Çatı kimlere hizmet verir?

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı; kadınlara karşı şiddetin önlenmesi için çalışmalar yapan, aile içi şiddete uğramış kadınlara psikolojik ve hukukî destek veren ve barınak sağlayan bir sivil toplum örgütüdür.

Adres gizlilik kararı nasıl alınır?

Şiddet mağduru kadın ve çocuklar can güvenliği endişesi altında ise 6284 sayılı kanun kapsamında Aile Mahkemesine başvurarak adres, kimlik gizlenmesi ve kimlik bilgilerinin değiştirilmesini isteyebilir.

Şönime Nasıl Başvurulur?

ALO 183 Hattını ve aşağıda listesi verilmiş Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerini (ŞÖNİM) arayarak gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca güvenlik kaygınızın olduğu acil durumlarda en yakın karakola giderek kadın konukevine yerleştirilmek istediğinizi talep edebilirsiniz.

KADES nasıl aktifleştirilir?

KADES nasıl kullanılır?

  1. Adım #1: KADES mobil uygulamasını indirin ve açın.
  2. Adım #2: İstenilen bilgileri güncel ve doğru bir şekilde girin.
  3. Adım #3: Telefonunuza gelen SMS kodunu girin.
  4. Adım #4: Uygulamanın konum bilgilerinize erişmesine izin verin.

KADES nasıl aktif edilir?

Kullanıcılar, T.C. Kimlik Numarasını girerek ve EGM tarafından gelen aktivasyon kodu ile uygulamayı aktif hale getirebilecek. KADES uygulaması ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşabilecek.