Telefon dolandırıcılarına karşı ne yapmalı?
Telefon dolandırıcıları nereye şikayet edebilirim?
Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal: Telefon dolandırıcıları, Ticaret Bakanlığı sitesinden ya da e-Devlet üzerinden on-line olarak şikayet edilebilir. Bizzat Ticaret İl Müdürlüklerine şikayette bulunulabilir. Daha ötesinde savcılığa şikayet edilebilir.
Telefon dolandırıcılığına karşı ne yapmalı?
Bu beş dakika içerisinde sizi arayan numarayı internetten sorgulayarak küçük bir araştırma yapmak ya da dolandırılmak üzere olduğunuzu düşünüyorsanız veya daha ciddi bir iddia ile karşı karşıyaysanız 155’i arayarak bilgi almanız sizin faydanıza olacaktır.
Dolandırılan bir kişi ne yapmalı?
Dolandırıcılık mağduru olan, dolandırılan kişiler Cumhuriyet savcılığına suç duyurusuna bulunarak soruşturma başlatılmasını sağlayabilirler. Soruşturma sonunda yeterli şüphe elde edilirse Cumhuriyet savcısı tarafından kamu davası açılacaktır.
Dolandırıldım paramı nasıl geri alabilirim?
Karşı taraf belki de ödemeyi size yargılamanın ardından ödeyip, davanızı geri çekmenizi isteyebilir. Böylece paranızı alabileceksiniz. Eğer yaşadığınız olay çok detaylı ise, alanında uzman bir Ceza Avukatından yardım almanız sizin adınıza daha faydalı olacaktır.
Dolandırıcıları nereye şikayet edebilirim?
Şikâyet Süreci En yakınınızdaki karakola veya savcılığa giderek ilgililer hakkında şikâyetçi olabilirsiniz. Basit dolandırıcılık suçları uzlaştırmaya tabiidir. Basit dolandırıcılık suçu mağduruysanız şikâyetçi olduktan sonra dosyanız uzlaştırma bürosuna gönderilerek uzlaştırma süreci başlatılır.
Telefon numarası nereye şikayet edilir?
BTK Tüketici Sitesi. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi’ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.
Telefon dolandırıcılığı cezası ne kadar?
Bu maddeye göre, basit dolandırıcılık suçunda fail 1 yıldan 5 yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Madde metninde hapis cezası ve adli para cezası birlikte aynı yaptırımın birer parçası olarak düzenlenmiştir. Yani faile hem hapis cezası hem de adli para cezası aynı anda verilir.
Dolandirildim banka parayı verir mı?
Dolandırıldım paramı geri alabilir miyim? Dolandırıcılık eğer banka aracılığı ile gerçekleşmiş ise ve henüz para söz konusu hesaba geçmemiş ise, banka durumdan anında haberdar edilerek söz konusu para üzerine bloke konulması talep edilebilir.
Nitelikli dolandırıcılık suçu nedir?
Dolandırıcılık, kişinin art niyet ve hileli davranışlarıyla bir kimseyi kandırması, aldatması ve bu durumdan kendisine veya bir başkasına yarar sağlamasıyla ortaya çıkar. Nitelikli dolandırıcılık ise dolandıran kimsenin bir dini, kurumu, mesleği araç olarak kullanıp suçu işlemesidir.
Savcılığa şikayet nasıl sonuçlanır?
Suç duyurusunun ne zaman sonuçlanacağı hakkında kesin bir süre vermek doğru değildir. Şikayet dosyalarına sıra ile bakıldığından dolayı çeşitli kriterlere bağlı olarak minimum 1 ay maksimum 1 yıl içerisinde şikayete konu olan suç duyurusuna bir cevap gelir.
Internetten dolandırıldım Paramı nasıl alırım?
Dolandırıldım Paramı Nasıl Alırım sorusunun cevabı hukuktur, hukuk yolu ile paranızı geri alabilir ve maduriyetinizi giderebilirsiniz. Bunun haricindeki yollat hukuksuzluk doğurur ve asla tavsiye edilmez.
İnternet üzerinden dolandırıcılığı nereye şikayet edilir?
Mağdur olduğunuz böylesi bir durum karşısında derhal şikâyet için en yakın emniyet birimine ya da Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek suç duyurusunda bulunun.
İnternet bankacılığı dolandırıcılığı nereye şikayet edilir?
İnternetten dolandırılmanın ihbar ve şikayeti kolluk kuvvetlerine ya da cumhuriyet savcılıklarına başvuru yaparak gerçekleşmektedir.
Dolandırıcılıkta nereye başvurulur?
Şikâyet Süreci En yakınınızdaki karakola veya savcılığa giderek ilgililer hakkında şikâyetçi olabilirsiniz. Basit dolandırıcılık suçları uzlaştırmaya tabiidir. Basit dolandırıcılık suçu mağduruysanız şikâyetçi olduktan sonra dosyanız uzlaştırma bürosuna gönderilerek uzlaştırma süreci başlatılır.
Rahatsız eden numaraları nereye şikayet edilir?
Rahatsızlık veren numara hakkında savcılığa dilekçe ile şikayette bulunabilirsiniz. Örnek davalarda 1-3 yıl hapis cezası verildiği bilinmektedir. Yasal yollarla rahatsızlık veren numaralardan bu şekilde kurtulabilirsiniz. Bir diğer yolu ise yasal yollarla uğraşmak istemeyen daha az ciddi durumlarda geçerli olabilir.