Sauna tahtası nedir?

Sauna tahtası hangi ağaçtan yapılır?

Sauna duvar ve tavan panelleri üretiminde az reçine oranlı budaksız Akdeniz Çamı, budaksız Fin Çamı (Nordie Pine / Pinos Slyvestris) veya Abachi (Ayous) kullanılmaktadır. Finlandiya da kullanılan en yaygın ağaç Fin Ladinidir (Nordie Spruce / Pica Abies).

Sauna da hangi ahşap kullanılır?

En çok tercih edilen Sedir ağacıdır. Ekonomik olması açısından Çam ağacı da tercih edilmektedir. Sauna kapılarını dilediğiniz şekilde yapıyoruz.

Sauna amacı nedir?

Sauna,günün stresinden ve sorunlarından sıyrılıp sıcak, nemli ve ahşap bir oda içerisinde hem terleyerek hem de gevşeyerek dinlenmenizi ve rahatlamanızı sağlayan bir sağlık kabinidir.

Sauna hangi malzeme ile kaplıdır?

Ladin ve çam ağaçları, sauna altyapısı için kullanılan malzeme kaynaklarından biridir. Bu ağaçlardan oluşan karkas ebatları 2,5 ile 3,0 cm olup, saunanın temel taşıyıcı yapısında kullanılmaktadır.

Sauna kimin icadı?

Saunanın genellikle Finler tarafından icat edildiği düşünülür. Ancak Finler bu konuda her şeyi kendilerine mâl etmek istemez, sadece hak ettikleri kadarını sahiplenirler. Saunayı ilk kez kimin yaptığından ziyade, bugünkü kültür hayatının yüksek standartlarına kimin getirdiği daha önemlidir.

Sauna maliyeti ne kadar?

Maliyetlere gelince sauna yapımı fiyatları 5.000 TL ile 50.000 TL arasında değişkenlik gösteriyor. Bu fiyatı büyük oranda sauna alanının büyüklüğü ve tercih edilen ısıtma sistemi etkiliyor. Bununla birlikte herhangi bir kurulum aracı gerektirmeyen portatif saunalar çok daha ekonomik bir seçenek.

Saona nedir?

Sauna, içi ahşaptan dekore edilmiş, sıcak hava banyosudur. Pasif haldeyken terleme imkânı sunan saunada, kuru ve sıcak hava bulunur. Saunalarda nem oranı düşük seviyelerde olduğu için buradaki sıcak havaya dayanmak kolaydır. Saunanın sıcak ortamının genellikle nemli olduğu düşünülür.

Sauna nasıl yapılır?

Taşınabilir ve önceden inşa edilmiş saunalar, kurulumu en kolay olanlardır. Bunlar iki yan duvar, arka duvar, önceden kesilmiş kapılı ön duvar ve tavan olmak üzere 5 parçadan oluşur. Arka duvarı yerine yerleştir, iki yan duvarı arka duvara yapıştır, ardından önceden asılan kapıyla birlikte gelen ön bölümü ekle.

Saunadan çıkınca ne yapmalı?

Sauna kullanımı bittikten sonra çıkılarak 20 dakika kadar istirahat edilir. Önce sıcak su ile sabunlanarak, daha sonra da soğuk su ile (cilt gözenekleri kapatmak amacı ile) duş alınmalı ve vücut tamamen soğuduktan sonra giyinilmelidir.

Sauna haftada kaç gün gidilmeli?

Saunayı en fazla haftada 3 gün ve günde 15 dakikadan fazla kullanmamak gerekiyor. Özellikle ilk kullanımlarda 3-5 dakika ile başlayıp günler içinde yavaş yavaş saunada kalma süresi arttırılabilir, ancak on beş dakikayı geçmemek gerekiyor.

Sauna yalıtımı nasıl yapılır?

Ayrıca sauna imalatında doğru bir altyapının oluşturulması da kaliteli bir saunanın inşa edilmesi için gerekli olmaktadır. Sauna yapımında ısı yalıtım değeri yükseltilmiş olan cam yünü ya da taş yünü ısı yalıtım malzemeleri kullanılmaktadır. Bu sayede sauna alanının yalıtım özelliği arttırılmış olmaktadır.

Sauna zararları nelerdir?

Özelikle saunada cilt damarları genişler, diğer organlara gitmesi gereken kan cilt damarlarına gider. Bunun için yemekten sonra saunaya girilmesi önerilmez. Saunadaki yüksek sıcaklıkta kafa içi damarları genişleyip kafa içi basıncının artmasına neden olabilir. Baş dönmesi bayılma gibi birçok hastalığa kapı açabilir.

Sauna kaç metrekare olmalı?

SAUNANIN ÖLÇÜLERİ : Saunanın boyutları kullanım amacına ve kaç kişilik olacağına göre değişir. Evlerde kullanılacak sauna minimum 1,00 m2 alana sahip olabilir. Bir aile saunası için ortalama 4 m2 alan yeterli olacaktır. Ev saunaları için iç yükseklik 2,10 m olmalıdır.

Saunada ne kadar durulmalı?

İdeal sauna sıcaklığı 75-85 C derecedir. Saunada ortalama kalma süresi 10-15 dk dır. Tek kullanım içerisinde uzun süre sabit kalınmamalıdır.İlk önce alt basamaklarda oturup vücudun ortama uyum sağlaması sağlanır.Daha sonra kademe kademe yükseltilerek en iyi terleme sağlanır.

Ilk önce sauna mı havuz mu?

Yüzmeden önce sıcak alanlara (sauna, buhar odası, jakuzi) girmek, kaslarımızı gevşeteceğinden önerilmez. En az, 2 saat önce yemek yemiş olmamız gerekir. Havuza girer girmez çok hızlı bir tempoyla yüzmeye başlamak hem psikolojik olarak sıkıntı verir hem de sakatlayabilir.