Serin kelimesinin zıt anlamlısı nedir Eodev?

Serin zıttı nedir?

Serin kelimesinin zıt anlamı olan kelime; ılık kelimesi olarak belirlenmiştir.

Önce sonra zıt anlamlı mıdır?

Sonra” kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre “sonra” kelimesinin zıt anlamlısı olan kelimler; hemen, şimdi, önce ve ilkin olarak belirlenmiştir. Zıt anlam olarak belirlenen bu dört kelime de zarf niteliği taşımaktadır.

Zıt anlamlı kelimeler ne demek?

Karşıt kavramları karşılayan, birbirleriyle çelişen anlamlar içeren sözcüklere “zıt anlamlı sözcükler” denir.

  • Güzel – çirkin.
  • İnce – kalın.
  • Ağlamak – gülmek.
  • İnmek – çıkmak vs.

24 Ara 2013

Çok kelimesinin zıttı nedir?

Çok kelimesinin zıt anlamlısı olan kelimede az kelimesidir.

Serin anlamlısı nedir?

SERİN KELİMESİNİN ZIT ANLAMLISI Türkçede birçok kelimenin eş anlamlısı bulunmasına rağmen serin kelimesinin tam olarak bir eş anlamlısı bulunmaktadır. Fakat genel olarak ‘az soğuk’ tabiri kullanılmaktadır.

Kalabalık zıt anlamlısı var mı?

Çok sayıda insanın bir araya gelmesiyle oluşan topluluk adına kalabalık kelimesi kullanılır. Bu kelime için zıt anlamlı olarak, ‘ıssız’ ve ‘tenha’ sözcüklerini kullanabilirsiniz.

Öncesinin zıt anlamlısı nedir?

Önce kelimesinin zıt anlamı; sonra kelimesidir.

Önce sonra zıt anlamlı mıdır eş anlamlı mıdır?

Sonra kelimesinin zıt anlamlısı hemen, şimdi, önce ve ilkin kelimeleridir.

Zıt anlamlı kelimeler nedir ve örnekler?

Zıt anlamlı kelimeler iyi ve kötü gibi anlam açısından bir birinin tam zıttını ifade eden kelimelerdir. Örnek olarak “ zengin” kelimesinin ele alabiliriz. … Zengin ve fakir kelimeleri anlam bakımından bir birlerinin tam tersi olan durumları ifade ettikleri için bu iki sözcük birbirleri için zıt anlamlı sözcüklerdir.

Zıt anlam örnekleri nelerdir?

Zıt anlamlı kelimeler; anlamca birbirinin karşıtı olan, birbiriyle çelişen kelimelere denir….İşte zıt anlamlı kelimeler listesi:

  • Acı – Tatlı
  • Aç – Tok.
  • Açmak – Kapatmak.
  • Afacan – Uslu.
  • Ağır – Hafif.
  • Ağlamak – Gülmek.
  • Ak – Kara.
  • Akşam – Sabah.

Fazla kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Fazla kelimesinin yerine kullanılabilecek olan eş anlamlı kelimelerin her biri, birbirinin yerine kullanılabilmektedir. Fazlanın eş anlamlısı olan sözcükler ise hayli, çok, okkalı ve ağır olarak bilinmektedir.

Çok ve fazla eş anlamlı mı?

FAZLA KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI Fazla kelimesinin eş anlamlısı birden fazladır. Fazla yerine gelebilecek kelimeler: çok, ekstra ve hayli olarak bilinmektedir. Bu kelimeler cümle içerisinde birbirilerinin yerine hiçbir sakınca doğurmadan kullanılabilmektedirler.

Serin soğuk eş anlamlı mı?

SERİN KELİMESİNİN ZIT ANLAMLISI Özellikle eş anlam ve zıt anlam en önemlileridir. Türkçede birçok kelimenin eş anlamlısı bulunmasına rağmen serin kelimesinin tam olarak bir eş anlamlısı bulunmaktadır. Fakat genel olarak ‘az soğuk‘ tabiri kullanılmaktadır. Serin kelimesinin zıt anlamlısı ise ‘ılık’ kelimesidir.

Sıcak kelimesinin zıt anlamı nedir?

Bunun yanında sıcak kelimesinin zıt anlamı soğuktur. Soğuk kelimesi ise bir şeyin ısısının düşük olduğunu ifade eder.

Kalabalık kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

Bu kelimenin eş anlamlısı olarak tıkanık, sıkışık, kargaşa gibi kelimeler gösterilebilir. KALABALIK ZIT ANLAMLISI NEDİR? Kalabalık kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük tenha ve ıssızdır.