Tip açılımı ne demek?

Tip neyin açılımı?

Arapça ṭbb kökünden gelen ṭibb طبّ “hekimlik mesleği ve ilmi” sözcüğünden alıntıdır. …

Force nedir tip?

Force teriminin tıbbi anlamı; n. 1. Kuvvet, enerji; 2.Enerji sarfetme (harcama) yeteneği.

Tıpta KC ne demek?

Karaciğer kanserleri, organın kendi dokusundan çıkan kötü huylu tümörlerdir.

Tıpta ss ne demek?

Sjögren Sendromu (SS), otoimmün bir hastalıktır. Normalde bağışıklık sistemi, vücuda yabancı bakteriler, mikroplar ve diğer etkenlere karşı harekete geçip saldırırken, otoimmün bir hastalık olan SS‘nda kendi dokularına saldırmaya başlar. Bu dokular arasında en başta tükürük bezleri ve gözyaşı bezleri yer alır.

Tipta Tanimlanmamiş ne demek?

Tıpta tanımlanmamış, hastalarda nasıl bir değişikliğe yol açtığı anlaşılmayan, ne gibi sonuçlar doğurduğu bilinmeyen hastalıklar için kullanılan bir kelimedir.

Tıpta GD ne demek?

Gestasyonel diyabet (GD) ilk kez gebelikte saptanan glukoz tolerans bozukluğudur.

Forse etme ne demek?

güç uygulamak,gücünü hissettirmek anlamına gelir.özellikle tjk spikerleri tarafından sıklıkla kullanılır.örneğin;startla birlikte yarışı forse eden 3 numaralı ekşi… falan filan diye devam eder.bir de bununla beraber “içeriye penetre etmek” vardır ki evlere şenlik.

Angle ne demek tıp?

Visual Angle teriminin tıbbi anlamı; Görülen cismin uçlarından göze uzanan hatların oluşturduğu açı.

RR ne demek Tıpta?

Tıbbi araştırmalarda risk kavramı bize bir etkene maruz kalanlar arasında araştırılan olayın ne sıklıkla olduğu gösterir. Örneğin A ilacını alan 1000 hastayı düşünelim, bunlardan 120 tanesinde 3 haftalık A ilacı kullanımı esnasında baş dönmesi şikâyeti olduğunu tespit ettik.

AOM teşhisi nedir?

Akut otitis media (AOM), kulak zarı arkasındaki orta kulak boşluğunun iltihabıdır. Her yaşta görülebilir olmasına karşın çocukluk çağının üst solunum yolu enfeksiyonlarından sonra en sık görülen hastalığıdır. Sıklıkla 3 ay ile 3 yaş arasında gözlenmektedir.

SS almak ne demek?

Ekran yakalama görüntüsü (İngilizce: screenshot, [ˈskriːn.ʃɑt]; kısaltılmış haliyle ss), çeşitli programlar vasıtası ile ekranda o andaki görüntünün anlık fotoğrafının çekilmesidir. Görüntü yakalama film ve benzeri hareketli görüntülerden gerçekleştirilebilir.

SS personeli ne demek?

Nazi Almanyası’nda SS Asıl adı Schutzstaffel, olan dilimizde koruma timi anlamına gelen, önceleri Hitler’in kişisel muhafızlığını yapmak üzere kurulan birliklerdir. İlk kurulduğunda, polis görevi yapan silahlı parti militanlarından oluşuyordu.

Hastalık teşhisinde tanımlanmamış ne demek?

“Tanımlanamayan” grupta yer alan bu sağlık sorunları, aylar ya da yıllar süren muayeneler, tetkikler ve denenen birçok tedaviye rağmen, hasta ve doktor için belirsizliğini korur ve gri alan olarak kalabilir.

Tedavisi olmayan hastalıklar nelerdir?

Tıbbın çare bulamadığı 10 hastalık

  • Ebola. İlk kez kuzey Kongo’da 1967 çıkan bu hastalık Filoviridae virüs ailesine mensup. …
  • Polio. Tam ismi Poliomyelitis olan bu hastalık halk arasında çocuk felci olarak da bilinir. …
  • Lupus (SLE) …
  • Grip. …
  • Creutzfeldt – Jakob Hastalığı (CJH) …
  • Diabet. …
  • HIV/ AİDS. …
  • Astım.

GD kötü ne demek tıp?

Gaucher Hastalığı, genetik bir metabolik hastalıktır ve en yaygın lizozomal depo hastalıklarından biridir. Özellikle glukoserebrosid adı verilen yağlı bir kimyasalı parçalayan glukoserebrosidaz enziminin yeterli olmamasından kaynaklanır.