Tamamlayıcı sağlık sigortası dezavantajları nelerdir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak mantıklı mı?

Sağlık durumunuzla ilgili giderleri karşılamak için veya bir hastalık, yaralanma sebebiyle oluşacak beklenmedik diğer masrafların ödenmesi için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak mantıklıdır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası eş ve çocuğu kapsar mı?

SGK’lı olan ve SGK prim borcu bulunmayan çalışanlar, emekliler ve yakınları (eşi/çocuğu), Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırabilir. Allianz Tamamlayıcı Sağlık Sigortası‘ndan 15 günlük ile 64 yaş (dahil) aralığındaki herkes yararlanabilir.

Tamamlayıcı sağlık sigortası Nedir avantajları?

Tamamlayıcı sağlık sigortası anlaşmalı özel hastanelerde, SGK fark ücreti ödemeden muayene, tahlil ve tetkiklerinizi yaptırabilmenizi, yatarak veya ayakta tedavi olabilmenizi, ambulans hizmetlerinden yararlanabilmenizi sağlar.

Tamamlayıcı sağlık sigortası neleri kapsamaz?

Sigorta yaptırmak isteyen kişide halihazırda bir hastalık durumu var ise mevcut hastalık teminat dışında kalır. Eğer sigorta yaptıran kişinin SGK sigortası aktif değilse tamamlayıcı sağlık sigortası yine kapsam dışı kalır. Ayrıca bütün ilaç masrafları ve diş tedavileri tamamlayıcı sigorta kapsamı dışındadır.

Tamamlayıcı sağlık sigortasında nelere dikkat edilmeli?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası seçerken dikkat etmeniz gerekenleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Ailenizde kimlerin sigortalanacağı ve sigortalanacak kişi sayısı
  • Yaş sınırı
  • Sağlık planı tipi (Sadece yatarak tedavi teminatlı veya ayakta tedavi teminatı+yatarak tedavi teminatı)
  • Teminat kapsamı
  • Teminat limitleri.
  • Ek teminatlar.

Tamamlayıcı sağlık sigortası ilaçları karşılar mı?

İlaç masrafları Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamında karşılanır mı? Hayır, ilaç teminatı Tamamlayıcı Sağlık Sigortası poliçe kapsamı dışındadır.

Özel sağlık sigortası neyi karşılamaz?

Özel sağlık sigortaları, genellikle isteğe bağlı gerçekleştirilen operasyonları ve bu operasyonlardan doğabilecek komplikasyonları karşılamıyor. Ek olarak poliçe tarihinden önceki durumlar ve anlaşmalı olmayan kurumlardan yaptırılan işlemler de yine kapsam dışı kalıyor.

Çalışmayanlar tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilir mi?

3)Herkes tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilir mi? İşçi, Bağ-Kurlu, memur yani, sosyal güvenlik şemsiyesi altındaki tüm çalışanlar sigortayı yaptırabilir. Sosyal güvenlik şemsiyesi altında olmayanlar ise tamamlayıcı sigortayı yaptıramaz.

En iyi sağlık sigorta şirketi hangisi?

Türkiye’nin en iyi sigorta şirketlerinin fiyatlarını tek bir ekranda karşılaştırın!…Sağlık sigortası primlerini karşılaştırın.

Sigorta Şirketi Toplam Prim (TL) Sigortalı Adeti
Acıbadem Sigorta 9.744.502 18.979
Türk Nippon Sigorta 6.148.334 2.330
Groupama Sigorta 5.519.696 19.058
Doğa Sigorta 5.463.833 10.490

•1 Oca 2021

Tamamlayıcı sağlık sigortası kaç yaşına kadar?

Tamamlayıcı sağlık sigortası yapan firmaya göre değişim gösterse de genel olarak 0-70 yaş aralığında bulunan herkes bu sigortadan faydalanabilir. Kimi firmalar üst yaş sınırı olarak 60 yaşı belirlemişlerdir.

Özel sağlık sigortası eş ve çocuğu kapsar mı?

Özel sağlık poliçesi olan sigortalılar; eşlerini, çocuklarını ya da anne – babalarını yeni bir poliçe satın almadan özel sağlık sigortası koruması altına alabilirler.

Eşler birbirinin sağlık sigortasından yararlanabilir mi?

Eş, Bağkurlu olsa bile devlet destekli sağlık hizmeti alınabilir. Yani hiçbir sosyal güvencesi olmayan kişiler, sosyal güvencesi olan eşlerinin üzerinden herhangi bir şart aranmaksızın SGK’dan sağlık yardımı alabilir.

Tamamlayıcı sağlık sigortası neleri karşılar?

Tamamlayıcı sağlık sigortası ameliyat, ameliyat öncesi ve sonrası tetkik, ameliyat sonrası fizik tedavi ve rehabilitasyon, evde bakım, tıbbi malzeme, suni uzuv ve ambulans gibi ihtiyaç duyabileceğiniz tüm sağlık hizmetlerini teminat kapsamına almaktadır.

Özel sağlık sigortası neleri kapsamaz?

Sağlık sigortasının kapsamadığı durumlar;

  • Poliçe öncesine dayalı hastalıklar,
  • Doğum giderleri,
  • Diş tedavisi giderleri,
  • Gözlük camı, çerçevesi ve lens giderleri,
  • Kısırlık tedavisi süreci,
  • Zayıflama amacıyla gerçekleştirilen mide ameliyatları,
  • Tüm estetik operasyonlar,
  • Sünnet,

Özel sağlık sigortası hangi hastalıkları kapsamaz?

Poliçe başlangıç tarihinden önce var olan hastalıklar, özellikle de kronik rahatsızlıklar sigorta kapsamı dışında yer alır. Genetik hastalıklar, mevcut sakatlık durumları, omurga eğriliği, obezite ile alakalı tanı ve tedavilerin tümü sigorta kapsamı dışındadır.