Serik Kral havuzuna nasıl gidilir?

Serik Kral havuzu arası kaç km?

Antalya Serik‘e bağlı doğal oluşumlu bir havuz niteliğindeki Kral Havuzu; Antalya merkezinden yaklaşık 70 km uzaklıkta bulunur. Bölgenin hem konum itibarı ile uzak olması hem de tanıtım faaliyetlerinin çok fazla yapılmaması pek çok insanın havuzdan bihaber olmasına neden olur.

Antalya’nın havuzu nasıl?

Suyun etkisiyle kireç taşlarının şekillenmesi sonucunda oluşan Kral Havuzunda toplanan sular uçansu şelalelerinden akarak muhteşem görüntüler oluşturuyor. Deniz seviyesinden 400 metre yüksekte bulunan ve kar sularıyla beslenen havuz ve şelaleler, özellikle bahar aylarında daha coşkun bir görünüme sahip oluyor.

Kral havuzu Kings Pool nerede?

Antalya şehir merkezine 65 km mesafede bulunan Kral HavuzuKing’s Pool, Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Aşağı Uçan Su ve Yukarı Uçansu Şelaleri’nin en tepesinde bir yerlerde.

Kral havuzu kaç metre?

Çam ağaçlarının arasında 70 metreden dökülen Yukarı Uçansu ile 51 metre yükseklikten dökülen Aşağı Uçansu şelaleleri ile şelalelerin üstünde derinliği 1.5 ila 4 metre arasında değişen doğal havuz, görenleri hayran bırakıyor.

Gelin Şelalesi Nerede?

Antalya’da gördüğüm en güzel doğal havuz ve gizli şelale, Gelin Havuzu ya da diğer bir ismi ile Gelin Şelalesi. Serik gizli şelale olarak da ismini duydum. Antalya merkeze 65 km, Serik merkeze 25 km mesafede bulunuyor.

Antalya Uçansu Şelalesi arası kaç km?

Yolculuğu boyunca çevresindeki 15 köye hayat veren Uçansu, çevresinde kurulan tesisler sayesinde tatilcilere yemek ve konaklama olanağı sunuyor. Gündoğmuş İlçesi’ne 25 kilometre, Alanya’ya 95 kilometre ve Antalya‘ya 167 kilometre uzaklıktaki Uçansu, yılın 12 ayı alternatif turizm imkanı sunuyor.

Serik nereye gidilir?

Serik‘de Gezilecek Yerler

  • Aspendos Antik Kenti. …
  • Uçansu Şelalesi. …
  • Selge Antik Kenti. …
  • Zeytintaşı Mağarası …
  • The Lands Of Legends Theme Park. …
  • Köprüçay Köprüsü …
  • Manavgat Şelalesi. …
  • Köprülü Kanyon Milli Parkı

Gelin Selalesine nasil gidilir?

Bölgeye ulaşım Serik merkezden devam ederek Akbaş Göleti istikametine doğru yapılıyor ve burada Akbaş Göletini besleyen dereyi takip ederek vadiye ulaşabilir ve doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz.

Antalya Düden Şelalesi Nasıl Gidilir?

Düden Şelalesine toplu taşıma araçları ile ulaşmak için VC30, CV17, CV17A, VC30, VL62, VF66, VC69 numaralı Antalya Belediye otobüslerini kullanabilirsiniz. 524 ve 524A numaralı belediye otobüsleri ile hem Düden Şelalesine hem de Kurşunlu şelalesine ulaşmak mümkündür.

7 şelale nerede?

Kapuzbaşı Şelaleleri, sularının yıl boyu gür akması ve yüksekliklerinin fazla olması nedeniyle yurdumuzun en büyük şelaleleri arasında yer almaktadır. Dağ yamaçlarından birbiri ile yarışırcasına akan 7 şelale, doğanın Kayseri’ye armağan ettiği eşsiz güzelliklerdendir.

Çündüre Şelalesi Nerede?

Çündüre Şelalesi, Antalya ilinin Gündoğmuş ilçesi sınırları içerisinde Kayabükü ve Eskibağ köylerinin sınırında bulunmaktadır. Buraya gelmek için; Alanya’dan Gelecekler; En kolay kolay yol Alanya – Güzelbağ yoludur. Ayrıca Alanya – Kuşyuvası Köprülü üzerinden gelebilirsiniz.

Antalya Serik de deniz var mı?

Serik‘te hizmet veren halk plajları sınırlı sayıda olmasına karşın bölgedeki otellerin kendine ait plaj ve beachleri de ziyaretçiler tarafından kullanılabilmektedir. Toplamda yaklaşık 20 kilometrelik sahil şeridi bulunan ilçenin birçok kısmında caretta carettalar için doğal yaşam alanı da bulunmaktadır.

Serik Ne Meşhur?

Serik‘te Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

  • Aspendos Antik Kenti. …
  • Köprülü Kanyon. …
  • Uçansu Şelalesi. …
  • Sillyon Antik Kenti. …
  • The Lands Of Legends Theme Park. …
  • Hoşgörü Bahçesi. …
  • Köprülü Kanyon Milli Parkı …
  • Side Antik Kenti.

Antalya Düden Şelalesine hangi Otobüs gider?

Bu Otobüs hatları Düden Şelalesi yakınından geçiyor: B35, MK80, MZ78, VC56, VF66.

Düden Şelalesi’ne otobüsle nasıl gidilir?

Nasıl Gidilir?: Toplu Taşıma ile: İlk önce toplu taşıma araçları ile Antalya Merkeze geçmenizi öneririz. Buradan Antalya Meydan Toplu Taşıma Merkezinden “78 Numaralı” Otobüslere binerek düden şelalesine gidebilir yada “54 Numaralı” otobüsler ile aktarmalı olarak ta geçebilirsiniz.