Postmatüre bebek ne demektir?

Postmatüre ne demek tıp?

Postmature teriminin tıbbi anlamı; n. Miad geçmesi, beklenen doğum tarihinin gecikmiş durumda olması.

Postmatüre sendromu nedir?

IV.POSTMATÜR (POSTTERM) YENİDOĞAN Postterm gebeliklerin -30’unda plasenta fonksiyonu bozulur, oksijen ve besin desteği engellenir (“postmaturite sendromu” veya “dismaturite sendromu” ). Fetüste hipoksi ve beslenme bozukluğuyla sonuçlanır.

Dismatüre bebek ne demek?

Normal gelişme durumundayken meydana gelen gelişme bozukluğu. Dysmature.

Geç doğan çocuğa ne denir?

Anne adaylarının hamilelikle ilgili duymaya daha çok alıştıkları terimlerinden biri prematüre yani normal zamanından önce doğan bebektir. Ancak bunun aksi de yaşanabilir. Bazı vakalarda bebek doğması gereken süreden daha geç dünyaya gelir. Bu duruma sürmatürite (gün aşımı) denir.

Sürmatüre ne demek?

38 hafta ile 42 hafta arası doğan bebekler normal kabul edilirken 38 haftadan önce doğanlar preterm, 42 haftadan sonra doğanlar postterm (sürmatür, gün aşımı) olarak adlandırılır. Prematürite ise bebeğin yaşını değil gelişimini anlatan bir ifadedir.

Primigravida ne demek?

(L.): İlk çocuğuna gebe kadın; primigravid; primigravida.

Aspirasyon sendromu nedir?

Mekonyum aspirasyon sendromu (MAS) term ve postterm bebeklerde morbidite ve mortalitenin önemli bir nedenidir. MAS hafif takipne ve dispneden ağır solunum yetmezliği ve persistan pulmoner hipertansiyona kadar değişen çok farklı bir klinik tabloya sahip ciddi bir yenidoğan hastalığıdır.

Postmatüre bebek özellikleri nelerdir?

  • Postmatür bebek doğduğunda derisi buruşuk ve yumuşaktır. Ancak daha sonra kurur, çatlar ve soyulur.
  • Cildi soluk ve beyaz görünür. …
  • Plasental yetmezlik nedeniyle fetüsün oksijenlenmesi azalır ve mekonyum rengi değişir. …
  • Bütün postmatüre bebekler risk altındadır.

12 Haz 2019

Dismatüre nedir tıp?

Normal gelişme durumundayken meydana gelen gelişme bozukluğu.

Makrozomi nedir ne demek?

“Fetal makrozomi” terimi, ortalamadan önemli ölçüde daha büyük bir yenidoğanı tanımlamak için kullanılır. Fetal makrozomi teşhisi konan bir bebeğin, gebelik yaşı ne olursa olsun 4.000 gram doğum ağırlığı vardır. Dünyada doğan bebeklerin yaklaşık yüzde 9’u 4000 gr’ dan daha ağır.

40 haftadan sonra doğan bebeklere ne ad verilir?

Hesaplanan ve size söylenen muhtemel doğum tarihi 40. Haftaya denk gelen zamandır. Dolayısıyla bunun 3 hafta öncesi ve 2 hafta sonrası normal, zamanında bir doğum olarak kabul edilir. 37 hafta öncesinde olan doğumlar; erken doğum, 42 hafta sonrasında gerçekleşen doğumlar ise geç doğum, miat aşımı olarak adlandırılır.

Polihidramnios ne demek?

Polihidramnios (amnios sıvı miktarının çok olması) Amnios sıvı miktarının 2000 ml’den fazla veya ultrasonda ölçülen amnios sıvı indeksinin 24 cm’nin üzerinde olmasıdır. Nedenleri: Annede diyabet olması

Parite tip ne demek?

Gravida gebelik sayısını, parite ise doğum sayısını ifade etmek amacı ile kullanılan terimlerdir.

Gebelikte BPD ne demek?

BPD: Başın her iki yanında bulunan parietal kemiklerin arasındaki mesafe BPD değeridir. 12. haftadan sonra 26. haftaya kadar en güvenilir veriyi sunan BPD değeri gebelik sonlarına doğru değişiklik gösterebilir. 13. haftada bu değer en az 2,07 cm iken 26. haftada 6,16 cm’dir.

Matür ne anlama gelir?

Soydan gelen kimse. Büyüme ve gelişimini tamamlayarak ergin evreye ulaşmış, matür.