Sond nedir ne işe yarar?

Sond ne?

diş hekimliğinde mineralize dokuların * muayenesinde kullanılan el aletidir. diş üzerindeki çürük, çatlak ve fiziksel farklılıkları teşhiş etmeye yarar. kavitenizin yüzeyinin pürüzsüz ve düzenli olup olmadığını anlamanızı sağlar. ucu sivri veya künt olabilir.diş üzerinde gezdirirken dikkat edimelidir.

Hangi alet dişi muayene etmek için çürük muayenesinde?

Muayene takımlarından bir diğeri ise Sond’dur. Minede çatlak ve çürükler var ise bunların tespitinin yapılmasında kullanılmaktadır. Aynı zamanda dolgu maddelerinin de şekillenmesinde kullanılan bu alet diş hekimleri tarafından kullanılan bir diğer önemli alettir. Son muayene takımı ise preseldir.

Kavitron cihazı ne ise yarar?

Kavitron: Kavitron diş taşı temizliği yapmak için kullanılan titreşimli bir cihazdır. Taş kırma makineleri gibi çalışır. Sadece diş yüzeyindeki taşların diş ile bağlantısını keserek parçalanmalarını ve atılmalarını sağlar.

Kemik Eğesi nedir?

türkçe’dir. kaburga kemiğinin öteki adı. güzel bir sözcük olup, hem düz değil eğik, eğri oluşuyla ilintisi vardır, hem de eti yani kasları üzerindeyken çizgi çizgi, düzgün kas lifleri kemiği törpüye, eğeye benzetir.

Anguldurva ne demek?

diş hekimlerinin kullandığı küçük matkap’dır.

Kretuar nedir Diş?

3- Kretuar (Scaler): Primer olarak supragingival diştaşının uzaklaştırılmasında kullanılır. Genelde aletin dizaynından ötürü subgingival kullanımı 1- 2 mm ile sınırlıdır. yapar. 2) Dikkatli bir şekilde nekrotizan ülseratif gingivitis gibi akut ağrılı durumların başlangıç yüzey temizliğinde.

Kretuar nedir diş hekimliği?

3- Kretuar (Scaler): Primer olarak supragingival diştaşının uzaklaştırılmasında kullanılır. Genelde aletin dizaynından ötürü subgingival kullanımı 1- 2 mm ile sınırlıdır. yapar. 2) Dikkatli bir şekilde nekrotizan ülseratif gingivitis gibi akut ağrılı durumların başlangıç yüzey temizliğinde.

Dişçilerin kullandığı mavi ışık nedir?

Bu mavi ışık nedir? Diş dolgusunda kompozit dolguları sertleştirmek için kullanılan ışık, mavi renk bandındadır, ultra viyoleye yakındır ve ışığın şiddeti yüksek olduğu için göze zararlıdır. Mavi ışık kaynağındaki lamba LED (light emitted diode), veya quartz tungsten halojen, veya plazma arc lambalardır.

Kaç çeşit Davye vardır?

Çocukların süt dişlerini çekmeye yarayan el aletleridir. Üst süt keser davye, üst süt molar davye, alt süt keser davye alt süt molar davye gibi çeşitleri vardır.

Dinamik el aletlerinin konulduğu bölüme ne ad verilir?

Tablet: Bir ünitte çalışmak için üzerine gereçlerimizi koyduğumuz ve aynı zamanda dinamik el aletleri tutamaçları ve komuta düğmelerini taşıyan kısımdır.

Kemik Keskisi ne işe yarar?

Kemiği yeniden şekillendirmek için kullanışlıdır. Yarı dairesel çentikler her iki tarafta eğiktir. Ayrıca flepleri yansıtmak veya ikincil palatal flepleri çıkarmak için de kullanılabilir.

Chisel kemik Keskisi ne işe yarar?

Farklı genişliklerde düz ve açılı olmak üzere 4 farklı chisel(keski) bulunmaktadır. Bu aletler sayesinde ağız içerisindeki her bölgeye kolaylıkla ayırma ve düzleştirme işlemi yapabilirsiniz.

Aeratör neye takılır?

Döner başlıklar: Diş kesimi, dolgu yapımı ve dişten aşındırma yapmak için aeratör, anguldurva ve mikromotora ihtiyaç duyulur. Bu aletler basınçlı hava ile çalışır ve uçlarına frez denilen aşındırıcı uçlar takılır. Anguldurva ve mikromotor birbirine takılarak aeratör ise tek başına kullanır.

Anguldurva mı Anguldurva mı?

doğru yazımı angldruva şeklinde olan, diş hekimliğinin olmazsa olmazlarından olan düşük devirli alet.

Kretuar ne işe yarar?

dişeti uzerindeki diş taslarını uzaklastırmaya yarayan alet… genelde orak seklindedirve ucu keskindir. diş taşlarını uzaklaştırmada kullandığımız bir el aletidir.