Tel ne demekdir?

Tel ne demek TDK?

(I) a. 1. Türlü metallerden yapılmış, kopmaya karşı bir direnç gösteren ince uzun nesne: Gelin teli. Telgraf teli. … İnsan saçını oluşturan ipçik: “İki açık sarı tel terli alnımızın üstüne yapışmıştı.” -S. F.

Telinin anlamı ne?

Telin kelimesi Türk Dil Kurumu çevrim içi sözlük sayfasında Lanet okuma, lanetleme, kargıma, kargış gibi anlamlara gelmektedir. Kelime dilimize Arapça’dan geçmiştir.

Telefon Türkçe kelime mi?

Telefon sözcüğü Eski Yunanca Telos “Uzak” ve Phone “Ses” sözcüklerinin birleşmesinden oluşmuştur. Türkçeye Fransızca telephone‘den geçmiştir.

Market hangi dile ait?

Market kelimesi İngilizce kökenlidir.

Spell türkcesi ne demek?

Ingilizce-Türkçe Çeviri Fiil söylemek. Fiil belirtmek, ifade etmek, anlamına gelmek, demek olmak. Fiil nöbetini/görevini devralmak, serbest bırakmak. İsim büyü, afsun, sihir.

Hücum Türkçe mi?

Hücum kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Hücum kelimesi Arapça kökenlidir.

Telin Edildi ne demek?

Telin etmek ne demek? Telin etmek ile telin aynı anlamlara gelir. TDK’da lanetlemek, kargımak manasında açıklanmıştır.

Kel ne demek argo?

kafasinda dekolte seven erkeklerin genel adi.

Telefon kelimesinin kökü nedir?

Bir sözcüğün kökünü bulmak demek o sözcüğü hecelerine ayırmak demek değildir. “Telefon” sözcüğünün kökü “tel” değildir; çünkü “tel” ile “telefon” arasında anlamsal herhangi bir bağ bulunmamaktadır. Mastar eki olan “-mak/-mek” ekini alamayan köklerdir. Türkçedeki köklerin büyük bir çoğunluğu bu türdendir.

Hatun kökeni bakımından Türkçe mi?

hatun kelime kökeni Soğdca sözcük Soğdca χwa “kendi” ve Soğdca tāw “güç, güçlü” sözcüklerinin bileşiğidir. Soğdca sözcük Hotan Saka dilinde χattuna “kraliçe” sözcüğünden alıntıdır.

Market İngilizce anlamı nedir?

market” teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 4 sonuç grocery i. general store i. supermarket i.

Bakkal Türkçe mi?

5. Bakkal: Arapça. Bütün bunları alabileceğiniz ‘mahallenin kalbi’ olan bakkal ise Arapça kökenli.

Spell tıpta ne demek?

Spell = Hipoksik atak:siyanotik kalp hastalığı nedeni ile azalmış pulmoner kan akımı olan çocuklarda özellikle sabahları görülen, hiperpne, huzursuzluk, ileri derecede siyanoz ve bazen bilinç kaybı ile birlikte görülen ataklardır.

AUNT ingilizcede ne?

İngilizcede aunt‘ın anlamı the sister of someone’s father or mother, or the wife of someone’s uncle or aunt: I have an aunt in Australia. This is my Aunt Camille.

Anons hangi dil?

Anons kelimesi Fransızca kökenlidir.