Ukrayna vatandaşı Türkiye’ye araç getirebilir mi?

Yurt dışından kimler araba getirebilir?

Cevap: Çift uyruklu Türk vatandaşları ile Mavi Kart sahibi kişiler hariç olmak üzere, Türkiye’de geçici olarak oturma iznini haiz yurtdışından emekli yabancılar Türkiye’de trafiğe tescil edilmek üzere yabancı plakalı taşıtlarını getirebilirler.

Yabancı plakalı araçları Türkiye’de kimler kullanabilir?

Yabancı plakalı taşıtlar; taşıt programına kaydı yapılan izin hak sahibi, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi, anne-babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. İzin hak sahibi araç içinde bulunsa dahi yukarıda belirtilen kişiler dışında taşıtın kullanılması (acil durumlar hariç) mümkün değildir.

Gürcistandan nasıl araba satın alınır?

Gürcistan veya yurt dışından araba almak veya getirmek için 185 gün kuralı ile ilgili şunu bilmeniz gerekiyor. Yurt dışından 185 gün kaldıktan sonra 2 yıl Türkiye’de arabanızı getirip kullanabilirsiniz. Daha sonra tekrar yurt dışından 185 ikamet edip sonra tekrar 2 yıl bu aracı kullanabilirsiniz.

Yabancı plakalı araç Türk plakasına nasıl çevrilir?

(aracın özelliklerinin bulunduğu belge) evraklarınız (ruhsat fatura sigorta vs) yeminli tercümandan türkçeye çevriliyor ve notere gidip noterlik masrafı ödendikten sonra yeni plakanız ve ruhsatınız çıkartılıyor.

Türk vatandaşı yurtdışından araç getirebilir mi?

Ülkemizde yurt dışından araç getirmek için herhangi bir kısıtlama yoktur. Yurt dışında ikamet eden bir kişi pasaporta işlemek şartı ile istediği kadar yabancı plakalı araçları Türkiye‘ye getirebilir. Bunun için de her araca maksimum 24 ay süre verilir.

Araba için gümrük vergisi ne kadar?

Cevap: Aracın motor hacmine göre değişen oranda Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve aracın CIF Değeri (Navlun ve sigorta bedeli dahil kıymeti) ve ÖTV Toplamının % 18’i oranında Katma Değer Vergisi (KDV) aracın serbest dolaşıma girişi sırasında gümrük idarelerince tahsil edilir.

Türk vatandaşı yabancı plaka aracı kullanabilir mi?

Ülkemizde yurt dışından araç getirmek için herhangi bir kısıtlama yoktur. Yurt dışında ikamet eden bir kişi pasaporta işlemek şartı ile istediği kadar yabancı plakalı araçları Türkiye‘ye getirebilir.

Misafir plakalı aracı kimler kullanabilir?

KİMLER MİSAFİR ARAÇLARDAN YARARLANABİLİR?

  • Türkiye Cumhuriyeti Çalışma Bakanlığı’ndan çalışma izni olan yabancılar.
  • Yurtdışında yerleşik olan yabancı basın kuruluşlarının Türkiye’de bulunan çalışanları
  • Federasyonlara bağlı yabancı sporcular.
  • Yurtdışında emekli olup Türkiye’de yerleşik yabancı kişiler.

Türk vatandaşı Azerbaycandan araba alabilir mi?

Yurt dışından yabancı plakalı araçların ülkemize giresi için o ülkede bir yılın en az 185 gününü ikamet ediyor olması şartı aranır. Bunu resmi belgeler ile birlikte ilgili yerlere sunmanız istenecektir. Yurt dışından yabancı plakalı araçları Türkiye‘ye yalnızca yurt dışında ikamet eden kişiler getirebilir.

Gürcistan’a nasıl kendi araçla giderim?

Araçla sınırdan geçmek isteyenler için iki ayrı kontrol noktası bulunuyor. İlk kontrol Türk tarafında diğer kontrol ise Gürcü tarafında. Araçla sınırı geçebilmek için araç ruhsatı, ehliyet, kimlik ya da pasaport, giriş-çıkış formu, yurt dışı çıkış harç pulu ve zorunlu araç trafik sigortasına ihtiyacınız var.

Yabancı plakalı araç kullanmanın cezası ne kadar?

Ülkede birçok kişi yabancı plakalı araç kullanmaktadır. Gerekli uyarılara ve zamana uyulmazsa yüklü miktar parayla karşılaşmak mümkündür. Usulsüzlük kanununa göre uygun olmayan davranışlar cezası 159 liradır.

Yabancı plaka değişimi ne kadar?

Noter araç devri ve plaka değiştirme işleminin ücreti 340 TL’dir. Ayrıca tek plakanın basım ücreti ise 55 TL’dir (2021 fiyatlarıdır).

Araç gümrük vergisi nasıl hesaplanır?

*Araçlarda KDV hesaplaması, ÖTV’li bedel üzerinden yapılır. Örneğin silindir hacmi 1500 cm³, vergisiz satış bedeli ise 100.000 TL olan bir aracın (ÖTV’si %45) ÖTV’li satış bedeli 145.000 TL, KDV dâhil yani satış bedeli ise (145.000 TL *%18 = 26.100 TL ) 145.000 + 26.100 TL = 171.100 TL olur.

Yabancı plakalı araç Türkiye’de ne kadar kalabilir 2021?

Yabancı plakalı araçların ülkemizde kalma süresi 24 ay yani 2 yıldır.

Yabancı uyruklu türkiyede araba kullanabilir mi?

Araba kullanmak bazen seyahat etmek için en rahat ulaşım seçeneği olabilir. Türk hukukunda yabancı ehliyetin Türkiye‘de geçerli olması için özel bir şart yoktur. Bu nedenle, genel bir kural olarak, tüm yabancı sürücü belgeleri geçerlidir.