Yurt dışından gelenler için HES kodu nasıl alinir?

Yurt dışından gelenlere HES kodu nasıl alınır?

TCKN sahibi olmayan ve yabancı uyruklu olan yolcular için HES kodu. yazarak 2023’e SMS atın, HES kodunuzu hızla alın.

Gurbetçiler HES kodu nasıl alınır?

T.C. kimlik numarası bulunmayan yabancı yolcular pasaport bilgileri ile HES kodu alabilmektedir. HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla, Uyruk, Pasaport Seri Numarası, Doğum yılı, Soyadı yazarak 2023’e SMS atarak HES kodu alınabilmektedir.

Katar HES kodu nasıl alınır?

Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması üzerinden veya 2023 kısa numarasına göndereceğiniz SMS ile HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve HES Kodunuz için ihtiyacınız olan gün sayısını göndererek hızlı bir şekilde edinebilirsiniz.

Yabancılar için HES kodu internetten nasıl alınır?

Yabancılar HES kodunu almak için, pasaport numarasını kullanmalıdır. Pasaport numarası, HES, doğum yılı ve soy ismi yazarak 2023’e mesaj göndermesi gerekir.

Türk vatandaşı olmayanlar nasıl hes kodu alır?

1-Yabancı Kimlik Numarası Kullanılarak HES Kodu Alma İlk olarak cep telefonunun kısa mesaj (SMS) bölümüne girilmelidir. Kısa mesaj metni olarak öncelikle büyük harflerle “HES” yazılmalıdır. Son olarak, yazılan mesaj 2023’e gönderilmelidir. HES kodu otomatik olarak SMS yoluyla telefona iletilecektir.

Istanbulkart HES kodu nasil yapilir?

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023’e SMS olarak atılır.

Uçakta HES kodu kalktı mı?

Uçak, otobüs ve AVM’lerde HES kodu kontrol edilecek mi? Corona virüsü testi pozitif çıkan kimselerin saptanmasını sağlayan HES kodu seyahatlerde, AVM ve kamu binalarına girişlerinde kontrol ediliyordu ancak HES kodu zorunluluğu kalktı.

Uçağa binmek için HES kodu yeterli mi?

Yurt içi uçuşlarda biletleme/rezervasyon ve check-in aşamalarında her bir yolcu için ayrı ayrı girilmesi zorunludur. HES kodu olmadan ilgili işlemler tamamlanamaz. HES kodunuz tüm yurt içi uçuşlarda geçerlidir. HES kodu ‘Seyahat İzin Belgesi’ yerine geçmemektedir.

Yurt disindan gelenlere HES kodu gerekir mi?

Buna göre, yurt dışından Türkiye’ye giden kişilerin, kimlik ve seyahat bilgileri ile ‘register.health.gov.tr’ adresinden ya da kısa adı HES olan ‘Hayat Eve Sığar’ uygulaması (App) üzerinden, seyahatten önceki son 72 saat içinde bir form doldurmaları gerekiyor.

Turistler HES kodu almak zorunda mı?

Düzenlemeye göre Türk vatandaşlığına sahip olan yabancıların veya Türkiye’de bulunan geçici vizeye sahip yabancı turistlerin de tıpkı diğer Türk vatandaşları gibi gereken durumlarda HES (Hayat Eve Sığar) Kodu kullanmaları zorunlu.

Toplu taşımada HES kodu zorunluluğu kalktı mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın HES kodu zorunluluğuna yönelik yaptığı açıklamanın ardından iki yıl sonra toplu taşımada HES kodu uygulaması kaldırıldı.

Iett HES kodu kalktı mı?

Yeni kararla HES kodu uygulaması kaldırıldı. Böylelikle HES kodu toplu ulaşım araçları kullanılırken istenmeyecek.

Uçağa binmek için PCR testi zorunlu mu?

COVID-19 bağışıklığı bulunan kişiler için aşı ve PCR testi gerekmemektedir. COVID-19 hastalığını geçirmiş olup, pozitif sonuçlu PCR testinin üzerinden en fazla 180 gün geçmiş olan yolcularımız bağışık kabul edilmektedir.

HES kodu Ucustan kac gun once alinmali?

HES kodunuzu uçak bileti alımlarında kullanabilmeniz için, Paylaşım Süresi’nin seçeceğiniz uçuşun tarihinden en az 7 gün daha fazla olması gerekir. Örneğin uçuşunuz 10 gün sonra ise en az 17 gün geçerli Paylaşım Süresi ile bir kodunuz olmalı.

Almanyadan Türkiye’ye giderken HES kodu nasıl alınır?

Ayrıca yurt içi GSM operatörüne ait numarası bulunmayan yabancı kişiler için pasaport bilgileri ile; HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla, Uyruk, Pasaport Seri Numarası, Doğum Yılı, Soyadı yazarak +90 555 944 3821’e SMS göndererek HES kodu alınabilir.