Yadsıyamaz nedir?

Yadsınamaz bir durum ne demek?

Yok sayılamaz, apaçık, inkar edilemez. Muhakkak, itiraz kabul etmez. Incontrovertible.

Yadsınamaz bir gerçek nedir?

kişinin kendi inandığı şeye herkesin inandığını düşünmesiyle ortaya çıkan cümlecik. teklif dahi edilemezgillerden. hassekter. tartışma programlarında, siyasetçi söylemlerinde sıklıkla karşılaşılan, kişinin kendi iddiasının karşı tarafça ikna edici bulunmasına yönelik klişe ifadelerden biridir…

Aktüellik nedir ne demek?

Güncel olma durumu, aktüalite.

Dustur etmek ne demek?

Düstur edinmek, ilke veya kural olarak kabul etme durumudur. Bireyler kuralları kabul etme anlamında, düstur edinmek sözcüklerini kullanabilir.

Yadsınmak ne demek TDK?

TDK açısından yadsımak kelimesinin, ‘Söylediği sözü, yaptığı işi ya da tanık olduğu bir durumu yapmadığını, bilmediğini söylemek, saklamak ve inkar etmek’ biçimde ifade edildiğini diye dile getirmek mümkün.

Yadsımak inkar etmek mi?

Kişinin yaptığı, söylediği veya tanık olduğu olay ve eylemleri, yapmamış veya olmamış gibi davranmasına yadsımak deniyor. Eş anlamlısı olarak da inkâr etmek kabul ediliyor.

Yadsınama ne demek?

Bir eylemi görmediği, şahit olmadığı veya bir sözü duymadığı, söylemediğini belirtmek, yaptığını saklamak olarak geniş anlamı bulunuyor. Kısaca söylediğini veya yaptığını inkâr etmek demektir.

Aktüel ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu‘na göre kelimenin doğru yazımı “aktüel“dir. AKTÜEL NE DEMEK? TDK sözlüğüne göre dilimize Fransızcadan geçen aktüel, “güncel, edimsel” gibi anlamlarda kullanılmaktadır.

Prensip olmak ne demek?

Disiplinli, kurallara sıkı sıkı bağlı ve benimsediği düşüncelerden asla taviz vermeyen kişilere prensip sahibi denir.

Benim Düsturum ne demek?

Şiar edinmek ile alakalı olarak benimsemek, ilke olarak kabul etmek açıklamaları ifade edilebilir.

TDK yadsımak ne demek?

TDK açısından yadsımak kelimesinin, ‘Söylediği sözü, yaptığı işi ya da tanık olduğu bir durumu yapmadığını, bilmediğini söylemek, saklamak ve inkar etmek’ biçimde ifade edildiğini diye dile getirmek mümkün.

Geçmişi yadsımak ne demek?

Yapmış olduğu ya da tanık olarak bilmekte olduğu bir şeyi yapmadığını ya da bilmediğini söylemek, inkar etmek. Şimdi, geçmişi düşünürken kimi zaman her şeyin gerçekten öyle mi olduğuna inanmakta güçlük çekiyorum, birçok şeyi değiştirmek, yadsımak geliyor içimden. İlgili, bağlı bulunduğu bir şeye yabancı kalmak.

Yadsıma cümlesi nedir?

Gerçekleşen bir olayın veya durumun aksini iddia ederek ve olayı ya da durumu kabullenmeyerek gerçeği saklama amacı güden cümlelere yadsıma bildiren cümleler denir. … İnkar etme ya da yadsıma, olan bir olayın aksini iddia ederek hareket etmektedir.

Yadsıma nedir örnek cümle?

Eğer sorularda böyle bir durumla karşı karşıya kalınırsa, içerisinde yalan söylemenin söz konusu olabileceği cümle inkâr (yadsıma) cümlesi olarak kabul edilmelidir. Örnek: – Tüm öğretmenlere kadro vereceğimizi söylemedik. – Sitenin girişindeki camı ben kırmadım! – Psikolojinin bozulmasına ben mi neden olmuşum?

Çıkarım ne anlama gelir?

Çıkarım, paragraflarda çok sık karşılaşılan, metinde bildirilen anlamın ötesine geçme işlemidir. Bir başka deyişle, metinden kişisel bir anlam oluşturma sürecidir. Metinlerde okuyucunun “o hâlde, bu durumda, bundan yola çıkarak” gibi sözlerle oluşturduğu düşünceler de diyebiliriz.