Mütareke nedir TDK?

Sukunet mi sükunet mi?

sükunet / sükûnet / سكونت / سُكُونَتْ Vakarlılık, ciddiyet. Durgunluk. Rahatlık.

Kadidi ne demek?

Kadidi ne demek? Kadidi Çıkmak anlamı nedir? 1) çok zayıflamak, bir deri bir kemik durumuna gelmek.

Idadi anlamı nedir?

Osmanlıların son döneminde lise derecesindeki okul. İdadî sözcüğü “hazırlık” anlamındadır. 1838’lerde rüştiye muadili olarak açılan “sıbyan mektepleri”ne de idadî deniyordu. Bu ad, 1869’da bir bakanlık kararıyla rüştiye (ortaokul) sonrası eğitim için açılan okullara verildi.

Buna müteakip ne demek?

MÜTEAKİP NE DEMEK: 1- Arkadan gelen, ardı sıra gelen, ardı sıra. 2. -den sonra.

Sükunet hangi dilde?

Sükunet kelimesi kökeni Arapça olan ve Türkçede çok fazla kullanılan sözcüklerden biridir.

Müzeyyen ne anlama gelir?

Müezzin, camilerde ezan okuyan, sala getiren, namazlarda selam ve tesbih dualarını okuyan kişidir. TDK’da müezzin ‘Namaz vakitlerini bildirmek için ezan okuyan din görevlisi, ezancı’ olarak tanımlanmaktadır.

Fetbaz ne anlama gelir?

Fetbaz kelimesi Türkçe’de “oyun, hile” anlamına gelir. Türkçe fend “oyun, hile” sözcüğünden türetilmiştir.

Kaditi çıkmak ne demek?

çok zayıf olmak, bir deri bir kemik kalmak. çok zayıflamak, bir deri bir kemik durumuna gelmek, iskeleti görünmek. örnek kullanım: “sanki iki savaş arasında zorlukla hayatta kalmış, kadidi çıkmış biriydi.”

Rüştiye ve idadi ne demek?

Rüştiye :Öğrencileri liseye hazırlayan yani bir sonraki öğretim basamağına hazırlayan ortaokul eğitim kurumudur. İdadi =idadi lisedir. Osmanlı devletinde hazırlık sınıfı ‘na denilirdi.Yüksek okullara öğrenci yetiştirmek için kurulmuştur . 1923’ten sonra idadi olan lise adını almıştır .

Ibtidaisi ne demek?

Ibtidai ne demek TDK? İBTİDAÎ: Başlangıca ait, en önce olarak. İlk, evvelâ.

Mütakiben ne demek?

Teakup, birbirini takip etmek, izlemek ve hiç ara vermeden devam etmek anlamına gelirken müteakip da ardın sıra gelen demektir. Bu sözcükten türetilmiş müteakiben kelimesi cümle içerisinde zarf olarak kullanılır. Örneğin: ”Otobüse binmesi müteakiben” (Otobüse bindikten sonra)

Ikindi ezanına müteakip ne demek?

Tarih Lügati on Twitter: “Müteakip kelimesine dair: Doğru kullanım -bilhassa cenaze namazı ilanında-, “Öğle/ikindi namazınA müteakiben” değil, “Öğle/ikindi namazınI müteakiben“dir.” / Twitter.

Sofa evin neresi?

– Evlerde oda kapılarının açıldığı genişçe yer, hol, – Evlerin önünde yer alan geniş balkon, – Cami girişlerinde kapının her iki yanında bulunan kısım, Bu şekilde alana bağlı olarak farklı yerler için sofa kelimesi kullanılabilmektedir.

Müezza ne anlama gelir?

Hazreti Muhammet’in henüz çok küçük bir yavru ke sahiplendiği kedisi muezza birçok din âlimi ve araştırmacı tarafında bilinmektedir. Bu nedenle birçok kişi bu ismi çocuklarına koymak istemektedirler. Kelimenin anlamı saf ve temiz kalpli canlısı Dünyanın en masum yaratığı anlamında kullanılmaktadır.

Müezzir ne demek?

Müezzin, camilerde ezan okuyan, sala getiren, namazlarda selam ve tesbih dualarını okuyan kişidir. TDK’da müezzin ‘Namaz vakitlerini bildirmek için ezan okuyan din görevlisi, ezancı’ olarak tanımlanmaktadır.