Tam kapanma Hangi işyerleri muaf?

Tam kapanma hangi sektörler muaf?

Sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanacağı günlerde kişilerin dışarı çıkmaları halinde muaf belgesini yanında bulundurması gerekiyor. Muaf iş yerleri arasında eczaneler, benzin istasyonları, fırınlar, kargo, su, gazete, oteller gibi sektörler yer alıyor.

Hangi işyerleri yasaktan muaf?

Muaf olanların sokağa çıkma yasağının uygulanacağı günlerde istisna kapsamında olduğunu belgelemesi gerekiyor. Tam kapanmada muaf yerler arasında eczaneler, benzin istasyonları, fırınlar, kargo, su, gazete, oteller bulunuyor. 31.

Tam kapanma Hangi işyerleri açık?

Özel güvenlik görevlileri, sağlık çalışanları, üretim ve imalat tesisleri, kargo, su, nöbetçi noterler gibi iş yerleri de tam kapanma sürecinde açık olacak.

Tam kapanmadan kimler muaf?

Zorunlu bir kamusal görevin ifası kapsamında ilgili Bakanlık ya da kamu kurum veya kuruluşu tarafından görevlendirilmiş olan kamu görevlileri (müfettiş, denetmen vb.) kurum kimlik kartı ile birlikte görev belgesini ibraz etmek kaydıyla bu hükümden muaf tutulacaktır.

Temizlik sektörü yasaktan muaf mı?

TEMİZLİK ŞİRKETLERİ YASAKTAN MUAF MI? İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgede, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan yerler ve kişilerin listesinde temizlik şirketleri konusunda bir bilgi yer almadı. Temizlik ürünleri satan yerlerin ise faaliyetlerine devam edebileceği bildirildi.

Tam kapanmadan kimler muaf 2021?

Şehirler Arası Seyahat Kısıtlaması Zorunlu bir kamusal görevin ifası kapsamında ilgili Bakanlık ya da kamu kurum veya kuruluşu tarafından görevlendirilmiş olan kamu görevlileri (müfettiş, denetmen vb.) kurum kimlik kartı ile birlikte görev belgesini ibraz etmek kaydıyla bu hükümden muaf tutulacaktır.

Tamirciler yasaktan muaf mı?

Buna göre oto tamircileri yasaklardan muaf değil. … Tam kapanma döneminde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması süresince tarımsal üretim faaliyetlerinde kullanılan araçların tamir ve bakımlarını yerine getiren tamir ve bakım atölyeleri ile oto tamircileri kapalı tutulacaktır.

Hangi sektörler muaf?

Tam kapanmada muaf olan iş yerleri arasında eczaneler, benzin istasyonları, fırınlar, kargo, su, gazete, oteller gibi sektörler yer alıyor.

Tam kapanmada Tamirciler çalışıyor mu?

Tam kapanma döneminde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması süresince tarımsal üretim faaliyetlerinde kullanılan araçların tamir ve bakımlarını yerine getiren tamir ve bakım atölyeleri ile oto tamircileri kapalı tutulacaktır.

Tam kapanmada Fabrikalar açık mı?

29 Nisan 2021 perşembe akşamı 19:00’dan başlayıp, 17 Mayıs pazartesi 5’e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihler arasında kesintisiz sokak kısıtlaması uygulanacaktır. Üretim imalat, temizlik gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç tüm işyerlerine ara verilecektir.

Kimler sokağa çıkma yasağından muaf?

Tam kapanma kapsamında sokağa çıkma yasağı 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05:00’e kadar devam edecek. Muaf listesinde yer alanlar, gerekli belgeleri bulundurarak işyerlerine gidebilecekler. Muaf olanlar arasında eczaneler, benzin istasyonları, fırınlar, kargo, su, gazete, oteller gibi kişi ve işyerleri bulunuyor.

Çiçekçiler tam kapanmadan muaf mı?

Çiçekçiler sadece 8-9 Mayıs 2021 günlerinde 10.00-17.00 saatleri arasında tam kapanmadan muaf olacak. Aynı günlerde 10.00-23.59 saatleri arasında da online sipariş alabilecek. Bugünlerin haricinde çiçekçi dükkanlarının sokağa çıkma yasağından muaf olmadığını ve kapalı olacaklarını belirtelim.

Temizlik malzemesi yasak mı?

7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.

Tam kapanmada kimler çalışır?

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan tam kapanma döneminde, vatandaşların sadece temel ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla açık tutulacak fırın, market, bakkal, kasap, manav, kuruyemişçi ve tatlıcı gibi iş yerlerinin çevresinde gerekli kontrollerin yapılabilmesi için yeterli sayıda kolluk personeli …

Yasaklarda oto tamirciler açık mı?

Buna göre oto tamircileri yasaklardan muaf değil. … Tam kapanma döneminde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması süresince tarımsal üretim faaliyetlerinde kullanılan araçların tamir ve bakımlarını yerine getiren tamir ve bakım atölyeleri ile oto tamircileri kapalı tutulacaktır.