Rozerin kürtçe anlamı ne?

Rozerin ismin anlamı ne?

Rozerin ismi tanyeri, güneş sarısı, şafağın söktüğü yer anlamlarına geliyor.

Rozalina ne anlama geliyor?

Rosaline, Rosalind, Rosaleen vb. biçimlerde batı dillerinde kullanılan isim esasen “şirin kısrak” anlamında Germence bir isimden türemiştir. Ancak günümüzde Rosa (“gül”) adının türevi olarak algılanır.

Rojbin ne anlama gelir?

Rojbin isminin anlamı: 1. Gün kokusu. 2. Aydınlık veren.

Arya kelime anlamı nedir?

Arya ismi, soyluluğu ve asaleti ifade etmektedir. Güçlülüğü, dirayetli olmayı berten bir isimdir. Bu isme sahip olan kimseler, azimli, kararlı ve sebatkar kimselerdir.

Rozelin hangi dil?

pek bilinmeyen isimlerdendir. sahibi de güzel hatundur, candır, taştır ha. tinder’dan tanışıp, aşık olduğum kızın ismi olarak hayatıma giriş yapmış, kürtçe ve farsça bir isim.

Dilda ne anlama gelir?

okunuşu dılda şeklinde olan kürtçe bir isim. dil * ve da * kelimelerinden oluşur. sözlük anlamı tutkun demektir. gönül vermiş anlamına gelir. ayrıca selahadin * başkan’ın kızının ismidir.

Liana nerenin ismi?

Liana – Nişanyan Adlar – Türkiye Kişi Adları Sözlüğü Batı dillerinden alınan isim eski Sovyet cumhuriyetlerinde yaygındır.

Lena ne anlama gelir?

Lena ismi Alina ve Helena isimlerinin sonundan gelmektedir. İbranice’de Magdalalı Kadın, Arapça’da bizim için , bizden biri ve insan anlamlarına geliyor. Yunanca’da ise günışığı ya da ayışığı anlamına gelir. Lena şu şekillerde telaffuz edilir; Lii-na, Liyna, Lena ya da Ley-na.

Rojbas ne demek Kürtçede?

rojbaş teriminin Kürtçe Türkçe sözlükte anlamı günaydın! iyi günler!

Heja kürtçe ne demek?

Hêja ismi değerli anlamına gelmektedir.

Arya Kürt ismi mi?

Kurtce ariya ne demek? Arya, Aryen ve Ari ismi (isimleri) aynı kökten geliyor ve anlamı şudur: Pak, Temiz, Özgür, Büyük, Soylu, Asil, Misafirperver… Orijinal Arya kavmi iri yapılı, beyaz tenli olup Kürt, Alman, İngiliz, Rus, Fransız, İtalyan, İspanyol, Hint, Fars… gibi halkların ortak atalarıdır.

Arya ismi günah mı?

Arya, Kur’an’da geçmez fakat dinimizce bebeklere koyulmasında herhangi bir problem bulunmaz. Caiz olmasından dolayı ülkemizde Arya ismi tercih edilmektedir.

Rozelin kürtçe ne demek?

Rozerîn ismi tanyeri anlamına gelmektedir.

Koma Rozerin aslen nereli?

Koma Rozerin
Doğum Altınova, Muş
Başladığı yer Kürt
Tarzlar Damar, Halay, Türkü
Meslekler Şarkıcı, Şarkı sözü yazarı,

Delal Kürtçe ne demek?

Kürtçede Delal anlamı ne? çeviriler delal tr 1- aziz, dost. * hevalên delal : sevgili arkadaşlar. 2- sevgili, sevilen.