Satranç boks nedir nasıl oynanır?

Satranç boksu nedir kısaca?

Satranç Boksu Nedir? Satranç boksu, satranç ve boks sporunun bir araya gelmesi ile meydana gelen fiziksel güç, zeka, cesaret ve strateji yetenekleri gerektiren mükemmel bir spor branşıdır. Satranç boksörleri bu sporun felsefesini bir hayatta kalma mücadelesi olarak ifade eder.

Satranç boksu nedir kuralları nelerdir?

Kurallar ise şöyle: Maç bir ondan bir diğerinden şeklinde önce satranç ile başlıyor, boks ile devam ediliyor. Her satranç raundu 4 dakika, her boks raundu 3 dakika olmak üzere maç toplam 39 dakika sürüyor. Her raunt arasında, oyuncuların kıyafetlerini değiştirmeleri için birer dakika mola veriliyor.

Satranç Boksunu kim buldu?

BERLİN – Temel olarak fiziki güce dayalı boks sporuyla zekâya dayalı satranç sporunu birleştiren ‘satranç boksu‘nun kurucusu 32 yaşındaki Iepe Rubingh, bu ilginç karışım için “Bir numara bir düşünce ve bir numara bir güç sporu” diyor.

Satranç boksu ne zaman kuruldu?

Satranç ve Boks sporunun birleşmesiyle oluşan zeka gücü,fiziksel güç, strateji ve kondisyon gerektiren bu spor İepe Rubingh tarafindan 2003 yılında Berlin’de Dünya Satranç Boksu Organizasyonu(WCBO)’yu kurmuştur.

Satranç boksu nasıl ortaya çıktı?

Fransız-Yugoslav sanatçı ve yapımcı Enki Bilal’in 1992’de çizdiği Froid Equateur adlı çizgi romanı satranç boksuna ilham kaynağı olmuştur. Sporcuların hem satranç hem de boks sporuna aşina olmaları bekleniyor.