Şuku nedir TDK?

Şuku ne demek?

Gerçekte sözcük “şukela” terimidir bazı sözlük sitelerinde kelime kısaltılmış ve “şuku” olarak kullanılmaktadır. “Çok güzel, çok iyi, katılıyorum, destekliyorum, hoş” gibi anlamlara gelmektedir.

Susmak ne demek TDK?

Özellikle eski dönemlerden gelen pek çok edebi eserde ve yazılı kaynakta öne çıkıyor. Türk Dil Kurumu açısından bakıldığı zaman Sükut etmek kelimesinin anlamı, ‘susmak veya sessizlik’ şeklinde ifade edilmektedir. Özellikle sessizlik istenen bazı yerlerde bunun gerçekleşmesi için sükut kelimesi kullanılır.

Sukunet ne anlama gelir?

Sükunet TDK Sözlük Anlamı Nedir? Özellikle Türk Dil Kurumu üzerinden sükunet kelimesi, ‘Sessizlik ve dinginlik ile huzur’ anlamları üzerinden ifade edilir.

Sökün etmek ne demek?

Sökün etmek, art arda gelmek ve birbiri ardından görünmek anlamlarıyla kullanılıyor.

Şukunu verdim ne demek?

“yazdığını beğendim, al bu da belgesi” anlamına gelen sözlük jargonu. Sözlüklere dadanılan yıllarda (gençlikte yani) en çok kullanılan ifadelerden biriydi.

Sükela ne demek?

Şukela kelimesi bazen de şuku olarak kısaltılır. Her ikisi de aynı anlama gelmektedir. Çok hoş olmuş, iyi olmuş anlamlarını taşımaktadır.

Sukunet nasıl yazılır TDK?

sükunet / sükûnet / سكونت / سُكُونَتْ Vakarlılık, ciddiyet. Durgunluk. Rahatlık.

Sofa evin neresi?

– Evlerde oda kapılarının açıldığı genişçe yer, hol, – Evlerin önünde yer alan geniş balkon, – Cami girişlerinde kapının her iki yanında bulunan kısım, Bu şekilde alana bağlı olarak farklı yerler için sofa kelimesi kullanılabilmektedir.

Ağir başli ne demek?

Ağırbaşlı Deyiminin Anlamı Ciddi, olgun, hareketlerinde ölçülü, işlerini düşüne taşına yapan kişidir.

Halt etmek ne anlama gelir?

Sıklıkla kullandığımız kalıplaşmış ifadelerden biri olan halt etmek, uygunsuz davranışlarda bulunmak ya da kırıcı konuşmak anlamına gelir.

Cühela ne demek?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan cahil, bilgi birikimi ve kültür seviyesi yetersiz olan demektir. Cühela kelimesi ise cahil sözcüğünün çoğuludur. Etrafında olup biten şeylerden habersiz, kendisini geliştirememiş kişiler için cahil cühela ikilemesi kullanılır.

Avaneleri ne demek?

Avane, Türk Dil Kurumu sözlüklerine göre iki anlama gelmektedir. Bu alanların başında ‘yardakçı’ anlamı gelmektedir. Avane kelimesinin bir diğer anlamı da ‘yardımcı’dır. Ancak buradaki yardım etme eylemi daha çok kötü işler içerisindeki yardım anlamına gelmekteydi.

Beş bin Nasıl Yazılır TDK?

Beş bin kelimesi TDK‘ya göre “Beş bin” şeklinde yazılıyor.

AKS etmek nasıl yazılır?

TDK sözlüğüne göre aksetmek kelimesi Arapça aks ve Türkçe etmek kelimesinden ortaya çıkmıştır. TDK sözlüğüne göre aksetmek kelimesinin 4 farklı anlamı vardır. Aksetmek kelimesinin ilk anlamı ses bir yere çarpıp geri dönmek, yankılanmak ve yankı vermek olarak verilmiştir.

Mimaride sofa ne demek?

Sofa, odalar arası sirkülasyonun sağlandığı ortak alandır. Bulunduğu yöreye göre; hayat, sergâh, seyvan, aralık, serge, hanay, divanhane gibi adlar da alır. Oda geçişlerinde kullanılmayan yan kısımlar, hafifçe yükseltilerek sedir, seki olarak adlandırılan oturma elemanlarına ayrılmıştır.