Sakaltutan Geçidi nereye bağlı?

Sakaltutan Geçidi ismi nereden gelir?

erzincan-refahiye karayolu üzerinde bulunan 2160 rakımlı geçittir. buradan geçmekte olan yaşlı bir amcanın sakalının donması üzerine bu ad verilmiştir diye rivayet edilir.

Sakaltutan dağı nereye bağlı?

Sakaltutan Dağı Doğu Anadolu bölgesinde yer almakta olup, Erzurum iline bağlıdır. Sakaltutan Dağı bağlı olduğu Erzurum iline 36 kilometre mesafe uzaklıktadır.Sakaltutan Dağı haritası konumu 39.8000 enlem ve 41.6667 boylam olarak haritada gösterilmektedir.

Sakaltutan rampası kaç km?

Bu güzergahta araç trafiğinin yoğunluğuna dikkati çeken Horuz, “Sakaltutan Geçidi’nde, zirve ile kaçış rampası arasındaki mesafe 6,5 kilometre, eğimi ise yüzde 8’dir.

Sakaltutan Rakım kaç?

ERZİNCANLILAR – Sakaltutan Geçidi Rakım 2160 / Erzincan | Facebook.

Sakaltutan Erzincan arası kaç km?

Sakaltutan Geçidi bağlı olduğu Erzincan iline 37 kilometre mesafe uzaklıktadır.Sakaltutan Geçidi haritası konumu 39.8717 enlem ve 39.0887 boylam olarak haritada gösterilmektedir.

Kızıldağ Rakım kaç?

Kızıldağ, Sivas ile Erzincan illeri arasında KB-GD uzanışlı 3015 m yüksekliğindeki dağ.

Sakaltutan mevki neresi?

Sakaltutan Geçidi Doğu Anadolu bölgesinde yer almakta olup, Erzincan iline bağlıdır. Sakaltutan Geçidi bağlı olduğu Erzincan iline 37 kilometre mesafe uzaklıktadır.Sakaltutan Geçidi haritası konumu 39.8717 enlem ve 39.0887 boylam olarak haritada gösterilmektedir.

Sakaltutan Geçidi hangi iller arasında?

Doğu Anadolu’yu, İç Anadolu ve yurdun batısına bağlayan Erzincan-Sivas arasındaki uluslararası D-100 kara yolunda, eğimin yer yer yaklaşık yüzde 8’e kadar çıktığı Sakaltutan Geçidi‘nde ağır tonajlı taşıtların fren arızası ve lastik patlaması gibi nedenlerle kontrolden çıkarak tehlike oluşturması üzerine Karayolları …

Refahiye Rakım kaç?

1.589 mRefahiye / Rakım

Türkiye’nin en yüksek geçidi neresi?

Van’da bulunan ve Türkiyenin en yüksek geçidi olan Karabel aynı zamanda dünyanın araç geçişi yapılabilen en yüksek 25. geçididir.

Karaisalı Rakım kaç?

Karaisalı adını Ramazanoğullarından Karaisalı Bey’den dolayı almıştır. İlk ilçe merkezinin bugünkü Hacılı köyü olduğu söylenmektedir. 70 köyü olan Karaisalı ilçesi Adana’ya 47 km uzaklıktadır. Denizden yüksekliği ise 240 metre olup, yüzölçümü 1.517 km2’dir.

Sivas’ın en yüksek dağı neresi?

En yüksek dorukları, 1.712 m. Yükseltili Karayüce Tepe ile 1.789 m. Yükseltili Yücepınar Tepe’dir.

Sakaltutan gecidi hangi iller arasında?

Doğu Anadolu’yu, İç Anadolu ve yurdun batısına bağlayan Erzincan-Sivas arasındaki uluslararası D-100 kara yolunda, eğimin yer yer yaklaşık yüzde 8’e kadar çıktığı Sakaltutan Geçidi‘nde ağır tonajlı taşıtların fren arızası ve lastik patlaması gibi nedenlerle kontrolden çıkarak tehlike oluşturması üzerine Karayolları …

Kalkanlı geçidi hangi illeri bağlar?

Kalkanlı (Zigana) Geçidi: Trabzon’u Gümüşhane’ye bağlar. Kop (Çimen) Geçidi: Gümüşhane’yi Aşkale’ye bağlar. Kop ve Kalkanlı geçitleri, Doğu Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlar.

Erzincan Refahiye Kürt mü?

Refahiye , İliç ve Kemaliye’de Kurmanc grubundan Kürt Aleviler Çoğunluktur. yinede tüm ilçelerde zaza (kırmanc) ve kurmanc Alevi Kürt nüfusu mevcuttur. Erzincan Alevileri genelde lehçelerine Zazaki yerine Kırmancki derler.