Yabancılara Türkçe öğretimi sertifika Programı ne ise yarar?

Yabancılara Türkçe öğretimi sertifika Programı ne işe yarar?

Programı tamamladığınızda elde edeceğiniz sertifika belgesi bu alanda çalışan bazı kurumlar tarafından referans kabul edilecektir. Sürecin sonunda edindiğiniz sertifika programına Lahey mührü vurdurarak yurtdışında Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanında çalışabilirsiniz.

Yabancılara Türkçe öğretimi nerede çalışır?

Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanında ilerleyip üniversitelerde de çalışma imkanınız elbette var. Özellikle üniversitelerin TÖMER bölümlerinde okutman, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi olarak çalışma şansınız var.

Yabancılara Türkçe öğretimi yüksek lisans ne işe yarar?

Buna karşın yabancı dil olarak Türkçeyi öğretecek uzman sayısı ise ihtiyacı karşılayamamaktadır. Bu kapsamda Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Yüksek Lisans Programının amacı, katılımcılarını yurt içinde ve yurt dışında Türkçenin yabancılara öğretimi alanında yetkin bilgiye sahip uzmanlar olarak yetiştirmektir.

Yabancılara Türkçe öğretimi Sertifikası kimler alabilir?

Edebiyat Fakültelerinin Dilbilim, Türk Dili ve Edebiyatı, Karşılaştırmalı Edebiyat, Batı Dilleri ve Edebiyatları, Mütercim Tercümanlık bölümlerinde son sınıf öğrencisi olanlar ya da bu bölümlerden mezun olanlar.

Tömer Sertifikası kimler alabilir?

Programa başvuru yapabilmek için aşağıdaki bölümlerde lisans/lisansüstü öğrenim görmüş/görüyor olmak:

  • Türkçe Öğretmenliği.
  • Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği.
  • Sınıf Öğretmenliği.
  • Türk Dili ve Edebiyatı
  • Türk Halk Bilimi.
  • Çağdaş Türk Lehçeleri.
  • Dilbilim.
  • Yabancı Diller Eğitimi Bölümleri.

27 Kas 2020

Tömer nedir ne işe yarar?

TÖMER, Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezidir. Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak 1984 yılında yabancılara Türkçe öğretmek amacıyla kurulmuştur.

Tömer sertifikası kaç yıl geçerli?

Beceri alanları: “Okuma-Anlama” (Okuma bölümü ve dil bilgisi), “Dinleme-Anlama”, “Konuşma”(karşılıklı konuşma ve konuşma anlatım) ve “Yazma” şeklindedir. Sertifika Sınavı’nda verilen sertifikalar alındığı tarihten itibaren 2 (iki) yıl süreyle geçerli olacaktır.

Yabancılara Türkçe öğretimi sertifika Programı hangi üniversitelerde var?

BAŞVURU VE KAYIT İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

  • Abant İzzet Baysal Üniversitesi TÖMER (Bolu),
  • Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi TÖMER (Adana)
  • Adıyaman Üniversitesi TÖMER (Adıyaman),
  • Akdeniz Üniversitesi TÖMER (Antalya),
  • Atatürk Üniversitesi TÖMER (Erzurum)
  • Cumhuriyet Üniversitesi TÖMER (Sivas),

Yabancılara Türkçe öğretimi ne demek?

Bir dili yabancılara öğretmek demek, o dili öğrenen kişilere okuma, anlama, dinleme, yazma ve konuşma becerisini kazandırmak anlamına gelmektedir. Yabancılara dil öğretiminin temel alanlarından birisi, öğretilen dilin söz varlığının o dili öğrenen kişilere aktarılarak kullanım becerisinin kazandırılmasıdır.

Türkçe Eğitimi yüksek lisans ne işe yarar?

Programın Amacı: Türkçe Eğitimi Yüksek Lisans Programı’nın hedefi, öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği bütün nitelikleri bilgi, beceri ve karakter bakımından taşıyan; ülkesine, milletine, insani ve ahlaki değerlere kıymet veren, Türkçe Eğitimi alanındaki kazanımlarıyla öğrencilerin dil becerilerini geliştirmeye yetkin, …

Tomer sertifikasi nasil alinir?

16 ders saati online teorik ders, 48 saat online “Ders İzleme ve Gözlem”, 23 Mart 2022 tarihinde örnek ders anlatımı olmak üzere toplam 64 saatlik programı tamamladıktan sonra, eğitim sürecini başarıyla tamamlayan adaylara Ankara Üniversitesi TÖMER Müdürü imzalı “Yabancı Dil olarak Türkçe Öğretimi Sertifikası”; bu …

TÖMER kaç TL?

Kurs ücreti toplam 14.400 TL (Türk Lirası) (Toplam 960 saattir. A1+A2+B1+B2+C1 kurları, sınavlar, kitaplar&CD, konuşma ve yazma kulüpleri, kültürel geziler, aktiviteler). C1 kuruna ihtiyacınız yoksa 10.800 TL.)

TÖMER C1 kac puan?

Sınavda her bir beceri alanından en az % 50 (12.5 puan) oranında başarı sağlamak koşulu ile toplamda 55-70 arası puan alan adaylara B2, 71-88 arası puan alan adaylara C1, 89-100 arası puan alan adaylara ise C2 Türkçe Yeterlik Belgesi verilmektedir.

Yabancılara Türkçe öğretimi sertifika Programı 2021 ne işe yarar?

Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifikası Ne İşe Yarar? Bu sertifika; … Üniversiteler tarafından Türkçe Öğretim Merkezlerine (TÖMER) verilen akademik kadro ilanlarında sertifika şartı varsa ilan şartını sağlamanıza yardımcı olur.

Türkçe öğretmenliği mezunları hangi alanlarda yüksek lisans yapabilir?

Örneğin eğitim fakültelerinin Türkçe öğretmenliği bölümünden mezun olan biri hem “Türkçe Eğitimi” alanında hem de “Eğitim Bilimleri” ana bilim dalında yüksek lisans yapabilmektedir.