Teknosa kime satıldı?

Teknosa sahibi kim?

Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş.

Teknosa kime Satilacak?

Teknosa

Slogan Teknoloji Varsa Teknosa
Genel merkezi Maltepe, İstanbul , Türkiye
Kilit kişiler Barış Oran (Yönetim Kurulu Başkanı) Bülent Gürcan (Genel Müdür)
Sahibi Sabancı Holding: P Halka Açık: P
Çalışan sayısı 2.299 (Eylül 2020)

Sabancı Holding kaç şirketi var?

Sabancı Holding’in ise 70 şirketi bulunuyor. Grubun 16 ülkede 30 şirketi faaliyetlerini sürdürüyor.

Sabancı Holding sahibi kim?

Sabancı Holding, 1967 yılında Hacı Ömer Sabancı tarafından Adana’da kurulan Türk şirketler topluluğudur. 2020 yılı itibarıyla 40 milyondan fazla müşteriye, 14 ülkede yaklaşık 60 bin çalışan ile hizmet vermektedir. Şirketin başında Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve CEO Cenk Alper bulunmaktadır.

Teknosa Ceo’su Kim?

Sitare Sezgin, İzmir Amerikan Koleji ardından, 1997 yılında Bilkent Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olmuş, sonrasında UMIST- Manchester Business School karma programında Finans ağırlıklı işletme yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

Teknosa satıldı mı?

Sabancı Holding, Teknosa‘daki yüzde 10,3’lük hissesinin bir kısmının ya da tamamının Teknosa‘nın yönetim hakimiyetini kaybetmeyecek şekilde ikincil piyasada satışına karar verdi.

Enerji SA kimin?

Enerjisa Üretim Santralleri A.Ş., Sabancı Holding ve E.ON’un eşit hisse yapısına dayalı ortaklığında faaliyetlerini sürdürüyor.

Sabancı Holding hangi şirketler var?

Sabancı Holding‘in uluslararası iş ortakları arasında konularında dünyanın önde gelen isimleri; Ageas, Aviva, Bridgestone, Carrefour, E.ON, Heidelberg Cement, Marubeni ve Skoda yer almaktadır.

Koç Holding mi daha zengin Sabancı Holding mi?

2004’ten beri düzenlenen Ekonomist’in En Zengin 100 listesinin ilk üçünde yer alan aileler değişmedi. Koç Ailesi‘nin serveti 10 yılda 4 kat artarak 8 milyar doları aşarken, Sabancı ve Şahenk ailelerinin serveti de 7 milyar doları aştı.

Sabancı Holding Türkiye ekonomisinin yüzde kaçı?

Şevket Sabancı, Esas Holding yöneticisi olarak listeye dahil edilmiştir. Bu 32 kişinin 2015 yılı serveti toplam 52,45 milyar dolardır, dolayısıyla Türkiye ekonomisinin %7,3’ü kadardır.

Dr Tamer Saka kimdir?

Tamer Saka, 2014-2018 yıllarında Kibar Holding CEO’luğu görevini yürütmüştür. Nisan 2018’de Sabancı Holding Çimento Grup Başkanlığı’na getirilen Saka, 2020’de Yapı Malzemeleri Grup Başkanlığı görevini üstlendi.

Teknosa yeni genel müdür?

Sitare Sezgin, Şubat 2018’den itibaren Akbank iştiraki AkÖ’de şirketinin Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi olarak görevini sürdürmüştür. Sitare Sezgin, 1 Eylül 2021 tarihinden geçerli olmak üzere, Teknosa Genel Müdürü olarak atanmıştır.

Hakan Timur kimdir?

Hakan Timur, İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanlığı görevine ek olarak Sabancı Holding’de Yürütme Kurulu Üyeliği, Çimsa, Afyon Çimsa, Enerjisa Enerji, Enerjisa Üretim ve SabancıDx şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürütmektedir.

Media marketin sahibi kim?

CeconomyMedia Markt / Üst kuruluşu

Teknosa ya ne oldu?

Sabancı Holding iştiraklerinden Teknosa, 2021 yılında 7,5 milyar TL ciroya ve 131,5 milyon TL net kâra ulaştığını açıkladı. Teknosa, bu yıl 169 milyon TL’lik yatırımı hayata geçireceğini duyurdu.