Trabzonda kaç tane havaalanı var?

Trabzon’da havalimanı var mıdır?

Trabzon Havalimanı şehir merkezine 6 km uzaklıkta ve sahil kenarında, Karadeniz Teknik Üniversitesi Kampüsü’ne ise sadece 5 dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor.

Trabzon Havalimani hangi ilçede?

Trabzon Havalimanı 40.994110 enlem ve 39.782219 boylamda yer almaktadır. Ortahisar ilçesine bağlıdır. Trabzon Havalimanı haritası Trabzon ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Trabzon Havalimanı posta kodu 61010.

Trabzon Havalimanının ismi nedir?

Trabzon Havalimanı (IATA: TZX, ICAO: LTCG), Türkiye’nin Trabzon iline hizmet veren uluslararası havalimanı. 1957 yılında hizmete girdi.

Trabzondan hangi illere uçak var?

Trabzon kalkışlı En İyi Uçuşlar

  • Trabzon – İstanbul (IST)
  • Trabzon – İstanbul (SAW)
  • Trabzon – İzmir (ADB)
  • Trabzon – Londra (STN)
  • Trabzon – Antalya (AYT)
  • Trabzon – Düsseldorf (DUS)
  • Trabzon – Duşanbe (DYU)
  • Trabzon – Stuttgart (STR)

Trabzon Havalimanı kaç tarihinde yapıldı?

1957 yılında hizmete açılan Trabzon Havalimanı, Doğu Kara- deniz Bölgesine hizmet vermektedir. 2009 yılında Havalimanı toplam yolcu sayısı 1 596 279 kişi olup bunun ”’ünü iç hat- lar yolcusu oluşturmaktadır.

Trabzon hava limanına günde kaç uçak iniyor?

Trabzon Havaalanı’nda 2 günde 265 uçağa hizmet verildi. Suat Hacısalihoğlu, pandemi döneminde kentteki turizmin ve ticaretin en hareketli dönemini yaşadığını belirterek, “Bayram yoğunluğuyla birlikte Trabzon Havalimanında tüm zamanların rekoru kırıldı ve iki günde 265 uçağa hizmet verildi” dedi.

Rize Trabzon hava alanı arası kaç km?

TrabzonRize uçuşlarında kalkış havalimanı olarak Trabzon Havalimanı, varış için Trabzon Havalimanı kullanabilirsiniz. TrabzonRize arası uçuş mesafesi kaç kilometre ve uçuş kaç saat sürer? TrabzonRize arası uçuş mesafesi toplam 85 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 20 dakika sürüyor.

Trabzon Havalimanı kapatılacak mı?

Birincisi; an itibari ile havalimanı için yapılmış bir ihale, belirlenmiş bir inşaat başlama tarihi ortada yok. İkincisi; tartışılan bir proje var ancak o proje hayata geçse dahi havalimanının kapatılmasına gerek kalmayacak. İnşaat devam ederken havalimanı hizmete devam edecek.

Trabzonda uçuşlar neden iptal?

Trabzon’da etkili olan kar yağışı nedeniyle uçak seferleri iptal edildi. Kentte akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Bazı hava yolu şirketleri, Trabzon‘dan İstanbul ve Ankara’ya akşam saatlerinde yapılması planlanan karşılıklı seferlerini gerçekleştiremedi.

Trabzon hangi bölgede yer alır?

Trabzon Hangi Bölgede? Trabzon ili Karadeniz bölgesinde yer almaktadır. Rize, Bayburt, Gümüşhane ve Giresun illeri ile komşudur.

Trabzon hava alani ile merkeze ne kadar uzak?

Havalimanından Trabzon Şehir Merkezine Ulaşım. Trabzon Havalimanı şehir merkezine 6 km uzaklıkta ve sahil kenarında, Karadeniz Teknik Üniversitesi Kampüsü’ne ise sadece 5 dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor.

Akçaabattan Trabzon havaalanına nasıl giderim?

Trabzon Havalimanı’na indikten sonra HAVAŞ hizmetini kullanarak 30 dakika içerisinde Akçaabat’a geçilmektedir. Bu yolculuk için 7 – 8 TL ödenmektedir. Dolmuş ve şehir içi otobüsleri ile seyahat etmek için 3 – 4 TL ödemeniz gerekmektedir. Bu seyahat yaklaşık 30 dakika sürmektedir.

Trabzon Havalimanı ne zaman kapanıyor?

Trabzon Havalimanı‘nın bakım çalışmaları nedeniyle 8 Ekim’de, 1 günlük uçuşlara kapatılacağı açıklandı. Trabzon Havalimanı‘da 8 Ekim günü rutin bakım çalışmaları nedeniyle hava trafiğinin durdurulacağı ve uçuşların Ordu Giresun Havalimanı‘ndan yapılacağı belirtildi.

Trabzon Havalimanı ne zaman açıldı?

1957 yılında hizmete açılan Trabzon Havalimanı, Doğu Kara- deniz Bölgesine hizmet vermektedir. 2009 yılında Havalimanı toplam yolcu sayısı 1 596 279 kişi olup bunun %94’ünü iç hat- lar yolcusu oluşturmaktadır.

Trabzon Havalimanı kapandı mı?

Yılda 30 bin uçağın inip kalktığı Türkiye’nin en yoğun havalimanlarından Trabzon Havalimanı bugün uçuşlara kapatıldı.