Yunus Türkçede ne demek?

Yunus ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu genel Türkçe sözlüğünde yer alan detaylı açıklamaya göre Yunus; ılık ve sıcak denizlerde ve gruplar halinde yaşayan, boyu 3 metreye kadar çıkabilen bir deniz hayvanıdır.

Yunus Arapça mı?

Yunus ismi erkek bebek isimleri arasında yer almaktadır. Arapça kökenli olan Yunus isminin anlamını öğrenerek, bebeğinize Yunus ismini verebilirsiniz.

Yunus balığının ingilizcesi ne?

“yunus balığı” teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 4 sonuç

Kategori İngilizce
General
2 Genel dolphinfish i.
Latin
3 Latince delphinus delphis i.

Yunus bir balık mı?

Yunuslar balık değil, bizler gibi memelidir. Dolayısıyla balıklar gibi binlerce yumurta bırakarak üremezler. İnsanlar gibi çiftleşir, yavrularını 9 ay karınlarında taşırlar, her batında tek bir yavru dünyaya getirir ve doğumdan sonra da yavrularını emzirerek büyütürler.

Yontunun anlamı nedir?

Yontu kelimesi Türkçe’de “” anlamına gelir. Yontu kelimesi Türkçe’de “Heykel.” anlamına gelir.

Yunus peygamber kuranda geçiyor mu?

Kur’an-ı Kerim’de Hz. Yunus‘tan (as), Nisa suresinde “kendisine vahiy indirilenlerden”, En’am suresinde “doğru yola sevk edilenlerden. Alemlere üstün kılınanlardan”, Kalem suresinde de “Salihlerden” olduğundan bahsediliyor.

Yonis ne demek?

Yoni (Sanskrit, f., योनि, yoni) vajina, rahim anlamına gelen bir Tantra kavramıdır ve fallus anlamına gelen lingamın tamamlayıcısıdır. Kutsal geçit, köken veya kutsal mabed anlamında da kullanılır.

Ingilizce Yunanistan nasıl denir?

“yunanistan” teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 3 sonuç

Kategori İngilizce
1 Yaygın Kullanım greece i.
General
2 Genel hellas i.
Geography

Arı ingilizce ne demek?

Arının İngilizce anlamı ise bee olarak bilinmektedir.

Yunus bir hayvan mıdır?

Yunus tıpkı balina gibi, balık değil, memelidir.

Yunuslar hangi balıkları yer?

Başta kıta sahanlıklarının görece sığ denizleri olmak üzere, tüm Dünya denizlerinde ve bazı nehirlerde bulunan yunuslar etobur canlılardır ve genellikle balık ve mürekkep balığı ile beslenirler. Omurgalı hayvanların içine girer.

Yunus kıssası hangi surede geçer?

Yunus Suresi (Arapça: سورة يونس) Kur’an’ın onuncu suresidir. Sure 109 ayetten oluşur. Sure, adını ayrıntıları Saffat Suresi 139-148. ayetlerinde ve bazı hadislerde anlatılan Yunus kıssasından almıştır.

Hangi peygamberi Yunus balık yutmuştur?

Örnek olarak; “Hazret-i Yunus Aleyhisselâm’ın kıssa-i meşhuresinin hülâsası: Denize atılmış, büyük bir balık onu yutmuş. Deniz fırtınalı ve gece dağdağalı ve karanlık ve her taraftan ümid kesik bir vaziyette münacatı, ona sür’aten vasıta-i necat olmuştur”.

Papo ismi ne demek?

Pupi – Nişanyan Adlar – Türkiye Kişi Adları Sözlüğü Erzurum-Artvin-Bayburt yöresi ile Azeri ağızlarında sevgi ve sevimlilik ifade eden bir deyimdir. Gürcistan’da da kişi adıdır. “Püskül, saç tutamı, kuş ibiği” anlamlarına da gelir.

Bulgaristanlı ne demek ingilizce?

Bulgarian n. Bulgaristanlı, Bulgar i.