Teknokent Ankara nedir?

Teknoparkta neler olur?

Temel amacı bünyesindeki bilgi tabanlı şirketlerin, yenilikçilik (inovasyon) ve rekabetçilik kültürünü destekleyerek toplumun zenginliğini artırmak olan teknoparklar; üniversiteler, AR-GE kuruluşları, firmalar ve pazar arasında bilgi ve teknoloji akışını yönetip ve teşvik etmektedir.

Teknoparklar kime bağlı?

Teknoloji geliştirme bölgelerinin bağlı bulunduğu T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Aralık 2021 verilerine göre, Türkiye’de ilan edilen bölge sayısı 92’ye ulaşmıştır. Bu bölgelerden 73 tanesi faaliyetlerini aktif olarak sürdürürken 19’unun alt yapı çalışmaları devam etmektedir.

Teknokent kiraları ne kadar?

ODTÜ TEKNOKENT Ar-Ge ofis alanı kira ücretleri ortalama 54 TL/m2’dir. Bu bedellere  KDV dahil değildir. İşletme giderleri bedeli aylık ortalama 26 TL/m2 civarındadır ve her yıl başında maliyetlerdeki değişikliklere göre güncellenmektedir.

Teknopark Ankara Kimin?

Ankara Teknopark A.Ş., İvedik OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı (• hisse) ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (%5 hisse) ortaklığıyla hayata geçirilmiştir. 2014-2015 yılı arasında bölgenin imar-ruhsat alma çalışmaları tamamlanmış ve inşaat çalışmaları devam etmektedir.

Üniversite teknopark nedir?

Teknoparklar; Üniversiteler/araştırma kurumları ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürdükleri; birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdikleri; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği organize araştırma ve iş geliştirme …

Teknopark avantajları nelerdir?

Teknopark Avantajları

  • 4691 SAYILI KANUN GEREĞİNCE FİRMALARA UYGULANACAK MUAFİYET VE İSTİSNALAR.
  • a. Firma ve Girişimcilere Gelir ve Kurumlar Vergisi Muafiyeti.
  • b. Ar-Ge Personeline Gelir Vergisi Muafiyeti.
  • c. KDV Muafiyeti.
  • d. Sigorta Prim Desteği.
  • e. Destek Personeline Gelir Vergisi Muafiyeti.
  • f. Gümrük Vergisi Muafiyeti.
  • g.

Türkiye’de kaç tane teknokent var?

Türkiye de teknopark sayısı ise 2021 yılı itibarıyla 89’a ulaşmıştır. Bunların 72 tanesi faaliyette iken 17 tanesi faaliyet aşamasındadır.

Teknokent nedir ne işe yarar?

Teknokent; üniversitelerin, araştırma kurumlarının ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürdükleri, katma değerli ürünler ortaya çıkardıkları, birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdikleri; akademik, ekonomik ve sosyal yapının …

Teknoparka kimler girebilir?

Teknopark İstanbul’a, 4691 sayılı kanunda da özellikleri belirtilen Ar-Ge faaliyetleri yürüten gerçek ve tüzel kisiler başvurabilir. Bunların dışında, teknoparkta yer alan firmalara destek ve danışmanlık hizmetleri sunabilecek kuruluşlar da (banka, kargo, mali müşavirlik, hukuk büroları vs.)

Teknoparka Nasıl Başvurulur?

AR-GE projesiyle teknoparka başvuru yapılabiliyor. İnternet sitesinden de sağlanabilecek başvuru formu doldurulup ön değerlendirmeden geçmek gerekiyor. Ön değerlendirmeden geçen başvurular, üniversitesi akademisyenlerinden oluşan bir hakem heyeti tarafından değerlendiriliyor.

Ankara’da hangi teknopark var?

Ankara‘da bulunan teknoparklar, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve son olarak da kuruluş aşamasında olan TOBB Eğitim ve Teknoloji Üniversitesi teknoparklarıdır.

Teknopark Ankara Genel müdür?

Berk YAVRU – Genel MüdürTeknopark Ankara | LinkedIn.

Teknoparkta şirket nasıl kurulur?

Teknopark‘a girmek için yönetici şirkete projelerinizi sunuyor, ve onaylananları teknopark ofisinizde geliştirmeye başlıyorsunuz. AR-GE ve yazılım faaliyetlerinizi sürdürürken bir vergi incelemesi geçirmeniz halinde, yönetici şirketin projelerinizi onaylamış olması, sizi kanunun yaptırım maddelerinden muaf kılmıyor.

Teknopark hangi üniversitelerde var?

Liste

Sıra Adı Bağlı olduğu kurum
1 ODTÜ Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi Orta Doğu Teknik Üniversitesi
2 TÜBİTAK Marmara Teknokent TÜBİTAK
3 Ankara Teknoloji Geliştirme Bölgesi Bilkent Üniversitesi
4 İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü

Teknoloji geliştirme bölgelerindeki mali avantajlar nelerdir?

Vergisel teşvikler sağlanan desteklerin en önemlilerindendir.

  • Teknoloji geliştirme bölgelerinde sağlanan vergisel destekler. …
  • Bölge firmalarına ücret desteği. …
  • Gümrük vergisi ve harç istisnası …
  • Gelir/ Kurumlar Vergisinden İstisnalar. …
  • Ücretlerde vergi istisnası …
  • SGK prim muafiyeti. …
  • Bazı ürünlere KDV istisnası