Şürekâsı ne demek?

Şükela ne demek TDK?

İnternet ortamında olumlu ve pozitif durumları ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Türk Dil Kurumu bu kelime ile alakalı olarak herhangi bir açıklamaya yer vermemiştir. Şahane olmuş, iyi olmuş, gayet güzel anlamlarına gelen bir kelimedir.

Mabad ne anlama gelir?

Mabad ne anlama gelir? MÂBAD. (ﻣﺎﺑﻌﺪ) i. (Ar. mā “şey” ve ba’de > ba’d “sonra” ile mā-ba’d) Son, arka, devam.

Avaneleri ne demek?

Avane, Türk Dil Kurumu sözlüklerine göre iki anlama gelmektedir. Bu alanların başında ‘yardakçı’ anlamı gelmektedir. Avane kelimesinin bir diğer anlamı da ‘yardımcı’dır. Ancak buradaki yardım etme eylemi daha çok kötü işler içerisindeki yardım anlamına gelmekteydi.

Muhtıra ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu sözlüğünde, kelime anlamı olarak bir şeyi hatırlatma veya uyarma amacıyla yazılan yazı ifadesi yer almaktadır. Siyasetteki kullanımı ise herhangi siyasi bir konuda bir kişi veya kişilerce, bir başka kişi veya kişilerin uyarılması şeklindedir. Bu yönüyle muhtıra, diplomatik notaya da benzemektedir.

Şükela Tümü Bugün ne demek?

Bir fikir belirtme platformu olan Ekşi Sözlük’te kullanılmaya başlanan şükela kelimesi; çok iyi, hoş ve şahane anlamlarına gelmektedir.

Şükela Ekşi nedir?

bir entryi beğendiğine dair yüceltme butonu.

Mabat neresi?

Mabatlı

Mabatlı معراتة Muarrata
Mabatlı Mabatlı’nın Suriye’deki konumu
Ülke Syria
İl Halep İli
İlçe Afrin

Mabed kelimesinin anlamı nedir?

Kısaca tapınak olarak bilinen mabet kelimesi daha geniş anlamıyla ibadet edilen mekan anlamında gelmektedir. Toplu olarak ibadet edilebilecek alanlara verilen isim mabettir. İbadethane ve tapınak anlamına da gelmektedir.

Avane mi Avene mi?

(ﻋﻮﻧﻪ) i. (Ar. ‘avn “yardımcı”nın Türkçe’de türetilmiş çoğul şekli ‘avene) [‘avn’ın Ar. çoğulu a’vān’dır] Bir kimsenin etrâfında toplanan yardakçılar, kötü işlerde ona yardımcı olanlar: İşte Gökçe Efe bundan dolayı adam öldürmüş, kaçmış ve avenesi de onu tâkip etmiş (Hâlide E. Adıvar).

Yardak neye denir?

Gölgeoyununda ve hokkabazda gergiyi hazırlamak, oynanacak oyunun tasvirlerin seçip sıraya koymak görevini yapan yardımcı kişi, çırak. Karagöz oyununda şarkı söyleyen, genellikle klasik Türk müziğini iyi bilen güzel sesli yardımcı.

Borç muhtırası ne demek?

1- İİK’da bakiye borç muhtırası diye bir kavram yoktur. Ancak uygulamada sizin somut olaydaki gibi kısmen ödeme halinde bakiye borcun borçluya bildirimini amaçlı bir müzekkere borçluya gönderilmektedir.

Darbe muhtırası nedir?

Türkiye Hükûmetinin istifaya zorlandığı askerî müdahaledir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde emir-komuta zinciri içerisinde yapılmış ilk askerî müdahaledir. 12 Mart Süreci ile Türkiye’de artmakta olan ve ordu içerisinde de tesiri olan sol-sosyalist hareketler ve cuntalar hedef alınmıştır.

Şukufe ne anlama gelir?

Şukufe bazı sözlüklerde çiçek veya çiçek motiflerine dayanan bir süsleme sanatı olarak açıklanmaktadır. Sözlük anlamına bakıldığında açmamış çiçek ve tomurcuk anlamında da kullanılmaktadır. Ayrıca şukufe kelimesi ülkemizde kız çocuklarına verilen bir isim olarak da kullanılmaktadır.

Şükela ne işe yarar?

şükela butonu: ilgili yazıyı beğendiğinizde kullanacağınız butondur. aynı zamanda asıl amacı, yazı sahibi yazara artı karma vermektir. ödüllendirmektir.

Arapça Mabat ne demek?

Mabat kelimesi Türkçe’de “arkada olan, sonraki” anlamına gelir. Arapça mā baˁd ما بعد z “arkada olan, sonraki” deyiminden alıntıdır. Arapça deyim Arapça baˁd بعد z “sonra, arka” sözcüğünden türetilmiştir.