Sıkıntı Tınne ne demek türkçesi?

Tınne kürtçe ne demek?

kürtçe yok anlamına gelir.

Akıl Tınne ne demek?

Tottik, Adıyaman yöresinde “izan, anlayış, kavrayış, feraset” anlamlarında kullanılan yerel bir kavramdır. Halk arasında “akıl heye tottik tınneakıl var tottik yok” diye de bir deyim vardır. Kategori: Adıyaman.

Arapça Tinne ne demek?

incir demek arapça. kız kardeşimin ilk telaffuz ettiği kelime buymuş…

Kune tene ne demek?

Samtale. Kürtçede kûna tenim diye bir deyim vardır. Anlamı da “Artık senin yaptığın ve yapacağın hatalar karşısında çaresizim ve çare aramayacak kadar yorgunum.”.

Tinne köyü nereye bağlı?

Sermiyan Midyat’ın senaryosunu, yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği Ay Lav Yu filmi bilindiği gibi Tinne isimli bir köyde geçiyor. Midyat’ın anlattığına göre Tinne köyü Mardin’in Mityat ilçesinde yer alan ancak resmi kayıtlarda arazi olarak görünen bir köydür.

Kürtçe Daye ne anlama gelir?

Dayê bilindiği üzere Kürtçe‘de Anne demektir.

Hırrım Buke ne demek?

kürtçe de buke gelin, yeni gelin anlamına gelirken hırrım buke ise okkalı bir küfürdür. Kadınlara verdikleri üstün önemi buradan anlayabilirsiniz. (bkz: mal beyanı) yalan yanlış bir düşünceden başka birşey değildir. Asıl anlamı yar. Ye demektir.

EZI KUZI tenim ne demek?

kürtçe’de “ez kuze diyattenim” diye bir söz var “ben senin için dünyayı bile değiştiririm” anlamına geliyor şu naifliğe bak.

Ay Lav Yu filmi nerede çekildi?

İşte, Ay Lav Yu‘nun konusu ve oyuncuları… FİLM NEREDE ÇEKİLDİ? Film Hasankeyf ve İzbırak yörelerinde çekilmiş olup Polis Akademisi filmlerinde Mahoney karakteriyle tanınan Amerikalı oyuncu Steve Guttenberg de yer almaktadır. Filmdeki olaylar 2001 yılına aittir.

Sermiyan Midyat aslen nereli?

Anne ve babası Kürt olan Midyat, 2 Aralık 1974’te Ankara’da doğdu. 1998 yılında sınavla girdiği Nöbetçi Tiyatro’da (Ortaoyuncular) Ferhan Şensoy, Derya Baykal, Rasim Öztekin ve Tuncel Kurtiz’den tiyatro eğitimi alan Sermiyan Midyat, 1993 yılından 1996 yılına kadar Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde akademik tiyatro …

Daye kadın ne demek?

İlk kez Dede Korkut Hikayelerinde geçen bu kelimenin sözlük anlamı süt annedir. Bebeklikten itibaren çocukların bakımını üstlenen, onların sağlığıyla ve eğitimiyle ilgilenen kişilere daye denir.

Daye Anne ne demek?

kürtçe anne anlamındadır. ayrıca bir takım slav dillerinde de aynı meale sahip ki bu kelimecik; leziz ederlezi’de de, ‘o daye‘ şeklinde bu kelimeye rastlanır.

Buke kürtçe ne demek?

Bûkê ismi gelin, yeni gelin anlamına gelmektedir.

Kuze kere ne demek?

kürtçede eşşeğin ammı anlamına gelir ve bütün küfürlerin temel öğesini oluşturur.

Ez tenim ne demek?

Kürtçe ‘seni s*kerim’ anlamına gelen cümledir.