Vezir Parmağı filmi ne anlatıyor?

Vezir Parmağı filminin konusu nedir?

VEZİR PARMAĞI FİLMİNİN KONUSU NEDİR? 3 katıya yayılmış, farklı coğrafyalardan ve farklı kültürlerden insanları tebaası olarak bünyesinde barındıran Osmanlı İmparatorluğu uzun yıllardır bitmeyen savaşlardan yeni bir tanesine daha girmektedir. Ülkenin dört bir yanından eli silah tutan erkekler asker olarak orduya alınır.

Vezir Parmağı neden yasak?

FETÖ propagandası yapan filmlerle gündeme gelen Mahsun Kırmızıgül’ün dini değerleri aşağıladığı Vezir Parmağı filmini yayınladığı için Star TV’ye RTÜK tarafından 400 bin TL ceza kesildi.

Vezir Parmağı filmi nerede çekildi?

Filmişn çekimleri İstanbul, Kapadokya, İzmit, Kayseri, Aksaray’da gerçekleşti.

Vezir Parmağı ne kadar izlendi?

Mahsun Kırmızıgül’ün yazıp yönettiği Vezir Parmağı filminin 5 haftalık seyirci sayısı belli oldu. Buna göre, filmi vizyonda olduğu süre içinde 663 bin 622 kişi izlerken, toplam 7 milyon 811 bin 712 lira gişe hasılatı elde etti.

Vezir Parmağı oyuncuları kimler?

Oyuncular

  • Mahsun Kırmızıgül. Rolü : Hamdullah.
  • Selim Bayraktar. Rolü : Ekmelettin.
  • Ece Uslu. Rolü : Feride.
  • Yasemin Yalçın. Rolü : Nurdane.
  • Gülben Ergen. Rolü : Gulbahar.
  • Derya Şensoy. Rolü : Sadiye.
  • Meral Çetinkaya. Rolü : Safiye Hatun.
  • Metin Yıldız. Rolü : Kudbetin.

Neden Vezir Parmağı?

O gün padişahın hayatta olduğunu kutlamak için sarayda büyük bir ziyafet verilmiş, vezir de aynı masada padişahla yemek yemiş. Saray aşçılarının o güne özel olarak hazırlayıp padişaha sunduğu şerbetli, irmikli tatlıya ise o günden sonra “vezir parmağı” denmeye başlanmış.

Vezir Parmağı filminin süresi ne kadar?

1 saat 51 dakikaVezir Parmağı / Süre
111 dk. Vezir Parmağı, Mahsun Kırmızıgül tarafından yönetilen 2017 yapımı komedi filmi. Film 24 Ocak 2017 tarihinde vizyona girmiştir.

Vezir Parmağı filmi kaç yılında çekildi?

Vezir Parmağı, Mahsun Kırmızıgül tarafından yönetilen 2017 yapımı komedi filmi.

Mucize 2 ne kadar izlendi?

Mahsun Kırmızıgül imzalı 2015 yapımlı Mucize‘nin devam filmi Mucize 2 Aşk, açılış hafta sonunda 431.028 seyirci tarafından izlendi ve Box Office Türkiye’nin yeni lideri oldu. Mucize 2 Aşk, 2019 yılında gösterime giren yerli filmler arasında en iyi beşinci açılışa da imza attı.

Dilber dudağı tatlısı ismi nereden gelir?

3) Dilber Dudağı Osmanlı zamanında el lezzeti ile ünlenen bir aşçı varmış. Bu ünlü aşçının bir de gönül yarası varmış. Dilber adındaki sevdiği kadına kavuşamayan aşçı, bir anısı yaşasın diye tatlı yapmak ister. Yaptığı bu tatlı sevdiği kadının dudakları gibi büyük ve dolgun bir görünüme sahiptir.

Vezir parmağı hangi yöreye ait?

Vezir Parmağı
Ülke(ler) Türkiye
Yaratıcısı Osmanlı mutfağı
Türü Şerbetli tatlı
Ana malzemeler tereyağı, yumurta, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu, vanilya, buğday unu Üzeri için: irmik Şerbeti için: şeker, su, limon suyu

Vezir parmağı adı nereden gelir?

O gün padişahın hayatta olmasını kutlamak için sarayda ziyafet verilmiş, vezir de padişahla birlikte aynı sofraya oturarak yemek yemiş. İşte saray aşçılarının o güne özel olarak hazırladığı bu şerbetli, irmikli tatlıya o günden sonra “vezir parmağı” denmiş.

Mucize filmi ne kadar izlendi?

Mucize (film)

Mucize
Ülke Türkiye
Dil Türkçe
Bütçe 5 Milyon $
Hasılat 39.418.944 TL

Mucize Ask Kac kisi izledi?

Filmi ilk haftasında, gösterildiği 855 salonda 716 bin 752 kişi izlerken, toplam 12 milyon 682 bin 808 lira hasılat elde edildi. 2015 yapımı Mucize filminin devamı olan yapımda Mert Turak, Fikret Kuşkan, Biran Damla Yılmaz, Erdal Özyağcılar, Şenay Gürler ve Mahsun Kırmızıgül rol alıyor.

Şekerpare adını nereden almıştır?

şekerpare. farsça şakar (şeker) ve bûre (börek) kelimelerinin birleşmesiyle ortaya çıkmıştır.