IŞİD Türk askerlerini yakti mi?

Talip Akkurt öldürüldü mü?

2016 yılında kaçırdıkları 2 Türk askerini Suriye’de şehit ettiği öne sürülen DEAŞ’lı teröristlerden ‘Ebu Talha El Turki’ kod adlı Talip Akkurt‘un 7 Haziran’da terör örgütü YPG’nin ana gövdesini oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile girdiği çatışmada öldürüldüğü ifade edildi.

IŞİD iki askeri yaktı mı?

Fethi Şahin ve Sefter Taş’ı hatırlıyor musunuz? Bu iki askerimiz IŞİD tarafından yakılarak infaz edildi. IŞİD infazın klibini 22 Aralık 2016’da yayınlandı.

Iki asker ne zaman yakıldı?

IŞİD, 22 Aralık 2016 gecesi askerler Sefter Taş ve Fethi Şahin’in yakılarak infaz edildiğine dair 19 dakikalık bir videoyu sosyal medya üzerinden paylaşmıştı.

Fethi Şahin nerelidir?

Şehit ilan edilen Sefter Taş’ın babasının konuyla ilgili açıklamaları oldu fakat, aradan geçen 4 yılda Fethi Şahin‘in ailesi sessizliğini korudu. Fethi Şahin‘in annesi Ayşe Şahin ve babası Mehmet Şahin, Konya’nın Çumra ilçesine bağlı Arıkören köyündeki evlerinde, ilk kez konuştu.

IŞİD bitti mi?

Kısa bir süre sonra ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon, IŞİD‘in Irak ve Suriye’deki gücünü büyük oranda bitirdi, 2017’de ise örgütü neredeyse tamamen yok ettiğini duyurdu.

IŞİD kimleri öldürüyor?

IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) artık savaşın en önemli aktörlerinden biri. Önlerine çıkan, kendilerine muhalif olan, ‘kâfir’ diye nitelendirdikleri herkesi vahşice öldürüyor. IŞİD, Suriye’de 100 Türkmen köyünü ele geçirdi. İşgal ettiği bir köyde teslim olan dokuz kişiden dördünü vahşice öldürdü.

Ömer Yetek kimdir?

IŞİD’in iki Türk askerinin yakılma görüntülerini çekip servis ettiren “medya bakanı” Ömer Yetek 16 Nisan 2020 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti. Yetek hakkında yeni bilgiler edinildi. Yetek‘in IŞİD’e katılmadan önce ticaretle uğraştığı ortaya çıktı.

2 Türk askerini kim yaktı?

Fethi Şahin ve Sefter Taş, 22 Aralık 2016 tarihinde yakılarak öldürülme videoları IŞİD tarafından yayınlanan Türk askerleridir. Türkiye‘de olay duyulduktan sonra Ekşi Sözlük, Facebook, Twitter ve YouTube gibi sitelere erişim engellenerek internet yavaşlatıldı.

IŞİD ve DAEŞ aynı mı?

Batı ülkelerinde ISIS, ISIL, Daesh, Deash gibi kısaltmalarla bilinen Türkiye’de ise Daeş veya Deaş şeklinde yanlış ifade edilen isimlerle anılan Daiş Terör Örgütü hakkında pek çok bilinmeyen var.

IŞİD’e ne oldu?

IŞİD, bundan yaklaşık 14 ay önce Mart 2019’da Suriye’nin Bagus beldesinde kontrolü altındaki son bölgeyi kaybetmiş, kendini “halife” olarak adlandıran örgüt lideri Ebubekir Bağdadi de Suriye’nin kuzeyindeki İdlib vilayetinde Ekim 2019’da ABD’nin özel güvenlik güçlerince düzenlenen bir operasyonda öldürülmüştü.

IŞİD neye inanıyor?

IŞİD ona göre Kuran’a bağlı, dini bir yapıdır. “İslam barış dinidir” gibi tanımlamaların da gerçeği yansıtmadığını, IŞİD‘in savunduğu Muhammed Peygamber döneminin savaşlar ve çatışmalarla geçtiğini ve IŞİD‘in de bu dönemin savaş kurallarını ve kodlarını savunduğunu söylüyor.

IŞİD şimdiye kadar kaç kişi öldürdü?

IŞİD‘in kurulmasından önce var olan radikal dinci grupların terör saldırılarında 2002 ile 2015 yılları arasında 33 bin kişinin katledildiği, 41 bin kişinin de yaralandığı açıklandı.

Ebu Ubeyde Hoca nerede?

Bu sözler, Halk Koruma Birlikleri’nin (YPG) Suriye’nin kuzeydoğusunda Haseke’nin Rimelan ilçesinde bir hapishanede tuttuğu “Ebu Ubeyde” mahlaslı İlyas Aydın’a ait.

Yakılan Türk askerleri kimdir?

Fethi Şahin ve Sefter Taş, 22 Aralık 2016 tarihinde yakılarak öldürülme videoları IŞİD tarafından yayınlanan Türk askerleridir. Türkiye‘de olay duyulduktan sonra Ekşi Sözlük, Facebook, Twitter ve YouTube gibi sitelere erişim engellenerek internet yavaşlatıldı.

DAEŞ IŞİD aynı mı?

ısid ya da kuresel dilde isis’in acilimi irak ve sam islam devletidir. ancak ulkemiz bu teror orgutunu devlet olarak tanimadigi icin isid demeyi reddetmektedir. bunun yerine orgutun arapca eski isminin yani da’is’in latin alfabesindeki karsiligi olan dais ya da daes’i kullanmaktadir.