Meta kelime anlamı nedir?

TDK meta ne demek?

Meta kelimesi TDK‘ya göre, mal ve ticaret anlamındadır.

Meta ne anlama gelmektedir?

Meta (metâ, çoğulu: emtia), sözcük anlamı olarak ticari amaçla üretilmiş, alınır-satılır mal anlamına gelip Karl Marx’ın kapsamlı çalışması olan Kapital’in başlangıcını oluşturan konudur.

Eski Yunanca meta ne demek?

Yunanca sonra ya da öte anlamına gelen ön ek. Örneğin metafizik fizik ötesi demektir.

WhatsApp from meta ne demek?

Önceden WhatsApp from Facebook olarak adlandırılan uygulamalarda, Facebook ismi Meta olarak değiştirildiğinden dolayı WhatsApp from Meta ibaresi yer almaya başladı. Meta bölümünde ise şirketin yeni logosuna yer verildi. Bu nedenle uygulamada değişen herhangi bir şey yok.

Meta Latince ne demek?

1- Değişme, dönüşme anlamına önek.

Meta ne demek Osmanlıca?

meta‘ / metâ‘ / مَتَاعْ Fayda. Menfaat. Kıymetli eşya. Tüccar malı.

Meta felsefede ne demek?

Meta-felsefe veya metafelsefe, felsefenin konusunun, metotlarının ve amaçlarının felsefesidir. Yani felsefenin felsefesidir. Çoğu kişi tarafından felsefenin bir dalından ziyade, felsefenin işleyişinin bir parçası olarak görülür.

Metalaştırmak ne demek TDK?

Bir şeyi meta, mal durumuna getirmek.

Meta hangi dilden gelir?

Arapça kökenli bir kelime olarak Meta kelimesi Türkçede değerlendirilen sözcükler arasında yer almaktadır.

Metalaştırmak nedir TDK?

Bir şeyi meta, mal durumuna getirmek.

Instagram neden from Meta yazıyor?

Instagram uygulaması eski adı ile Facebook yeni adı ile Meta firmasına ait. Artık instagram açılışında Meta ifadesini göreceğiz. Bu sadece instagram uygulamasının Meta firması tarafından geliştirildiğini gösteren bir ifade. Kısaca instagramın sahibi olan Facebook firması adını Meta olarak değiştirdi.

Metrium ne demek tıp?

Endo (iç) metrium (rahim) kelimelerinden oluşan endometrium rahmin iç tabakasıdır. Bu dokunun kalınlık ve görünümü bir adet döngüsü içinde her gün değişir. Adet kanaması (mensturasyon) bu tabakanın dökülmesi ve vajinadan dışarı atılmasıdır.

Metalaşma ne demek?

Metalaşma Hakkında Detaylı Bilgi Marxist terminolojide siklikla bahsi gecen, onceden ticaretin egemen olmadigi iliskilerin alim satim iliskisine donusmesini belirten terim.

Meta kime ait?

Meta Inc. veya eski ismiyle Facebook Inc., Menlo Park, Kaliforniya merkezli bir Amerikan sosyal medya ve medya holdingidir.

Metalaştırma ne demek?

marxist terminolojide siklikla bahsi gecen, onceden ticaretin egemen olmadigi iliskilerin alim satim iliskisine donusmesini belirten terim. terim olarak kullanimi 1977’ye rastlamasina ragmen kavram olarak marxist klasiklerde karsilasilan, kapitalizmi aciklayan temel donusumdur.