Circumduction nedir Tıpta?

Rotation ne demek tıp?

Rotation teriminin tıbbi anlamı; n. Bir kemiğin bir organın kendi ekseni (mihveri) etrafında dönmesi, dönme, rotasyon.

Rotation ne demek Anatomi?

Rotasyon (Rotation): Bir uzvun veya vücut kısmının uzun eksen boyunca dönmesi anlamında kullanılan bir terimdir. İçe dönme hareketine iç rotasyon.

Reposition ne demek?

Normal durumuna koyma; tekrar normal yerine yerleştirme; repozisyon.

Protrusion ne demek tıp?

Protrusion terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. … Protrusion teriminin tıbbi anlamı; n. Çıkıntı, çıkık.

Medial rotation nedir tıp?

Rotation: Vücut parçalarını uzun eksenleri etrafında döndürme anlamındadır. Döndürme anterior yüzeyin lateral‘e döndürülmesi şeklindeyse lateral rotation, medial‘e döndürülmesi şeklindeyse medial rotation hareketi yapılmış olur.

Supination ne demek?

Avucun öne ve yukarıya bakacak biçimde, ön kolun ekseni etrafında dönmesi.

Lateralin ne demek?

Lateral, Latince “lateralis” kelimesinden gelir, yan ya da yana doğru anlamındadır. Sağ ya da sol lateral, vücudun sağ ya da sol yanını işaret eder.

Inversion Latince ne demek?

Inversion terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. Inversion teriminin tıbbi anlamı; n. biochem. 1. … Dönme, ters dönme; 2.

Oppozisyon nedir anatomi?

1- Karşıtlık; zıtlık; karşı koyma veya karşı etki gösterme hali; opozisyon. 2- El ayasında çukurluk oluşmak üzere baş parmağı küçük parmak ya da küçük parmağı baş parmak karşısına getirme hareketi; opozisyon.

Retrusion ne demek tıp?

1- Bir organ ya da oluşumun, normal yerine oranla arkada yer alışı; retrüsyon.

Protrusion ne demek Diş?

Protrusion: Diş ve/veya çenelerin ileri konumda olmalarıdır. Retrusion: Diş ve/veya çenelerin geri konumda olmalarıdır.

Protruziv ne demek?

Dışarıya çıkan veya çıkmış olan.

Tıpta medial ne demek?

1 Orta çizgiye yakın; içyanda; içyan; mediyal.

Internal rotation ne demek?

Internal Rotation terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. … Internal Rotation teriminin tıbbi anlamı; Fetüs başının doğmu kanalında, sagital sütür pelvis çıkımının ön-arka kutru üzerine gelecek şekilde yaptığı dönme hareketi.

Abduction nedir tıp?

Abduction: Orta hattan uzaklaşma anlamındadır. Standart anatomik pozisyonda iken kollar her iki yana doğru kaldırılırsa abduction yapılmış olur. El ve ayakta ise parmakların açılarak birbirlerinden uzaklaştırılması anlamına gelmektedir.