Portegü ne demek?

Portegü nedir Diş?

1.1. Portegü : Dikiş atarken iğneyi tutma işleminde kullanılan alettir. Sapı kilitlenebilmektedir. Kalın ve ince uçlu olarak bulunabilir.

Ortodontik Portegü nedir?

ameliyat iğnesi, ortodontik kaynak çubuğu gibi bilimum materyal tutturmak için kullanılan a tipi oyuklu cerrahi alet. diş hekimliği ve tıp öğrencilerinin ilk tanışacakları aletlerden biridir aynı zamanda.

Portegü pens nedir?

Portegü Dikiş atma esnasında dikiş iğnesini tutma maksadıyla kullanılan bir cerrahi alettir. Cerrahi aletler içerisinde en çok kullanılan aletdir.

Aplikatör nedir diş?

Dokuları yakalayıp tutmaya yarayan, esasen damar yakalamaya yarayan el aletleridir. Özellikle damarları sıkıştırarak kanamanın durdurulması, kemik ve diş parçalarının tutulması, diş çekim boşluğundan yumuşak dokuların temizlenmesi amacıyla kullanılır.

Portegü hangi amaçla kullanılır?

Fransızca Porte-aiguille (portegüiy = iğne taşıyıcı) Türkçe diline portegü şeklinde değişmiş ve benimsenmiş bir ifadedir. İngilizce Needle Holder olarak kullanılmaktadır. Cerrahi veya yaraları kapatmak için dikiş işlemleri sırasında dikiş iğnesini tutmak için cerrahlar tarafından kullanılan cerrahi bir alettir.

Portegü ne işe yara?

Portegü yapılan dikiş atma işlemlerinde dikiş iğnesini tutması amacıyla kullanılmaktadır. Vazgeçilmez olan bir cerrahi alettir ve bulundurulması gerekmektedir.

Portegü ne için kullanılır?

Tamamen paslanmaz cerrahi portegü, diş hekimliğinde sıklıkla kullanılmaktadır. Aynı zamanda dikiş atarken iğne tutturmak için kullanılan portegü baş ve yüzük parmağı ile tutularak işaret parmağı ile üstten desteklenerek kullanılır.

Pens ne için kullanılır?

Sağlık sektöründe doktor ve hemşirelerce kullanılan çeşitli biçim ve büyüklükte olan yumuşak doku ve gazlı bez vb.yi tutmakta kullanılan kesici olmayan makas benzeri ucu tırtıklı cerrahi araç, kıskaç.

Presel ne işe yarar?

Presel: Ağza pamuk rulo gibi malzemelerin taşınmasını sağlayan alettir.

Vitalometre nedir?

Düşük elektrik akımı uygulayarak canlı diş sinirlerini ortaya çıkaran, pille çalışan bir dental teşhis cihazıdır. Düğmeye basıldığında operatör tarafından önceden belirlenen oranda elektrik akımının gücü otomatik olarak artar.

Hemostatik pens ne işe yarar?

En çok doktor, diş hekimleri ya da veteriner hekimler tarafında kullanılmaktadır. Hemostatik penslerin en temel özelliği ve amacı kanı durdurmak için kullanılmasıdır. Hemostatik pensler ameliyat sırasında kullanıldığı zaman kolay tutuşu ve kavramasıyla kolaylık sağlamaktadır. Uzun kullanımlarda eli rahatsız etmez.

Moskito pens ne ise yarar?

Tüm cerrahi müdahalelerde güvenle kullanılabilir. Teknik özellikler yumuşak dokular ile gazla bez gibi medikal malzemelerin kolay bir şekilde tutulmasını sağlar. Tam olarak kapanan kilit mekanizması sayesinde sıkı bir tutuş imkanı sağlar. Eğri moskito pens modeli sterilizasyona uygundur.

Sütür atma nedir?

Sütür, genellikle cerrahi bir operasyon sonrası doku katmanlarının sabitliğini sağlamak için atılır. Bunun yanında laserasyon gibi olaylar sonucunda aşırı gerilmeye bağlı olarak dokuların yırtılmasında da sütur uygulanır. Dikişler temel olarak ayrı dikişler veya sürekli dikişler tarzındadır.

Klemplenme ne demek?

Klemp; cerrahi girişimlerde organların ya da kan damarlarının kesilen uçlarını geçici olarak sıkıştırarak tutmaya yarayan cerrahi el aletidir.

Portegu nasıl tutulur?

Portegü; Dikiş atarken iğneyi tutmak için kullanılan çeşitli uzunluklarda özel penslerdir. Baş ve yüzük parmakları ile tutulur, işaret parmağı ile üstten desteklenir. İğne sivri ucundan itibaren 2/3 geriden tutulur. İğne tam ortasından veya sivri ucuna yakın tutulmamalıdır.