Manisa Yunus Emre Mahallesi hangi ilçede?

Yunus Emre hangi ilin ilçesi?

Yunusemre, Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde bulunan Manisa ilinin ilçelerinden biridir. 12 Kasım 2012’de TBMM’de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile Manisa merkez ilçesinin ikiye bölünmesi sonucu ilçe olmuştur.

Yunusemrede kaç mahalle var?

Yunusemre ilçesinde toplam 89 mahalle bulundu.

Manisa Yenimahalle nereye bağlı?

Yeni Mahalle Mahallesi 38.620907 enlem ve 27.413055 boylamda yer almaktadır. Yunusemre ilçesine bağlıdır. Yeni Mahalle Mahallesi haritası Manisa ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Yeni Mahalle Mahallesi posta kodu 45030.

Manisa Yunusemre nüfusu kaç?

Yunusemre nüfusu 2021 yılına göre 257.993. Bu nüfus, 129.885 erkek ve 128.108 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: P,34 erkek, I,66 kadındır.

Yunus Emre mezarı nerede?

Bazı kaynaklara göre ve Hacı Bektaş-ı Veli Menkıbesi’ne dayanarak Aksaray ili sınırları içinde, Ortaköy ilçe merkezine 20 km mesafede Reşadiye mahallesindedir. Türbenin bulunduğu tepe, halk tarafından ziyaret tepesi olarak bilinmektedir. Bu türbe Aksaray – Kırşehir yolu üzerinde bulunmaktadır.

Yunus Emre nerede doğdu ve nerede öldü?

1328Yunus Emre / Ölüm tarihi

Manisada kaç tane mahalle var?

MANİSA ilçelerine bağlı mahalle, köy sayıları ve isimleri listelenmiştir. MANİSA ilinin plakası 45, MANİSA ilinin ilçe sayısı 17, MANİSA ilinin mahalle sayısı 1089, MANİSA ilinin köy sayısı 0.

Manisa Horozköy hangi mahalleye bağlı?

Horozköy, Manisa‘nın Yunusemre ilçesinde semt.

Manisa’nın en büyük ilçesi neresi?

Nüfus açısından en kalabalık ilçesi Yunusemre ilçesidir. Nüfusu en az olan ilçesi ise Köprübaşı ilçesi olmaktadır.

Manisa kaçıncı büyük şehir?

Manisa, Türkiye’nin bir ili ve en kalabalık on dördüncü şehridir. 2020 TÜİK verilerine göre nüfusu 1.450.616 kişidir.

Yunus Emrenin kaç yerde mezarı var?

Yunus Emre’nin gerçek mezarının Eskişehir Sivrihisar’da olduğu bilinmekle birlikte diğer mezar ve makam yerlerinin adları şunlardır: Bursa, Çayköy, Erzurum Duzcu Köyü, Ünye, Döğer, Tire, Sivas Hafik, Aksaray-Ortaköy, Kırşehir, Bolu, Keçiborlu, Uluborlu, Kula-Salihli arası, Karaman, Eskişehir Sivrihisar.

Taptuk Emre nin mezarı nerede?

Yunus Emrenin hocası olan Tapduk Emrenin kabri Sandıklı ilçemizde eski ismi Çayköy olan şimdiki Yunus Emre mahallesindedir. Burada Yunus Emre‘ye ve hocası yani şeyhi Tapduk Emre‘ye ait mezar, iki dere arasında yer almaktadır.

Yunus Emre doğduğu yer neresidir?

Yunus Emre
Doğumu 1238 Sivrihisar, Eskişehir, Anadolu Selçuklu Devleti
Ölümü 1328 Yunusemre, Mihalıçcık, Eskişehir
Çağı 13. – 14. yüzyıl
Bölgesi İç Anadolu Bölgesi

Manisada kaç tane köy var?

Manisa’ya bağlı 17 ilçe, 85 belediye ve 781 köy bulunmaktadır.

Manisa nasıl bir şehirdir?

İzmir’den sonra Ege Bölgesi’nin en büyük ikinci şehri olan Manisa‘nın 1.367.905 kişilik nüfusu, şehrin merkezi ve 17 ilçesiyle 13.269 kilometrekarelik bir alana yayılır. Şifalı Mesir Macunu ve Sultaniye Üzümü ile meşhur olan Manisa, İzmir’e yakınlığının da sağladığı avantajla hızlı gelişen şehirlerimiz arasındadır.