Portal vinç ne işe yarar?

Portal vinç ne demek?

Açık ya da kapalı alanlarda yük taşıma uygulamalarında tercih edilen vinçlerdir. Köprü kirişlerinin portal ayaklar üzerinde ve bu portal ayakların da köprü yürütme grubu ile zemine sabitlenmiş yürüme yolu üzerinde hareket eden sistemlerdir.

Vinç ne için kullanılır?

İnsan gücünün yeterli olmadığı zamanlarda büyük ve ağır cisimlerin kaldırılmasında kullanılan iş makinelerine vinç denir. Vinçler ağır iş makinelerindendir. Yüklerin, vincin ucuna bağlanıp bir yerden başka bir yere transferine yardımcı olur.

Mobil vinçlerin vinç sistemi ne ile çalışır?

Mobil vinç çalışma prensibi Motor gücü, dişli çark sisteminin çalışmasını sağlar ve vincin halatını yukarı ya da aşağı doğru hareket etmesine olanak sağlar. Bu hareket sayesinde vinç istenilen iş durumuna göre çalışmasını gerçekleştirir. Dişli çark sisteminde meydana gelen güç aracılığıyla makara sistemi devreye girer.

Gezer köprülü vinç ne işe yarar?

Köprülü Vinç; Tek, iki ve daha fazla kolon üzerinde tutunarak hareket eden hafif yükleri taşımak üzere kullanılan vinçlere köprülü vinç denir. … Gezer köprülü vinçler tek ve çift kiriş olarak üretilir.

Vinç çeşitleri nelerdir?

Vinç Çeşitleri

  • Kurtarıcı Vinç
  • Kule Vinç
  • Pergel Vinç
  • Gezgin Vinç
  • Sepetli Vinç
  • Paletli Vinç

Gantry vinç nedir?

Seri üretim tezgahlarına malzeme bağlamada , sistem montajlarında,üretim bantlarında,yükseklik ve alanın sınırlı olduğu yerlerde kullanılmak için tasarlanmış vinçlerdir. 180 derece ile 360 derece dönebilen pergel vinçler döndürmesi elektrikli veya manuel olarak imal edilebilir.

Tavan vinci ne işe yarar?

Tavan vinç, birçok sektörde kullanılan bir iş makinası olup ray üzerinde yukarı aşağı ve yatay düzlemde hareket ederek ağır yüklerin kaldırılmasına yardımcı olur. Genelde ağır sanayide hem tonaj, hem de boyut olarak büyük malzemelerin taşınmasını sağlayan tavan vinç, çelik konstrüksiyondan imal edilmiştir.

Vinç operatörü olmak için ne gerekir?

Kule vinç operatörü olmak isteyen kişilerin öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından onaylanan kurslarda eğitim alması gerekir. Eğitimi tamamlayan kule vinç operatörü adayları, yine MEB tarafından verilen sertifika için sınava katılır. Sınavdan başarıyla ayrılan adaylar, kule vinç operatörü sertifikasını alır.

Mobil Vinç nerelerde kullanılır?

Mobil Vinç Nerelerde Kullanılır?

  • Makine sanayileri.
  • İnşaat alanları
  • Ev eşyası taşımacılığı
  • Konteyner taşımacılığı
  • Fabrika taşımacılığı
  • Araç taşımacılığı

Mobil Vinç ne işe yarar?

Mobil vinç tanımı bir yerden bir başka yere gidebilen vinçlerdir. Vinç çalışılacak işin yapısına ve bulunulacak alana göre özel olarak tasarlanır ve üretilir. Vinç çok ağır kütleli malzemeleri bir mekandan bir başka mekana taşımaya yarar. Asıl avantajı bu işlem yapılırken zaman ve iş gücünden kar edilmesidir.

Gezer vinç ne işe yarar?

Gezer köprülü vinç olarak da anılan tavan vinç sistemleri kirişler, üzerinde maksimum kaldırma mesafesini sağlamak amacıyla tasarlanmış sistemlerdir. Tek kiriş gezer köprülü vinçler alçak tavan mesafelerinde çalışma gerektiren çalışma alanlar için uygundur.

Gezer vinç nedir?

Tek bir kolon üzerinde tutunarak hareket eden hafif yükleri taşımak üzere düşünülmüş vinçlerdir. Kısa mesafeli alçak tavan bulunan işletmelerde daha çok tercih edilir. Tek yönde hareket ederken araba sistemi yoktur.

Tavan vinci nedir?

Tavan vinci, taşıma amaçlı bir mekanizma olarak tavana sabitlenen bir yük yer değiştirme sistemidir. Bu sistemde tavana sabitlenen kolonlara bağlı olarak vinç yerleştirilmektedir. Bu vince tavan vinci denilmektedir.

Monoray köprülü vinç nedir?

Monoray vinçler I profil ya da tek kiriş köprülü vinçler üzerinde dikey ve yatay eksenlerde çalışabilen askılı tip olarak bilinen vinçlerdir. … Genellikle seri hareket eden bu modeller gezer vinçlerin kurulumuna ve çalışmasına elverişli olmayan dar mekânlarda sıkça tercih edilirler.

Gantry vinçler nerede kullanılır?

Seri üretim tezgahlarına malzeme bağlamada , sistem montajlarında,üretim bantlarında,yükseklik ve alanın sınırlı olduğu yerlerde kullanılmak için tasarlanmış vinçlerdir. 180 derece ile 360 derece dönebilen pergel vinçler döndürmesi elektrikli veya manuel olarak imal edilebilir.