Portal ne demek türkçesi?

Portal Türkçesi nedir?

Portal kelimesi TDK’ya göre ana kapı anlamındadır. Ana kapı anlamıyla bilinen portal kelimesi İngilizce kökenli kelimeler arasındadır.

Tıp dilinde portal nedir?

Tıp dilindeki portal karaciğerdeki bağırsaklardan karaciğere kanı nakleden büyük damara ait kapı anlamındadır. Her iki anlamı da kapı olarak kullanılır.

Portal açılması ne demek?

Özellikle internet kullanıcılarının bağlantı gerçekleştirdikleri vakit, girdikleri web sitesi internette açılan bir kapı olarak öne çıkıyor. Bu da internet dünyasında portal olarak ifade edilir.

Mimaride portal ne demek?

Önemli yapıların cephelerinde yer alan ve bu yapının mimari üslubunu simgeleyen anıtsal giriş kapısı, taç kapı. Binaların büyük ana giriş kapısı.

İngilizce portal nasıl yazılır?

“portal” teriminin Türkçe İngilizce Sözlükte anlamları : 19 sonuç

Kategori Türkçe
General
1 Genel kapı
2 Genel taçkapı
3 Genel ana kapı

Portal ne demek ekşi sözlük?

girdin mi her bi yere ulasabilmeni sagliyacagini iddia eden web sitesi. chat, forum, mail, haber, magazin, hede hodo sekli. yahoo, altavista, excite, cnn, msnbc de guzide portallarimizdandir.

Portal nedir ne ise yarar?

Portal sözcüğü İngilizce kökenli olup ana kapı anlamına gelir. Pek çok içeriği bir arada bulunduran internet siteleri için kullanılır. İnternet ana kapılarında canlı haberler, söyleşi odaları, elektronik posta, alışveriş, çeşitli rehberler gibi birçok bölüm aynı anda yer alabilmektedir.

Portal yol ne demek?

Portal teriminin tıbbi anlamı; a. 1. Kapıya ait (karaciğredeki9, barsaklardan karaciğere kanı nakleden büyük damara ait; 2. Girilecek yer, medhal.

Portal giriş ne demek?

Giriş Portalı ne demek? Portal; Ana kapı anlamındadır. Pek çok içeriği bir arada bulunduran internet sitelerine denmektedir. Canlı haberler, söyleşi odaları, elektronik posta, alışveriş, çeşitli rehberler vb. gibi bir çok bölüm aynı anda yer alabilmektedir.

Portal Nedir Ekşi Sözlük?

girdin mi her bi yere ulasabilmeni sagliyacagini iddia eden web sitesi. chat, forum, mail, haber, magazin, hede hodo sekli. yahoo, altavista, excite, cnn, msnbc de guzide portallarimizdandir.

Sanat portal nedir?

Yaratıcı sanatlar terimi temel amacı ortaya çıkan malzemenin izleyici veya dinleyici tarafından yorumlaması olan disiplinlerin tümünü belirtir. …

Portal ne demek tarih?

Tarih, araştırma alanı olarak, insan kayıtlarına, yazılı ya da sözlü kaynaklara dayanır. Tarihi bilgi, geçmişteki olaylara ilişkin bilinenlerin, tarihe ilişkin güncel düşünce çerçevesiyle yorumlanmasıyla oluşur.

Portal kaç saat?

Portal 1 genel olarak 40 dakika falan sürüyor.

Portal nedir örnekleri?

Portal sözcüğü İngilizce kökenli olup ana kapı anlamına gelir. … Pek çok içeriği bir arada bulunduran internet siteleri için kullanılır. İnternet ana kapılarında canlı haberler, söyleşi odaları, elektronik posta, alışveriş, çeşitli rehberler gibi birçok bölüm aynı anda yer alabilmektedir.

Portal ven Patenttir ne demek?

Portal ven veya hepatik portal ven, karındaki gastrointestinal kanal (sindirim sistemi), pankreas, dalak ve safra kesesinden kanı karaciğere taşıyan damar.