Portal ne demek turkce?

Portal açılması ne demek?

Özellikle internet kullanıcılarının bağlantı gerçekleştirdikleri vakit, girdikleri web sitesi internette açılan bir kapı olarak öne çıkıyor. Bu da internet dünyasında portal olarak ifade edilir.

Tıp dilinde portal nedir?

Tıp dilindeki portal karaciğerdeki bağırsaklardan karaciğere kanı nakleden büyük damara ait kapı anlamındadır. Her iki anlamı da kapı olarak kullanılır.

Portala giriş nedir?

Bugün internette popüler olarak kullanılan portal kavramını da esasen en kaba haliyle bu tanımda belirtildiği gibi büyük bir giriş kapısına benzetmek mümkün. Portal, tek bir tematik konudan ziyade pek çok alana ve hizmete dair bilgi akışı sağlayan, yüksek hacimli kapasiteye sahip web sitelerine deniyor.

Mimaride portal ne demek?

Önemli yapıların cephelerinde yer alan ve bu yapının mimari üslubunu simgeleyen anıtsal giriş kapısı, taç kapı. Binaların büyük ana giriş kapısı.

Portal ne demek ekşi sözlük?

girdin mi her bi yere ulasabilmeni sagliyacagini iddia eden web sitesi. chat, forum, mail, haber, magazin, hede hodo sekli. yahoo, altavista, excite, cnn, msnbc de guzide portallarimizdandir.

Vena porta nedir tıp?

Vena Porta teriminin tıbbi anlamı; Kapı toplardamarı.

Web portalı faaliyetleri ne demek?

Web portalı, çalışanlara, müşterilere ve tedarikçilere bilgiye tek bir erişim noktası sağlayan web tabanlı bir platformdur. Çevrimiçi bir web portal, işletmenizin görünümünü ve hissini kopyalayabilir, günlük süreçleriniz üzerinde size daha fazla kontrol sağlayabilir.

Kurumsal portal Nedir?

Kurumsal portaller intranet olarak tabir edilen, sadece kurum içi personelin erişimine açık ve genellikle tüm şirketi ilgilendiren bilgilerin, formların ve belirlenen süreçlerin yürütüldüğü web sayfalarından oluşan lokal internet yapısıdır. Genel olarak Intranetler dışarıdan yani internet üzerinden erişime kapalıdır.

Sanat portal nedir?

Yaratıcı sanatlar terimi temel amacı ortaya çıkan malzemenin izleyici veya dinleyici tarafından yorumlaması olan disiplinlerin tümünü belirtir. …

Portal dolaşım ne demek?

portal dolaşım ne demek? Oksijence fakir olan kanın karın boşluğundaki tek organlardan gelmesi ile birlikte Karaciğer duvarından geçip karaciğere gelmesi, daha sonra da alt ana toplardamar ile sağ kulakçığa açılması olayıdır. Kısaca oksijenli kanı vücuda, kirli kanı da kalbe taşır.

Portal kaç saat?

Portal 1 genel olarak 40 dakika falan sürüyor.

Portal nasıl bir oyun?

Portal, Valve Corporation tarafından geliştirilmiştir. Orange Box’ın bir parçası olarak 9 Ekim 2007’de Microsoft Windows ve Xbox 360, 11 Aralık 2007’de PlayStation 3 için dağıtılan bir FPS,bilimkurgu, macera, bulmaca oyunudur.

Vena Portae Hepatis hangi venlerin birleşmesiyle oluşur?

L2 (ikinci bel omuru) seviyesinde, pankreasın boynunun arkasında splenik ven ve superior mezenterik venin birleşmesiyle oluşur.

Vena porta hangi damarlardan oluşur?

Portal Ven; mide, ince bağırsak, kalın bağırsak (kolon), safra kesesi, pankreas ve dalağın venöz kanını karaciğere taşıyan vendir (toplardamar). Superior mezenterik ven ve splenik ven birleşerek portal veni oluşur. Bu birleşmeden hemen önce, inferior mezenterik ven, splenik vene dökülür.

Web portalları nedir?

Portal, diğer internet sitelerine bağlantıların, genellikle alfabetik olarak listelendiği site. Portal sözcüğü İngilizce kökenli olup ana kapı anlamına gelir. Pek çok içeriği bir arada bulunduran internet siteleri için kullanılır.