VD ne demek tip?

VD kısaltması ne demek?

Türkçede et cetera veya, etc. yerine vs., vb., vd. kullanılır, ki sözcük olarak karşılıkları, vs: “vesaire”, vb: “ve benzeri”, vd: “ve diğerleri” dir. … İngilizcede vs. veya vb. kısaltmaları yerine et cetera sözünün kısaltması olan etc. kullanılır ve her zaman önünde bir virgül, sonunda bir nokta bulunmalıdır.

Hukuk vd ne demek?

386 vd. Kişinin, bedelli veya bedelsiz olarak, bir işi yürütmeyi veya yerine getirmeyi başkası adına üstlendiği sözleşme. Vekil bırakanın vekiline yazılı olarak verdiği temsil belgesi.

Tıpta KC ne demek?

Karaciğer kanserleri, organın kendi dokusundan çıkan kötü huylu tümörlerdir.

Tip neyin kısaltması?

bir bilim dali. argo: cins herif. basketbolda cember ustunde gezen yada yakına seken topu parmak ucu ile iterek sayı yapma olayı. “to insure promptness*”in kisaltmasi. aslinda bahsisin yemekten once verilmesi uygunmus.

VD ne demek ingilizce?

venereal disease (vd) i.

MDR neyin kısaltması?

fransızcada gülmekten öldüm anlamına gelen kısaltmadır. açılımı ”mort de rite” dir. ingilizcedeki ”lol” e karşılık gelir.

MHK nedir hukuk?

Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun olağanüstü kanun yolu olarak kullandığı yargılamanın iadesi MHK madde 374-381’de açıklanmıştır. Yargılamanın iadesi başvurusu yapılabilmesi için, mahkemenin karara varması ve bu kararı kesinleştirmiş olması gerekir. Yargılamanın iadesi başvuru dilekçesi yazılır.

Hukuk dilinde küçük kimlere denir?

Çocuk Mahkemelerinin Kuruluşu, Görev ve Yargılama Usulleri Hakkındaki Kanunda[32] da 15 yaşına kadar olan kişiler “küçük” olarak tanımlanmıştı[33]. Parg. 21. 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda ise açık olarak çocuğun tarifi yapılmış, henüz onsekiz yaşını doldurmamış kişi olarak kabul edilmiştir (TCK.m.6).

Kronik kısaltması nasıl yazılır?

53) Kronik K. Kr.

AOM teşhisi nedir?

Akut otitis media (AOM), kulak zarı arkasındaki orta kulak boşluğunun iltihabıdır. Her yaşta görülebilir olmasına karşın çocukluk çağının üst solunum yolu enfeksiyonlarından sonra en sık görülen hastalığıdır. Sıklıkla 3 ay ile 3 yaş arasında gözlenmektedir.

Tıp açılımı ne demek?

Tıp, Türk Dil Kurumu (TDK) Sözlüğünde, şu şekilde tanımlanıyor: “Hastalıkları iyileştirmek, hafifletmek veya önlemek amacıyla başvurulan teknik ve bilimsel çalışmaların tümü, tababet.” Tababet de şu şekilde tanımlanıyor: “Tıp Sanatı, hekimlik.”

Tıpta AP ne demek?

Posteroranterior akciğer (PA) grafisinde; hastanın göğüsü ön duvar kasetine yaslanır ve X-ışınları yaklaşık 180 cm arkasından gelir. Anteroposterior (AP) grafilerinde büyütme etkisi meydana gelir. Yani, kalp ve vasküler bölgeler kasetten uzaklaşarak daha büyük görünür.

VN ne demek?

bazen virtual network anlamında kullanılan kısaltma. sanırım istanbul ümraniye’de ikamet eden kişiler 0 araba aldıklarında, özel plaka tercih etmemişlerse varsayılan olarak verilen plaka kodu.

Mersis No ingilizce ne demek?

mersis no” teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 2 sonuç central registration system no i. central registration system number i.

MDR belgesi nedir?

AB’de üretilen veya ticareti yapılan tıbbi cihazlar, güvenlik ve sağlık alanındaki AB mevzuatına uymalıdır. Bu, ilgili ürün direktiflerine uygun olmaları ve CE işareti almaları anlamına gelir.