Araçlarda şase no nerede?

Şase numarası nasıl çakılır?

tüv türk muayene istasyonundan dönen araçlardaki süreç

  1. Aracınızın muayene istasyonundan şase numarası için geri çevrilmesi.
  2. Tespit için MMO dan randevu alınması
  3. Randevu gününde araç kontrolü ve harçların yatırılması
  4. Alınan rapor ile Noter onayı alınması
  5. Şase numarasının Uygun bulunan Yere tekrar yazılması

Şase numarası nasıl yazılır?

”S” harfi yazılır ve hemen ardından boşluk verilip şase numarası yazılıp, ”5664” numarasına SMS gönderilir. Bu kapsamda araca ilişkin tüm hasar bilgileri şase numarası üzerinden öğrenilir.

Şasi numarası ile araç bilgilerine nasıl ulaşılır?

Aracın şasi numarası ile sorgulama yapmak için HASAR BOŞUK S BOŞLUK ŞAŞİ NUMARASI‘nı yazıp 5664’e sms göndermeniz yeterli. Aracın şasi numarasıyla tüm detay bilgilerini öğrenmek için DETAY BOŞLUK S BOŞLUK ŞAŞİ NUMARASI‘nı yazıp 5664’e sms gönderin.

Arabanın şasesi nerededir?

Şase Numarası Nerede Yazar? Şase numarası büyük çoğunlukla sürücü tarafına yakın yerde bulunmaktadır. Ön camın sol alt kısmında yer aldığı gibi, sürücü tarafı kapısının iç kısmında da yazılı olarak üretilmektedir.

Şase numarası kaç haneli olur?

Günümüzde ise tüm üretici firmalar tarafından 1981 yılında Amerikan Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi’nin almış olduğu karar doğrultusunda yürürlüğe giren sistem uygulanıyor. 17 haneli sistem dâhilinde oluşturulan şasi numarası, 0-9 arası sayılardan meydana geliyor.

Şasi numarası ile ne yapılabilir?

Bilinen diğer adı ile VIN (Vehicle Identification Number) olan bu numaralar araç ruhsatında, sigorta poliçesinde, aracın farklı noktalarında ve servis kayıtlarında yer alabilmektedir. Aracın şase numarasındaki her bir rakam farklı bir bilgiyi ifade etmektedir.

Şase numarası nedir?

Şase numarası, 17 haneli rakam ve harflerden oluşan sistemin adı olup, her araçta bulunması zorunluluk arz ediyor. … Aracın kimliği olan şase numarasının ilk iki hanesi, aracın üretim yerine dair bilgiyi içeriyor. Hangi kıta ve hangi ülkede üretildiğini, şase numarasının ilk iki hanesine bakarak öğrenebilirsiniz.

Saseden araç nasil Sorgulanir?

Şaseden hasar sorgulama için atmanız gereken mesaj ise şu şekilde olmalıdır; “HASAR S 12345678” şeklinde hazırladığınız mesajı, 5664’e göndermelisiniz. 12345678 olan bölüme sorgulamak istediğiniz şasi numarasını yazmayı unutmayınız.

Şase no ile neler öğrenilir?

Trafiğe çıkan her araç için zorunlu olan şasi numarası, aracın hangi yıl hangi ülkede üretildiğini, üretim yılını, araç kasa ve motor tipini, aracın üretildiği fabrikayı ve o fabrikadan çıkan kaçıncı araç olduğunu gösterir. Her ne kadar “numara” olarak tanımlansa da 17 hane içinde bazı harfler de bulunur.

Arabada şase Podye neresi?

Podye Araçta Nerede Bulunur? Amortisör takozlarına ve yan çamurluğa bağlıdır. Araçta ön lastiklerin hemen üzerinde bulunur. Aracın ön farına kadar uzanan parçaya, bazı araçlarda motor kulağı da bağlıdır.

Araba şasesi yamuk nasıl anlaşılır?

Eğik Şase nasıl anlaşılır??

  1. araca giderken arkadan bakıldığı zaman ön başka arka başka tarafa gider.
  2. rotundan tutta kapı ayarlarınakadarherşey düzensiz olur ve kimi zaman hiç ayar tutmaz.
  3. şasede kaynak fleks vb izler varsa sorunludur.
  4. kesinlik iyiy ama iyi bir ustaya göstermekde yarar var.

Şase numarası ruhsatta yazar mı?

Araç satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan biri, aracın şase numarasının mutlaka ruhsat üzerinde bulunuyor olması. Ruhsatta yazılı olan şase numarasını, araçtaki şase numarası ile karşılaştırarak eşit olduklarını tespit etmek de oluşabilecek kanunsuz durumları önlemede zorunluluk arz ediyor.

Şase numarası başkasına verilir mi?

Şase numarasının ister yedek parça teyidi için parça satışı yapan e-ticaret siteleriyle isterse araç satışı öncesi aracınızı satın almak isteyen alıcılar ile paylaşılması tamamen güvenli bir eylemdir.

Şasi No paylaşmak sakıncalı mı?

Şase numarasının ister yedek parça teyidi için parça satışı yapan e-ticaret siteleriyle isterse araç satışı öncesi aracınızı satın almak isteyen alıcılar ile paylaşılması tamamen güvenli bir eylemdir.

Şase numarası önemli mi?

Uzun ve anlamlı bir kod diziliminin gözler önüne serildiği araç şasi numarası ile araç özellikleri ve aracın size ulaşana kadar geçirdiği hayat öyküsü kolaylıkla öğrenilebilir. Araç şasi numarası nerede yazar sorusu, aracın kimliğini bulmak için mutlaka bilinmesi gereken önemli bir bilgiyi cevabı içerisinde barındırır.