Triquetrum ne demek?

Triquetrum nedir?

(L.) : El bileğini oluşturan kemiklerin ilk sırasında yer alan bir kemik; üç köşeli kemik; piramit kemik; trikuetrum.

Trapezium nedir?

(L.): 1- Karşılıklı kenarları paralel olmayan dört kenarlı şekil; yamuk; trapez; trapezyum.

Pisiforme ne demek tıp?

Çengel şeklinde; çengelli; unsinat.

Scaphoideum ne demek?

Scaphoid kemik (Latince: Os scaphoideum) el bileğindeki kemiklerden biridir. Beş tane kemikle eklem yapar. El bileği kemiklerinde kırığına en sık rastlanan kemiktir.

Capitatum ne demek?

el bileğinde bulunan ve karpal tüneli oluşturan 8 karpal kemikten birinin latince adı.

Lunatum ne demek?

Lunatum el bileğinde mevcut olan 8 küçük kemikten birisidir. Lunat el bileğinin ortasında yer alır ve her iki yanında bulunan iki küçük kemik (skafoid ve trikuetrum) ile birlikte el bileği eklemini oluşturur, üst tarafta önkol kemikleri ile( radius,ulna) ile eklemi oluşturur.

Trapezium neresi?

Trapezius, üçgen şeklinde bir kastır. En yüzeyel sırt kasıdır.

Trapezium nerede?

El bileğinde isimlerini ve yerleşim sıralarını bu branştan olmayan doktorların dahi saymakta zorlandıkları 8 adet küçük kemikçik (skafoideum, lunatum, trikuetrum, pisiforme, trapezium, trapezoideum, kapitatum, hamatum) bulunur. El sırtı- avuç içi bölgemizde ise ayaktaki tarak kemiklerine denk gelen kemik grubu vardır.

Pisiforme kemik ne demek?

Proksimal taraf bilek kemiklerinden en küçük karpal kemik.

Hamulus Ossis Hamati nedir?

Hamulus Oss Hamati teriminin tıbbi anlamı; anat. Boncuksu kemiğin uzaksalında ve os hamatumun ayağa bakan yüzüdeki kanca biçimindeki çıkıntı.

Skafoid kırığı iyileşir mi?

Kırığın ayrışmış olduğu durumlarda cerrahi tedavi tercih edilir. Ameliyat esnasında kemik uçları biraraya getirilerek vida yada teller ile tutturulur.Zaman zaman kemik grefti kullanılabilir. Skafoid kemikleri çok uzun zamanda iyileşir.Tanı da gecikme kaynama şansını azaltır ve ileride problemler yaşanmasına neden olur.

Corpus tıp ne demek?

Korpus Tıpta nedir? KORPUS: Gövde. kastedilmektedir. Kürtaj ayrıca teşhis amaçlı da yapılabilir. Yani rahim iç duvarından kazınarak örnek alınıp incelenmeside kürtaj olarak adlandırılır.

Hamatum ne demek?

(L.) :Çengel kemik.

Cuboideum ne demek?

Os Cuboideum teriminin tıbbi anlamı; anat. Topuk kemiğiyle dördüncü ve beşinci ayak tarağı kemikleri arasında bulunan zar kemik.

Kienböck tedavi edilmezse ne olur?

Kemiğin kan dolaşımı bozulursa doku yeterli oksijen ve besini alamaz, nihayetinde ölür. Buna nekroz denir.