Uruguay vizesi nasıl alınır?

Uruguay Türkiye’ye vize istiyor mu?

Uruguay: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır. Ürdün: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Uruguay pasaportu nasıl alınır?

Uruguay Vatandaşlık vatandaşlık başvurusu için öncelikle gereken şart Uruguay Turistik Vizesidir. Uruguay Oturum İzni için ise öncelikle Türkiye’den sabıka kaydı ve doğum belgesi temin edilmesi gerekir. Temin edilen belgeler İspanyolca tercüme edilmeli, noterden onaylanıp apostil işleminden geçirilmesi gerekmektedir.

Şili vize istiyor mu?

Şili‘ye seyahat edecek Türk vatandaşlarının Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahibi olmaları fark etmeksizin 90 günü aşmayacak ziyaretleri için vize almalarına gerek yoktur.

Uruguay ya nasıl gidilir?

Nasıl Gidilir Türkiye’den Uruguay‘a direkt uçuş bulunmuyor. THY ile Sao Paulo duraklamalı olarak Arjantin’in başkenti Buenos Aires’e gelebilir, buradan da Montevideo’ya feribot ya da uçakla geçebilirsiniz. Ayrıca Avrupa üzerinden de aktarmalı uçuşlarla Montevideo’ya ulaşmak mümkün.

Türkiye kimden vize istiyor?

Almanya, Arjantin, Bolivya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Danimarka, Ekvator, El Salvador, Fas, Finlandiya, Fransa, Güney Kore, Hong Kong, Honduras, İran, İsrail, İsveç, İsviçre, İzlanda, Japonya, Kazakistan, Lihtenştayn, Lüksemburg, Makedonya, Malezya, Monako, Nikaragua, San Marino, Singapur, Şili, Tacikistan, Trinidad- …

Türkiye vizesi kaç lira?

Türkiye‘yi ziyaret etmek isteyen yabancılardan vize başvurusunda bulunurken vize ücreti talep edilmektedir….VİZE HARÇ TABLOSU.

Giriş Vizeleri 2021 Yılı Harç Tutarı
1. Tek Giriş 758,90 TL
2. Müteaddit (çok) Giriş 2.542,20 TL

6 Ara 2021

Uruguay pasaportu hangi ülkede?

Uruguay pasaportu, Uruguay vatandaşlarına yurt dışı seyahatleri için verilen belgedir. Diğer MERCOSUR ülkelerine (Arjantin, Brezilya, Paraguay, Şili, Bolivya, Kolombiya ve Peru’ya) yapılan sehayatlerde pasaport gerekmez. Vatandaşlara bu ülkeler için hükûmet tarafından verilen kimlik kartları kullanılabilir.

Türk pasaportu ile hangi ülkelere gidilir?

Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebileceği ülkeleri bu başlık altında sıraladık.

  • Antigua ve Barbuda – 180 gün.
  • Arnavutluk – 90 gün.
  • Azerbaycan – 90 gün.
  • Bahamalar – 240 gün.
  • Barbados – 180 gün.
  • Belize – 90 gün.
  • Beyaz Rusya – 30 gün.
  • Bolivya – 90 gün.

Türkiyeden Şili’ye nasıl gidilir?

Şiliye Nasıl Gidilir? Türk vatandaşlarından 90 güne kadar vize istemeyen Şiliye Türkiye’den direkt uçuş bulunmuyor. Başkent Santiago’daki Santiago Arturo Merino Benitez Havaalanı’na İstanbul üzerinden Bogota, Madrid ya da Miami aktarmalı uçuşlar ile yaklaşık 23-40 saatte ulaşmak mümkün.

Şili gitmek için ne gerekli?

Resmi ve umuma mahsus pasaport sahibi iki ülke vatandaşları, 90 güne kadar kalış süreli seyahatlerinde karşılıklı olarak vizeden muaftırlar.

Uruguay Müslüman bir ülke mi?

Günümüzde Uruguay‘da 1.000 ila 2.000 civarında Müslüman yaşadığı tahmin edilmektedir. Büyük çoğunluğu Arap kökenli göçmenlerden oluşan Müslüman azınlığı temsil eden küçük çaplı birkaç yapı vardır.

Uruguay Müslüman mı?

Katolik nüfusun yüzde 66 oranla oldukça yoğun olduğu Uruguay‘da Protestan nüfus yüzde 2, Yahudi nüfus ise yüzde 1’lik dilimi oluşturur. Ülke nüfusunun geri kalan yüzde 31’lik kısmı ise herhangi bir dine inanmamaktadır.

Türk pasaportu kaç ülkeye vizesiz?

Böylelikle Umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları, toplam 111 ülkeye vizesiz ya da kapıda vize alarak seyahat edebilmektedirler. 147 ülke ise hususi pasaport ve Hizmet Pasaportu sahiplerine vize uygulamazken 9 ülke kapıda vize vermektedir.

Türkiye’ye vize kaç günde çıkar?

Vize başvurusu kaç günde sonuçlandırılır? Vize başvuruları yabancının vatandaşı olduğu veya yasal olarak bulunduğu ülkedeki konsolosluğa yapılır. Başvurular elektronik ortamda da alınabilir. Vize başvuruları en geç doksan gün içinde sonuçlandırılır.

2021 vize ücretleri ne kadar?

Binek araç muayene ücreti, 2021 yılı için 372,88 TL’dir.